Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Η Τουρκία (το ισραηλ δηλαδή) προαναγγέλει "κρίση στο Αιγαίο"! > Όλο το κείμενο της απόφασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας

ImageΕπιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ - Σαφής προαναγγελία προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο αποτελεί η επίσημηανακοίνωση  του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ( ΣΕΑ) της Τουρκίας , όπως αυτή καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του και την οποία το ONALERT.GR  παραθέτει ολόκληρη, σε μετάφραση εγκύρων διπλωματικών κύκλων. Στο επίμαχο κεφάλαιο ''Γ'' που αναφέρεται στην συζήτηση για τις << εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με πρώτο το θέμα των τομέων αρμοδιοτήτων στη θάλασσα>>, αναγγέλλεται καθαρά  ότι << και την προσεχή περίοδο θα λαμβάνονται με αποφασιστικότητα κάθε είδους μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων εντός της ίδιας της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και στους τομείς για τους οποίους η << ΤΔΒΚ>> της έδωσε άδεια ως εγγυήτρια χώρα>.. 
Είναι σαφές ότι η Άγκυρα από την πλευρά της, επιχειρεί,  με την διατύπωση αυτή,  να εμφανιστεί ότι - τουλάχιστον - έχει στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα και στόχους και ότι για την εφαρμογή του δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Εκτιμάται δε επίσης ότι αποτελεί μια απάντηση - με κλιμάκωση όμως - στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου που την κάλεσαν  να σταματήσει την προκλητική της δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ  με την παρουσία του ερευνητικού σκάφους ''Μπαρμαρός'' και τα πολεμικά πλοία.

Το πλήρες κείμενό της Ανακοίνωσης του ΣΑΕ της Τουρκίας, που δημιουργεί ερωτηματικά και πέραν της Ελλάδας και των χωρών της περιοχής -,όπως πως καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΑΕ είναι το εξής:

<< Α. Στη Σύνοδο του ΣΕΑ συζητήθηκαν λεπτομερώς τα θέματα τα οποία ενδιαφέρουν την ασφάλεια της χώρας μας, την ηρεμία του λαού μας και τη δημόσια τάξη. Στο πλαίσιο αυτό, επισημάνθηκε ότι θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα ο αγώνας που γίνεται εναντίον των παράλληλων δομών και των παράνομων δημιουργημάτων που δρουν παράνομα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό με την εικόνα των νόμιμων ενεργειών που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια και διαταράσσουν τη δημόσια τάξη.

Στη Σύνοδο συζητήθηκε η διαδικασία για τη λύση (σ.σ. του Κουρδικού) που συνεχίζεται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου αγώνα κατά της τρομοκρατίας και επιβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα αναφορικά με την προστασία της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας έναντι των προβοκατόρικων γεγονότων που έχουν σαν στόχο να διαταράξουν τη θετική ατμόσφαιρα που δημιούργησε η διαδικασία για τη λύση και το κλίμα ηρεμίας.

Β. Συζητήθηκαν ο αντίκτυπος στην ασφάλεια και στη σταθερότητα της χώρας μας και της περιοχής μας, του κλίματος των συγκρούσεων στη Συρία που τείνουν να ολοκληρώσουν το τέταρτο έτος κατά τρόπο που συμπεριελήφθησαν στις συζητήσεις αυτές και οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το
θέμα στην περιοχή και διεθνώς.

Γ. Εξετάστηκαν κατά τη Σύνοδο οι εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο με πρώτο το θέμα των τομέων αρμοδιοτήτων στη θάλασσα. Τονίστηκε ότι και την προσεχή περίοδο θα λαμβάνονται με αποφασιστικότητα κάθε είδους μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων εντός της ίδιας της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας και στους τομείς για τους οποίους η << ΤΔΒΚ>> της έδωσε άδεια ως εγγυήτρια χώρα.

Δ. Κατά τη σύνοδο συζητήθηκαν ο αγώνας εναντίον του ISID – IDIL και των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Ιράκ και τη Συρία, η θέση της χώρας μας στο διεθνή συνασπισμό στον εν λόγω αγώνα, καθώς και η ανθρωπιστική μας βοήθεια έναντι των ατόμων που εκτοπίστηκαν, της ήπιας αντιπολίτευσης και πρώτα έναντι των ομάδων αρωγής. Πέραν αυτού εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις που βιώνονται στην πολιτική διαδικασία στο Ιράκ και επιβεβαιώθηκε η βούληση προς την
κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων.

Ε. Στη Σύνοδο συζητήθηκαν ουσιαστικά οι τελευταίες εξελίξεις που βιώνονται στις διαφωνίες μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστίνης, η ισχύουσα κατάσταση στην Λιβύη και στην Υεμένη και πρώτα η κατάπαυση του πυρός που εξασφαλίστηκε στη Γάζα, καθώς και οι επιδράσεις αυτών στην περιοχή.

ΣΤ. Αξιολογήθηκαν οι πετυχημένες πολιτικές διαδικασίες και εξελίξεις στο Αφγανιστάν και υπογραμμίστηκε η υποστήριξη της Τουρκίας. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα των εκλογών στην Ουκρανία και στην Τυνησία>>.

Ρεκόρ διάρκειας
Να σημειωθεί ότι τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στα τηλεοπτικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες της  Τουρκίας ( όπως άλλωστε και στο ΟΝΑLAERT.GR) επισημάνθηκε ότι η τελευταία Σύνοδος του ΣΕΑ ήταν η μεγαλύτερη σε διάρκεια Σύνοδος που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία, η οποία μάλιστα κατέρριψε και το ρεκόρ της Συνόδου του ΣΕΑ της 28 Φεβρουαρίου του 1997, που ήταν διάρκεια 9 ωρών, εφόσον η τελευταία Σύνοδος κράτησε κράτησε 10 ώρες και 20 λεπτά.


http://greeknation.blogspot.gr/2014/11/blog-post_42.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης