Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ Ο ΟΗΕ ΑΥΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΚΡΑΤΩΝ

Σε μια επίσημη έκθεση που αναμένεται να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα μια επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, από κορυφαίους επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή θα περιπλέξει και θα επιδεινώσει τα υφιστάμενα παγκόσμια προβλήματα ασφάλειας, όπως οι εμφύλιοι πόλεμοι, και οι συγκρούσεις μεταξύ των εθνών και των προσφύγων.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
30 Μαρτίου 2014

Δεν λέμε ότι θα προκαλέσει βία, αλλά θα είναι ένας πρόσθετος παράγοντας που θα κάνει τα πράγματα ακόμη πιο επικίνδυνα. Μάχες για τους πόρους, όπως το νερό και η ενέργεια, η πείνα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα όλα θα γίνουν ενα μίγμα για να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο ακόμη περισσότερο, αναφέρει η έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος. Η περίληψη της έκθεσης θα ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο από την επιτροπή στη Γιοκοχάμα.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στις αρχές του μήνα, στην μόλις κάθε τέσσερα χρόνια στρατηγική επισκόπηση, κάλεσε την αλλαγή του κλίματος ως «πολλαπλασιαστή απειλών» για τη φτώχεια, την πολιτική αστάθεια και τις κοινωνικές εντάσεις σε όλο τον κόσμο. Η υπερθέρμανση θα προκαλέσει νέα προβλήματα αλλά και θα παρέχει και νέες ευκαιρίες στις χώρες για τους πόρους και τις θαλάσσιες διαδρομές σε μέρη όπως το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, αναφέρει η έκθεση του Πενταγώνου..

Μετά την έκθεση της επιτροπής του κλίματος το 2007, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπάν Κί Μούν έγραψε ότι μαζί με τις άλλες αιτίες, η σύγκρουση στην περιοχή Νταρφούρ του δυτικού Σουδάν "ξεκίνησε ως μια οικολογική κρίση, που προέκυψε τουλάχιστον εν μέρει από την κλιματική αλλαγή.« Ενώ η έκθεση της IPCC φέτος υποβαθμίζει το ρόλο της υπερθέρμανσης του πλανήτη στη συγκεκριμένη διαμάχη, λέγοντας ότι άλλα θέματα είχαν πολύ μεγαλύτερη επιρροή, τα σχέδια της έκθεσης προσθέτουν ότι υπάρχει «δικαιολογημένη κοινή ανησυχία" ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο σε παρόμοιες περιστάσεις.

«Η κλιματική αλλαγή δεν θα προκαλέσει άμεσα σύγκρουση - αλλά θα επιδεινώσει τα θέματα της κακής διακυβέρνησης, την ανισότητα των πόρων και την κοινωνική αναταραχή," έγραψε σε ένα e-mail ο συνταξιούχος του Ναυτικού των ΗΠΑ Ναύαρχος Ντέιβιντ Titley, και τώρα κρατικός καθηγητής του Πανεπιστημίου μετεωρολογίας της Πενσυλβανίας. «Η Αραβική Άνοιξη και η Συρία είναι τα δύο πρόσφατα παραδείγματα."

Ομως ο Titley, ο οποίος δεν έλαβε μέρος της έκθεσης της IPCC, λέει ότι «αν ήδη ζείτε σε έναν τόπο που επηρεάζεται από βίαιες συγκρούσεις - υποψιάζομαι ότι η αλλαγή του κλίματος υπάρχει λιγότερο στις ανησυχίες σας."

Αυτό καταδεικνύει το δύσκολο νοημα του κλίματος και των συγκρούσεων, λένε οι ειδικοί. Είναι δύσκολο να σχετίσετε τη βία σε σχέση με την αλλαγή κλίματος - και να καταλάβετε πόσο επηρεάζει τον πλανήτη όπως η φτώχεια και οι διαφορές των εθνών.

"Αν νομίζετε ότι είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι βροχοπτώσεις σε ένα σημείο σε 100 χρόνια από τώρα, είναι ακόμα πιο δύσκολο να προβλέψουμε την κοινωνική σταθερότητα», δήλωσε ο Jeff Severinghaus, ένας επιστήμονας του κλίματος στο Ίδρυμα Ωκεανογραφίας Scripps που δεν είναι μέρος αυτής της επιτροπής κλίματος.

Ο Severinghaus και άλλοι επιστήμονες λένε ότι αυτό θα είναι ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η ομάδα που εκπροσωπεί πάνω από 100 έθνη και επεξεργάζεται λέξη προς λέξη την περίληψη 30 σελίδων της έκθεσης για τους πολιτικούς ηγέτες. Οι παρατηρητές αναφέρουν ότι η συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών πέρασε από την ασφάλεια και το τμήμα κλίματος την Κυριακή, στα βιαστικά τις τελευταίες ώρες του μοντάζ.

Υπάρχει ένα ολόκληρο κεφάλαιο 63 σελίδων σχετικά με τα προβλήματα ασφάλειας, αλλά οι περισσότεροι ηγέτες θα διαβάσουν μια χούφτα των παραγράφων που συνοψίζει την κατάσταση.

Στο κεφάλαιο για την εθνική ασφάλεια λέει ότι δεν υπάρχουν «αδιάσειστες αποδείξεις» ότι «η ανθρώπινη ασφάλεια θα απειληθεί σταδιακά από την αλλαγή του κλίματος. " Λέει ότι μπορεί να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο με πολλούς τρόπους καθιστώντας δύσκολο για τους ανθρώπους να έχουν τα προς το ζην, με αυξανόμενες μαζικές μεταναστεύσεις, καθιστώντας πιο δύσκολο για τις χώρες να διατηρήσουν τον έλεγχο των πληθυσμών τους.

Το θέμα της μετανάστευσης είναι μεγάλο, διότι ως πρόσφυγες εγκαταλείπουν τις καταιγίδες και άλλα κλιματικά προβλήματα, τα οποία προστίθενται στα θέματα ασφάλειας, λένε οι επιστήμονες της έκθεσης.

Ενώ μερικοί επιστήμονες του κλίματος, περιβαλλοντικές ομάδες και πολιτικοί βλέπουν το σύνδεσμο της σύγκρουσης του κλίματος ως λογικό και σαφή, άλλοι υπογραμμίζουν κάποιες αποχρώσεις στην έρευνα.

Η βιβλιογραφία των κοινωνικών επιστημών έχει δείξει μια έμμεση σχέση, κυρίως με την παραγωγή φτώχιας, η οποία θα προσθέσει την αποσταθεροποίηση, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να λέμε ότι θα υπάρξουν πόλεμοι για το κλίμα, δήλωσε ένας από τους κορυφαίοι συντάκτες της μελέτης του Πανεπιστημίου του Exeter Neil Adger. Δεν είναι ακριβώς οι τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, προσθέτει.

Ο Joshua Goldstein, καθηγητής διεθνών σχέσεων και ειδικός σε θέματα συγκρούσεων στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, βλέπει κάποια σύνδεση αλλά λέει ότι είναι ίσως πιο αδύναμη από όσο σκέφτονται οι άνθρωποι. Δεν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, όπως και άλλες επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή, όπως εκείνες για τα οικοσυστήματα, τις καιρικές καταστροφές και το οικονομικό κόστος, αναφέρει.

Η φτώχεια είναι το ζήτημα, όταν πρόκειται για τα προβλήματα ασφάλειας - και τις πολιτικές για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στην αύξηση της φτώχειας, λέει ο David Kreutzer.

Όμως, οι περιβαλλοντικές ομάδες όπως το περιβαλλοντικό ίδρυμα δικαιοσύνης παρουσιάζει εκθέσεις που συμβαδίζουν με αυτά που λέει η IPCC.

Ο Titley, απόστρατος ναύαρχος, κρατά την ελπίδα ότι, αν τα έθνη ασχοληθούν με την κλιματική αλλαγή από κοινού, μπορεί να φέρουν ειρήνη αντί του πολέμου.

______

Οι υπογραφές για την ατζέντα 21 όπως γνωρίζετε έχουν πέσει το 1992. Ολα τα παραπάνω που θα δημοσιεύσει ο ΟΗΕ είναι πάνω κάτω γνωστά σε αυτούς που γνωρίζουν στοιχειωδώς την Ατζέντα 21. Αυτή τη στιγμή δίδονται οι εντολές που τα λαμόγια κρίνουν ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να τις δεχτούν ύστερα από 22 χρόνια πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ σε σχέση με την υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή.

Στην Ελλάδα, όπως και σε όλα σχεδόν τα κράτη, κανένας ηγέτης δεν επρόκειτο να ενδιαφερθεί να διαβάσει ούτε κάν τη σημασία σε αυτά που αναγράφονται στην συνοπτική έκθεση της Ατζέντας 21. Θα την ακολουθήσουν πιστά επειδή ναί μέν την έχουν υπογράψει, και επειδή δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Οι εντολές για κάθε κράτος θα είναι διαφορετικές, όπως πχ την Ελλάδα, όπου θα υλοποιηθεί κρυφά μέσα από μνημόνια, φόρους, μεγαλύτερη εισροή λαθρομετανάστών, απώλεια ιδιοκτησίας, και όλα αυτά μέσα στην άγνοια των περισσοτέρων Ελλήνων.


atheatignosi
http://atheatignosi.blogspot.gr/2014/03/21_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης