Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ B.Πούτιν:"Οι ΗΠΑ θέλουν να μας υποτάξουν αλλά έχουμε την απάντηση: Κατασκευή 8.900 α/φ & ε/π μέχρι το 2025"!

Με ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα κατασκευής 3.300 στρατιωτικών και εμπορικών αεροσκαφών και 5.600 ελικοπτέρων, επίσης στρατιωτικών και εμπορικών, αξίας 21,2 δισ. δολαρίων απαντά η Ρωσία στις ΗΠΑ και την ΕΕ στο τομέα της υψηλής τεχνολογίας και ειδικότερα στο τομέα των αερομεταφορών που αποτελεί την "καρδιά" της σύγχρονης οικονομίας, μαζί με το τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των υπεραγωγών.Η χθεσινή τηλεοπτική εμφάνιση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β.Πούτιν σύμφωνα με την οποία "Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν προσπαθούν απλώς να ταπεινώσουν τη Ρωσία, αλλά θέλουν να μας υποτάξουν πλήρως. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό", συνοδεύθηκε σήμερα από την ανακοίνωση του κολοσσιαίου προγράμματος το οποίο θα αλλάξει την πορεία της παγκόσμιας αεροναυπηγικής βιομηχανίας και στον πολιτικό τομέα, όπου σίγουρα η Airbus και η Boeing θα αντιμετωπίσουν πλέον ένα πολύ ισχυρό ανταγωνισμό.

Σε χθεσινή του τηλεοπτική εμφάνιση (συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση) ο Ρώσος πρόεδρος σε σχόλιο από τον σκηνοθέτη Γιούρι Καρά για τις προσπάθειες των ΗΠΑ να ταπεινώσουν τη Ρωσία, ο Πούτιν είπε: "Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι… οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μας ταπεινώσουν, θέλουν να μας καθυποτάξουν, να επιλύσουν τα προβλήματά τους σε βάρος μας. Θέλουν να υποκύψουμε στην επιρροή τους… Αλλά κανείς στην ιστορία δεν το κατάφερε αυτό σε ό,τι αφορά τη Ρωσία, και κανείς δεν θα το κάνει".

Και σήμερα ήρθε μία πρώτη απάντηση ως προς το πώς σκοπεύουν να αντιδράσουν στην συμπεριφορά αυτή της Δύσης:

"Η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, τόνισε ο Β.Πούτιν, έχει αποδειχθεί επιτυχής, όσον αφορά την επιρροή της στους συμμάχους της, στους “δορυφόρους” τους με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές χώρες να είναι αναγκασμένες να παραμελούν τα δικά τους συμφέροντα, προς όφελος της συμμάχου Ουάσινγκτον, όπως συμβαίνει με τις χώρες της ΕΕ"..

Και όμως η προστασία των πανευρωπαϊκών συμφερόντων, η δυτική πολιτική με τις επιρροές των ΗΠΑ, είναι πολλές φορές σε βάρος των εθνικών συμφερόντων των χωρών της Ευρώπης…

Δημιουργούνται δεκάδες προβλήματα, μπροστά στα οποία κάποιοι εθελοτυφλούν. Κατά πρώτον, δεν διακρίνω τα κοινά κριτήρια για τα λεγόμενα κοινά συμφέροντα…

Και κατά δεύτερον, είναι βέβαιο πως τα γεωπολιτικά συμφέροντα μιας χώρας ή μιας ομάδας χωρών, δεν συμφωνούν τελικά με τα συμφέροντα των ίδιων των λαών τους… Πολύ σύντομα θα δείτε ότι δεν μπορεί κανένας να εκβιάσει την Ρωσία. Εχουμε την δύναμη να απαντήσουμε σε όλες τις προκλήσεις ακόμα και ΄όταν αυτές χρειάζονται τεχνολογική υπεροχή" κατέληξε ο πρόεδρος Πούτιν.

Και η απάντηση, όπως προείπαμε, ήρθε σήμερα με την ανακοίνωση του προϋπολογισμού και του προγράμματος της ρωσικής αεροναυπηγικής βιομηχανίας 21,2 δισεκατομμύρια δολάρια γθα διατεθούν για την κατασκευή πάσης φύσεω στρατιωτικάν αεροσκαφών και ελικοπτέρων διαφόρων τύπων, μέχρι το 2025 σε μία χώρα που τα προϊόντα της αεροναυπηγικής, κοστίζουν το ένα τρίτο από αντίστοιχα δυτικά: Το πρόγραμμα ισοδυναμεί με δαπάνη κάπου 60 δισ. δολ. σε "δυτικές"  τιμές.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας θα κατασκευαστούν 3.300 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 1.500 περίπου θα είναι πολιτικά, κυρίως Sukhoi Superjet-100 και MS-21 και τα υπόλοιπα μαχητικά και βομβαρδιστικά.

Τα αεροσκάφη θα καλύψουν ανάγκες της ρωσικής εγχώριας αγοράς, αλλά και θα εξαχθούν σε πελάτες της βιομηχανίας στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τον τομέα των ελικοπτέρων, θα κατασκευαστούν 5.600 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2.300 για πολιτική χρήση. Ο αριθμός καλύπτει επίσης, τόσο τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς, όσο και την εξαγωγική δραστηριότητα.

Συνολικά 8.900 αεροσκάφη και ελικόπτερα στο μεγαλύτερο αεροναυπηγικό πρόγραμμα της ιστορίας, ενός μόνο κράτους σε ειρηνική περίοδο και σε χρονικό διάστημα μόλις 10 ετών...

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης