Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Γαλλία: Το Μουσείο του Λούβρου ακυρώνει προβλεπόμενη πτέρυγα αφιερωμένη στο Βυζάντιο

Αφού ξόδεψε μια περιουσία για την οικοδόμηση μιας πτέρυγας αφιερωμένης στο Ισλάμ στο μουσείο του Λούβρου, το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού προχώρησε στην ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή μιας πτέρυγας αφιερωμένης στον Ανατολικό Χριστιανισμό, ιδίως στην Βυζαντινή Αυτοκρατορία.
 
Το θέμα δεν προβλήθηκε ως έπρεπε από τα MME. Η είδηση παρακάτω όπως παρουσιάζεται από την ιταλική ‘La Stampa’ (Vatican Insider):
 
«Το Λούβρο θα αφιερώσει μια νέα ενότητα για την καλλιτεχνική κληρονομιά των χριστιανών της Ανατολής, της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σλάβων», είχε ανακοινώσει ο Νικολά Σαρκοζί τον Ιανουάριο του 2010. Λίγους μήνες αργότερα, ο πρώην πρόεδρος του φημισμένου παρισινού μουσείου - Henri Loyerette (φώτο κάτω) – καθόρισε ένα σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα για την πρωτοβουλία : «Θα καταλαμβάνουν ένα χώρο 1000 τ.μ. των εκθεσιακών χώρων που είχαν διατεθεί προηγουμένως για την ισλαμική ενότητα τέχνης (η οποία το 2012 είχε μετακινηθεί σε άλλο τμήμα του Λούβρου) και οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε αυτό από το 2014», εξήγησε.
Τώρα το 2014 είναι εδώ και όχι μόνο το έργο δεν έχει προχωρήσει, αλλά έχει τελείως διαλυθεί από τη νέα διοίκηση του μουσείου, με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού τουΦρανσουά Ολάντ. Η καθηγήτρια Marie - Hélène Rutschowscaya- πρώην επικεφαλής του Κοπτικού τμήματος του Λούβρου και μια από τους κορυφαίους επιστήμονες του κόσμου που ειδικεύεται στους θησαυρούς της Ανατολικής χριστιανοσύνης – αποδοκίμασε την κίνηση σε μια ανοικτή επιστολή στη γαλλική Καθολική εφημερίδα La Croix. Η καθηγήτρια εξήγησε ότι το μουσείο του Λούβρου έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τους κενούς εκθεσιακούς χώρους που προηγουμένως ήταν αφιερωμένοι στην ισλαμική τέχνη, ως περιοχές καλωσορίσματος για ομαδικές επισκέψεις σχολείων στο μουσείο. Αυτό σημαίνει ότι παραιτείται από την ιδέα της παρουσίασης των πολύτιμων θησαυρών του ανατολικού Χριστιανισμού που διαθέτει το μουσείο. Αυτοί είναι σήμερα διάσπαρτοι σε διάφορα τμήματα και μερικοί βρίσκονται ακόμα σε κουτιά στις αποθήκες του μουσείου.
 
Η καθηγήτρια Rutschowscaya είναι ειλικρινής λέγοντας ότι η απόφαση του Λούβρου αποτελεί μια ‘κοσμική’ πολιτιστική προκατάληψη από την κυβέρνηση Ολάντ. Και αναρωτιέται: Δεν θα πρέπει να καταδικάσουμε το γεγονός ότι η Γαλλία έχει αποφασίσει να υιοθετήσει μια τέτοια κρύα πολιτιστική πολιτική προς τις χώρες των οποίων ο πολιτισμός έχει σημαδευτεί βαθιά από τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή χριστιανική εποχή αφήνοντας την Μεσαιωνική Δύση μας με μια τόσο πλούσια κληρονομιά; Τα δραματικά γεγονότα που βλέπουμε σήμερα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Ευρώπη θα πρέπει αντίθετα να μας ωθήσουν να κάνουμε περισσότερα για την προώθηση διαρκών πολιτιστικών δεσμών», έγραψε στην επιστολή της η καθηγήτρια..
Σε συνέντευξη ατην La Croix, ο σημερινός πρόεδρος του Λούβρου, Jean - Luc Martinez, (φώτο) δικαιολόγησε την απόφαση υποστηρίζοντας ότι η δημιουργία ενός νέου τμήματος για τον Ανατολικό Χριστιανισμό θα συνεπαγόταν μια μακρά επανεξέταση της χρήσης των σημερινών χώρων (αν και αυτό δεν εμπόδισε το μουσείο του Λούβρου να αφιερώσει πτέρυγα στην Ισλαμική Τέχνη το 2003). Ο Martinez είπε ότι είναι γενικά υπέρ της ιδέας της ομαδοποίησης της βυζαντινής τέχνης σε ένα μόνο τμήμα του μουσείου, αλλά πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα σήμερα είναι να λυθεί το πρόβλημα της πρόσβασης του κοινού στους χώρους της πυραμίδας. Οι σχετικές εργασίες θα αρχίσουν τον Ιούλιο και θα κρατήσουν δύο χρόνια, έτσι ώστε η βυζαντινή τέχνη θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι το 2017.
 
Εκτός από τον πολιτιστικό πόλεμο, η όλη υπόθεση φαίνεται να μπήγει πιο βαθιά το μαχαίρι στις τραυματικές σχέσεις μεταξύ της Γαλλίας και των χριστιανών της Ανατολής. Από το 1500, οι Σουλτάνοι της Ανατολής είχαν επιφορτίσει τους βασιλιάδες του Παρισιού με το έργο της προστασίας των δικαιωμάτων των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή. Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος γιατί η υποστήριξη του Φρανσουά Ολάντ στις δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ, θεωρήθηκε από τους περισσότερους χριστιανούς της Ανατολής ως ένα νεύμα στις ισλαμικές παραστρατιωτικές ομάδες. Όταν ο Hervé Magro ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του ως Γάλλος γενικός πρόξενος στην Ιερουσαλήμ έσπευσε να υπογραμμίσει πόσο σημαντικός ήταν πραγματικά για τη Γαλλία ο ρόλος του προστάτη των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής και ότι αυτή η μνήμη συνεχίζει να ζει. Αλλά τώρα, το μουσείο που αποτελεί το υψηλότερο ναό της γαλλικής κουλτούρας φαίνεται να έχει βάλει αυτή τη μνήμη σε αναμονή. Παρά τη δοκιμασία που οι χριστιανοί της Ανατολής αντιμετωπίζουν επί του παρόντος από πρώτο χέρι.
 

Σε ένα γαλλικό άρθρο στο La Croix, η Isabelle de Gaulmynαναφέρει :
 
«Ενώ στην Τουρκία ισοπεδώνονται αρμενικά και συριακά νεκροταφεία και στη Συρία το σύνολο της χριστιανικής κληρονομιάς βομβαρδίζεται, καταστρέφεται ή λεηλατείται μέσα σε μια γενική αδιαφορία, η άδοξη εγκατάλειψη αυτού του έργου που είχε στόχο να αποκαταστήσει την πραγματική αξία του πολιτισμού Ανατολικού Χριστιανισμού αφήνει μια πικρή γεύση».
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ \ Πηγή
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης