Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ… Σε «κόκκινο συναγερμό» η ΠΑ το 2014: 150 μαχητικά αεροσκάφη μόνο σε μια άσκηση!

Σε κατάσταση "κόκκινου συναγερμού" εισέρχεται η ΠΑ το 2014 καθώς η εκτιμήσεις  του ΓΕΑ είναι ότι θα έχουμε κάθετη αύξηση των τουρκικών προκλήσεων όχι μόνο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στον Έβρο.

Ήδη έχει καταγραφεί αύξηση της τουρκικής αεροπορικής δραστηριότητας στην Ανατολική Θράκη με πύκνωση των αεροπορικών ασκήσεων των Μοιρών κρούσης που εδρεύουν στη βάση της Μπαντίρμα.
Ενόψει των συγκεκριμένων κορυφαίων προκλήσεων ασφάλειας ο Αρχηγός της Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς ανακοίνωσε πολλαπλασιασμό των ωρών εκπαίδευσης και των ασκήσεων με πραγματικά πυρά σε όλη την επικράτεια, αλλά και σημαντικές διεθνείς συνεκπαιδεύσεις. Συγκεκριμένα ο Ε. Τουρνάς και μιλώντας σήμερα στο 2ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώθηκε από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής  (ΚΕΑΤ), υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) αναφέρθηκε σε αυτή ακριβώς την κάθετη αύξηση της δραστηριότητα της ΠΑ ανακοινώνοντας τον προγραμματισμό των ασκήσεων και των διεθνών συνεργασιών.
Στο πλαίσιο αυτό ο Α/ΓΕΑ προανήγγειλε την επέκταση της Ηνίοχος με «με διευρυμένη συμμετοχή» όπως  είπε χαρακτηριστικά, (πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φετινό Ηνίοχο θα λάβουν μέρος τουλάχιστον 150(!) μαχητικά της ΠΑ αριθμός ρεκόρ), στην καθιέρωση των ασκήσεων «Κρανέα» δηλαδή στις προσβολές στόχων εδάφους με πραγματικά πυρά και «Φιλοκτήτης» με βολές πυραύλων αέρος-αέρος, αλλά και στη συνέχιση των διεθνών συνεργασιών με ξένες Αεροπορικές Δυνάμεις όπως η Αμερικανική.
 Όπως το defencenet.gr είχε αναφέρει  κατ’ αποκλειστικότητα πρόκειται για τη συνεργασία της ΠΑ και της USAFE με την αποστολή στην Κρήτη 12 μαχητικών αεροσκαφών F-15E τα οποία και θα παραμείνουν για διάστημα δύο εβδομάδων περίπου.
Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων και όπως αναφέρεται σχετικά σκοπός του ήταν ο προβληματισμός, η ανταλλαγή απόψεων καθώς και η άντληση - εκμετάλλευση καινοτόμων ιδεών και λύσεων, που μέσα στο σημερινό στρατηγικό και οικονομικό περιβάλλον θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την επιχειρησιακή ικανότητα – ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ).
Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά.
"Κύριε Υφυπουργέ Εθνικής Άμυνας, κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Επίτιμοι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αξιότιμοι Καθηγητές, αγαπητοί προσκεκλημένοι και συνάδελφοι και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων,
σας καλωσορίζω στο 2ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος που διοργανώνει το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και έχει ως σκοπό την ανάδειξη του αεροπορικού όπλου ως βασικού παράγοντα αποτροπής του πολέμου και σταθερότητας, αλλά και της ανάγκης διαρκούς μετεξέλιξης της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τις γεωπολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές εξελίξεις.
Κύριε Υφυπουργέ Εθνικής Άμυνας, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας σήμερα εδώ, που δείχνει το ενδιαφέρον σας για την ενίσχυση του αεροπορικού όπλου και σας ευχαριστώ για τις προσπάθειες που καταβάλετε, για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας.
Κύριε Αρχηγέ των Ενόπλων Δυνάμεων, η παρουσίας σας σ’ αυτό το Συνέδριο καταδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή σας στο όραμα, που εσείς ο ίδιος θέσατε, για ισχυρές, αξιόμαχες και αποτρεπτικές Ένοπλες Δυνάμεις, ικανές να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της εποχής μας.
Στις ημέρες μας διαπιστώνουμε μια παρατεταμένη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και γενικότερα της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, που οφείλεται κυρίως:
  • Στις συνέπειες της «Αραβικής Άνοιξης», που οδήγησαν σε πτώση καθεστώτων, εμφύλιες αντιπαραθέσεις, μεταναστευτικά κύματα και ενίσχυση της διεθνούς τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.
  • Στον παρατεταμένο πόλεμο φθοράς στη Συρία, που ενισχύεται από εξωγενή τρομοκρατικά στοιχεία και οργανώσεις και έχει ως αποτέλεσμα τη διεύρυνση της τρομοκρατίας και την εξαγωγή μεγάλου αριθμού προσφύγων, ενώ δεν διαφαίνεται πιθανότητα εξομάλυνσης της κατάστασης στο εγγύς μέλλον.
Στις σχέσεις του Ισραήλ με τις γειτονικές αραβικές χώρες, το Ιράν, αλλά και την Τουρκία, που το οδηγούν σε αναζήτηση νέων εταίρων και συνεργασιών, επιδιώκοντας εγγυήσεις από τη Διεθνή Κοινότητα για την ασφάλειά του.
Στο ρόλο και στη στάση των ισχυρών του πλανήτη, όσον αφορά στον έλεγχο της περιοχής, ένεκα των πλεονεκτημάτων που συγκεντρώνει, όπως είναι η γεωστρατηγική θέση και αξία, οι θαλάσσιες και εναέριες γραμμές επικοινωνιών και εμπορίου και οι λύσεις που προσφέρει στις σύγχρονες ενεργειακές ανάγκες και στην εκμετάλλευση κοιτασμάτων.
Τέλος στη στάση της Τουρκίας, που μετά την άκρως αισιόδοξη στρατηγική Νταβούτογλου «περί μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της», εμφανίζεται σήμερα να αντιμετωπίζει ανοιχτά θέματα με όλες σχεδόν τις χώρες που την περιβάλλουν, καθώς επίσης με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία.
Παράλληλα, η Τουρκία στο εσωτερικό της αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της αποσταθεροποίησης από διάφορα γεγονότα, που αποδυναμώνουν σταδιακά την Κυβέρνηση ERDOGAN. Ειδικότερα, τα γεγονότα στο πάρκο GEZI, τα σκάνδαλα διαφθοράς, η πτώση της τουρκικής λίρας και η απειλή μιας ύφεσης, έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται η εικόνα και το κύρος του ίδιου του ERDOGAN στο εξωτερικό, ο οποίος αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό και επιφυλακτικότητα.
Εντούτοις, η Τουρκία εξακολουθεί να επιδιώκει ευρύτερο ρόλο στα Βαλκάνια και στον ασταθή ευρασιατικό χώρο, προωθεί την ενεργό συμμετοχή της στις διεργασίες των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στη Βόρεια Αφρική και στη Μέση Ανατολή, προσπαθεί να αυξήσει τα στρατηγικά της ωφελήματα από την έμμεση εμπλοκή της στο συριακό ζήτημα και υλοποιεί σταδιακά τα σχέδιά της για έρευνες υδρογονανθράκων στον Εύξεινο Πόντο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για την υποστήριξη των πολιτικών της στόχων, η Τουρκία προχωρά στην υλοποίηση ενός φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος, για την ενίσχυση των στρατιωτικών της ικανοτήτων και ιδιαίτερα αυτών της τουρκικής Αεροπορίας, που στοχεύει στην αύξηση των δυνατοτήτων της αμυντικής της βιομηχανίας και παράλληλα στην ποιοτική αναβάθμιση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, παραβλέποντας όμως τον κίνδυνο επιδείνωσης της εθνικής της οικονομίας.
Σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από ποικιλόμορφες προκλήσεις και απειλές, απαιτείται επαγρύπνηση, ετοιμότητα και αποφασιστικότητα από την πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας και συνεπώς, κατά προτεραιότητα από την Πολεμική Αεροπορία, λόγω της φύσης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του όπλου μας.
Είναι γεγονός ότι η Χώρα μας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση μεταπολεμικά, με αποτέλεσμα να απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές και περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στη λειτουργία των Ένοπλων Δυνάμεων και βεβαίως της Πολεμικής μας Αεροπορίας.
Παρόλα αυτά, έχω την πεποίθηση ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία ή άλλοθι για μειωμένη προσπάθεια ή συμβιβασμούς. Αντιθέτως, θα πρέπει να δούμε την παρούσα κρίση ως ευκαιρία ανάδειξης και εκμετάλλευσης των μη υλικών παραγόντων της μαχητικής μας ισχύος, όπως είναι τα ψυχικά χαρακτηριστικά του προσωπικού, η ηγεσία, η ιστορική παράδοση, η δομή και η οργάνωση και βέβαια η δημιουργική σκέψη. Εξάλλου, η αξία ενός οργανισμού και των στελεχών του, αναδεικνύεται στις δύσκολες καταστάσεις, εφόσον έχει τη βούληση και την ικανότητα να προχωρήσει στις κατάλληλες αναπροσαρμογές, εκμεταλλευόμενος τα χαρακτηριστικά που προανέφερα και επιτυγχάνοντας τη συσπείρωση και την πλήρη αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και δυνατοτήτων του.
Σήμερα, η Αεροπορική Ισχύς έχει καταστεί μοναδική στο σύγχρονο πεδίο μάχης αποτελώντας το βασικό παράγοντα έκβασης των συγκρούσεων και ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται κατά προτεραιότητα, για την προώθηση και διασφάλιση των συμφερόντων ασφαλείας και κυριαρχίας μιας χώρας. Ιδιαίτερα, στην περίπτωση της Χώρας μας, που έχει υιοθετήσει τη στρατηγική της αποτροπής, είναι ανάγκη να διατηρούμε μια ισχυρή αεροπορική δύναμη που θα προβάλλεται με επάρκεια και αξιοπιστία, για να υπηρετεί αποτελεσματικά την εθνική μας αποστολή.
Στο πλαίσιο αυτό, το 2013 σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα μεγάλο αριθμό κλαδικών και διακλαδικών ασκήσεων, επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων, βολών και πιστοποιήσεων οπλικών συστημάτων, καθώς επίσης συνεργασιών με ξένες αεροπορικές δυνάμεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, που μεταξύ άλλων είχαν ως στόχο την προβολή της αεροπορικής μας ισχύος. Στο ίδιο πλαίσιο, έχουμε σχεδιάσει αντίστοιχες δραστηριότητες για το 2014, το οποίο ονομάσαμε «έτος προβολής της Αεροπορικής μας Ισχύος» και στο οποίο συμπεριλάβαμε:
Την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» με διευρυμένη συμμετοχή, και διάρκεια, καθώς επίσης αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις σχεδίασης.
Την άσκηση «ΚΡΑΝΕΑ», με αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων προσβολής στόχων, με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουμε στο οπλοστάσιο μας.
Άσκηση Βολών αέρος-αέρος όλων των όπλων του είδους, παλαιών και νέων.
Συνέχιση των Διεθνών συνεργασιών με ξένες Αεροπορίες, ξεκινώντας τον επόμενο μήνα με δώδεκα (12) αεροσκάφη F-15 της United States Air Forces in Europe (USAFE).
Και βέβαια το παρόν Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το ΚΕΑΤ, το οποίο στοχεύει μέσα από τις παρουσιάσεις, τις αναλύσεις και το διάλογο που θα ακολουθήσει, να τεθεί ο προβληματισμός ή να δοθούν απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα, όσον αφορά:
Στις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή μας και ιδιαίτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στο ρόλο της Αεροπορικής Ισχύος και στους τρόπους αξιοποίησής της.
Στο ρόλο της Αμυντικής Βιομηχανίας και Τεχνολογίας και στις δυνατότητες συμβολής της στην επαύξηση της Αεροπορικής Ισχύος.
Και τέλος, στο αν η Αεροπορική Ισχύς πρέπει να θεωρείται σήμερα, ως ένα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος ή ως πιθανή λύση του προβλήματος ασφάλειας, εν μέσω της αντικειμενικής πραγματικότητας των μειωμένων αμυντικών προϋπολογισμών.
Με αυτά τα λίγα εισαγωγικά λόγια, σας καλωσορίζω και πάλι στο 2ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος και σας ευχαριστώ όλους για την συμμετοχή σας".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης