Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ε.Τ.Α. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ C-130
Ολονύκτιες "μάχες" Ελλαδιτών αλεξιπτωτιστών και Κύπριων καταδρομέων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Σε σκληρές "μάχες" μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο της Λάρνακας ενεπλάκη η 2η Μοίρα Αλεξιτπωτιστών μετά την χθεσινή επιχείρηση αερομεταφοράς τους στην Κύπρο.

Οι Ελλαδίτες αλεξιιτπωτιστές μετείχαν στην άσκηση ανακατάληψης του αεροδρομιου και στην απόκρουση των τουρκικών "επιθέσεων" και σε όλους ξύπνησαν οι μνήμες του 1974 και της αποστολής ΝίΚΗ, όταν οι Ελληνες καταδρομείς κατάφεραν και κράτησαν ελεύθερο το αεροδρόμιο της Λευκωσίας.
Πάντως μία δεύτερη σημερινή άσκηση μεταφοράς και ρίψης εφοδίων από αέρος, ματαιώθηκεκαι τελικά το δεύρερο μέρος της άσκησης δεν πραγματποιήθηκε.
Οι Ελλαδίτες αλεξιπτωτιστές που χθες γέμισαν τον ουρανό μεταξύ Μαζωτού και Λάρνακας συνασκούντοόλη τη νύχτα με τις μονάδες της Εθνοφρουράς.
Μεταξύ των Ελλήνων αλεξιπτωτιστών υπήρχε και τμήμα του Επίλεκτου (ή Ειδικού) Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) το οποίο θεωρείται ίσως η καλύτερη μονάδα ειδικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο το ΝΑΤΟ με πολλές διακρίσεις σε διασυμμαχικές ασκήσεις.
Η σκληρότητα της εκπαίδευσης του ΕΤΑ λέγεται ότι συγκρίνεται μόνο με το επίπεδο που συναντάται στα κέντρα εκαπίδευσης των Ρώσων αλεξιπτωτιστών (άλλωστε μόνο η Ελλάδα και η Ρωσία έχει ενεργές σημαντικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών καθώς στις λοιπές χώρες του ΝΑΤΟ η αερομεταφορά έχει αντικατασταθεί συνθήκως από αεραποβατικές δυνάμεις με ελικόπτερα).
Τα ρωσικά άρματα μάχης Τ-80, τα ΤΟΜΑ ΒΜΡ-3 και τα γαλλικής κατασκευής (από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού) αναβαθμισμένα γαλλικά ΑΜΧ-30Β2 τα οποία εσχάτως απέκτησαν δυνατότητες νυκτερινού αγώνα, όπως και οι Κύπριοι  καταδρομείς με τον εξεζητημενο (της FN) οπλισμό τους, συνεργάστηκαν άψογα και η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν Ελλαδίτες και Κύπριοι καταδρομείς βρέθηκαν σε συνθήκες "μάχης" να πολεμούν δίπλα-δίπλα.
Χαρακτηριστικό είναι όπως μας το μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας ότι υπήρξαν μέχρι και δάκρυα συγκίνησης, αγκαλιές και λόγια πίστης στον αγώνα όπως "Μόνο σε εσάς ελπίζουμε" και"Ενωμένοι δεν φοβόμαστε κανέναν".
Το C-130 λίγο πριν τις 13.00 το μεσημέρι απογειώθηκε για να επιστρέψει στην Ελλάδα (αφήνοντας αριθμό αλεξιπτωτιστών στο νησί) όπου και προσγειώθηκε στην 112 ΠΜ στις 14.30, χωρίς να υπάρχει κάποια τουρκική κίνηση.
Σε ετοιμότητα υπήρχαν μαχητικά F-16 Block 52+ της 115 ΠΜ όχι μόνο στο έδαφος, αλλά και στον αέρα, έτοιμα να επέμβουν αν η τουρκική Αεροπορία ένιωθε την ανάγκη για παρενοχλήσεις...
Να σημειώσουμε για άλλη μια φορά, όπως από χθες έχουμε τονίσει ότι μαχητικά F-16 της ΠΑ δεν συμμετείχαν στην άσκηση παρά την φημολογία.
Πάντως η αποκάλυψη της άσκησης και της αερομεταφοράς από το defencenet.gr εκανε μεγάλη αίσθηση σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ την επιβεβαίωσε και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Η άσκηση ολοκληρώνεται αύριο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης