Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια καινοτομία με σύστημα επιτήρησης και επικοινωνίας MADΕ ΙΝ GREECE


Ένα νέο επαναστατικό προϊόν ελληνικής σχεδίασης και ανάπτυξης  στο τομέα των τακτικών επικοινωνιών που αλλάζει τα πάντα στην μετάδοση δεδομένων πεδίου μάχης από το επίπεδο ομάδας Πεζικού μέχρι Τάγματος, παρουσίασε σήμερα η ελληνική εταιρεία INTRACOM Defense Electronics στις εγκαταστάσεις της στο Κορωπί.

Μια παρουσίαση, που δυστυχώς έγινε χωρίς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ούτε έναςαπό τους δεκάδες ανώτατους αξιωματικούς των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων δεν θεώρησε σημαντικό, έστω να ενημερωθεί, για ένα παγκόσμιας πρωτοπορίας προϊόν, το οποίο έτσι ή αλλιώς στοχεύει τις αγορές του εξωτερικού, κατά κύριο λόγο.
Το σύστημα που άφησε άφωνους τους Ακολούθους Άμυνας (ΑΚΑΜ) των δυτικών πρεσβειών, αλλά απέσπασε και τα καλύτερα σχόλια από την ΑΚΑΜ της Ρωσίας και το ... ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Τούρκου ΑΚΑΜ, έχει κωδικοποιηθεί ως Spart@n και αποτελεί την κορωνίδα των προσπαθειών της IDE για επιτήρηση μέσω μετάδοσης σε real time της εικόνας της ομάδας μάχης ή οιασδήποτε πλατφόρμας θαλάσσιας ή εναέριας, όπως τα UAV, ασφαλή επικοινωνία και μετάδοση δεδομένων.
Το  Spart@n είναι ένα IP ευρυζωνικό ασύρματο σύστημα επικοινωνίας για ασφαλή μετάδοση πληροφοριών. Το σύστημα λειτουργεί στο εύρος συχνότητας 225-400MHz παρέχοντας υψηλού ρυθμό μετάδοσης πληροφοριών για συστήματα Διαχείρισης Μάχης και συστήματα Ασφαλείας Πληροφοριών για μονάδες οι οποίες βρίσκονται σε κίνηση ολοκληρώνοντας τους τακτικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς σε ένα δίκτυο μετάδοσης δεδομένου σε αληθινό χρόνο.
Το σύστημα έχει βάρος 20 κιλά  διαστάσεις 180 x 402 x 363 χλστ τοποθετείται με ευκολία σε τεθωρακισμένα ή τροχοφόρα οχήματα παρέχοντας υπηρεσίες ευρυζωνικού τακτικού δικτύου σε επίπεδο Τάγματος διασυνδέοντας τους λόχους τις διμοιρίες και τις μονάδες υποστήριξης με το Τάγμα.  
Επιπλέον το   Spart@n μπορεί να διασυνδεθεί με Συστήματα Διαχείρισης Μάχης (BMS), Σύστημα Ελέγχου Πυρός (FCS) πυροβολικού, αισθητήρες συλλογής πληροφοριών και επιτήρησης, εσωτερικό δίκτυο επικοινωνίας ιχήματος, τακτικό σύστημα Internet.
Το σύστημα επιτρέπει την ταχεία (ταχύτητα μετάδοσης 8 Mbs), ασφαλή (προηγμένος αλγόριθμος αναπήδησης συχνότητας, δυνατότητα επιλογής συχνότητας ανάλογα με τις απαιτήσεις, δυνατότητες αντιμετώπισης των παρεμβολών, διαμόρφωση μόνο λήψης δεδομένων, δυνατότητα χρήσης αλγορίθμου ασφαλείας (crypto)), μετάδοση ήχου, βίντεο, δεδομένων από τους αισθητήρες, αυξημένη μετάδοση πληροφοριών για συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου (C2) και ενημέρωση Συστημάτων Διαχείρισης Μάχης (BMS).
Η αρχιτεκτονική ανάπτυξης του Spart@n στο πεδίο της μάχης μπορεί να είναι από σημείο σε σημείο είτε σε από σημείο σε πολλαπλά άλλα σημεία είτε μετάδοση των δεδομένων σε μία ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μέσω αναμεταδοτών.  
Το σύστημα ανα μονάδα μπορεί να εξυπηρετεί 125 συνδρομητές, δηλαδή μέχρι 125 ομάδες μάχης ή μεμονωμένους π.χ. ελεύθερους σκοπευτές με απόλυτη ασφάλεια σε ότι αφορά την μετάδοση των πληροφοριών που είναι όλες κρυπτογραφημένες και αδύνατον να παρεμβληθούν ή να εντοπιστούν.
Επιπλέον το Spart@n μπορεί να αξιοποιηθεί για αποστολές ασφάλειας και επιτήρησης συνόρων, για επιχειρήσεις της Ακτοφυλακής και αναγνώρισης, καθώς και ως σύστημα μετάδοσης δεδομένων για συστήματα ασφάλειας.
Αναμφίβολα το Spart@n αποτελεί ένα πολυεργαλείο στον τομέα των τακτικών επικοινωνιών που θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως πολλαπλασιαστής ισχύος.
Κόστος ανά δικτύωση; Ούτε 60.000 ευρώ! Με 60.000 ευρώ ένα Τάγμα μπαίνει στον 21ο αιώνα από άποψη επικοινωνίας και μετάδοσης οπτικοακουστικών δεδομένων μιας ομάδας που μάχεται κατ'ευθείαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΘΚΕΠΙΧ! Κάτι ανάλογο οι Αμερικανοί το έχουν πετύχει με ένα δίκτυο δορυφόρων...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης