Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Προβληματισμός στο Ισραήλ για την επιτυχία των αεροπορικών επιχειρήσεων


Δεύτερες σκέψεις φαίνεται ότι κάνουν οι Ισραηλινοί για την εισβολή στη Γάζα, καθώς ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντάνι Αγιαλόν, σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN δήλωσε ότι "Αν στις επόμενες 24-36 ώρες δεν σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών προς τις πόλεις του Ισραήλ, είναι πολύ πιθανή η χερσαία επέμβαση των ισραηλινών δυνάμεων" δήλωση που εκτιμάται ότι αφήνει περιθώριο στην Hamas να "καθαρίσει" μόνο με αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Αλλά η σημαντικότερη εξέλιξη έρχεται από τον ίδιο τον Αρχηγό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων πτέραρχο Benny Gantz κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων του εβραϊκού κράτους, όπου ζήτησε να ενισχυθούν οι βομβαρδισμοί και η αποτελεσματικότητά τους.
Αυτό ίσως σημαίνει ότι στην παρούσα φάση οι Ισραηλινοί δεν θέλουν χερσαία εμπλοκή. Έχουν και την διεθνή πίεση, αλλά πάνω απ'όλα έχουν τον φόβο της Αιγύπτου: Θα δεχθούν να "νεκρωθεί" ως προς την ουσία της η συμφωνία του 1976 στον Καμπ Ντέϊβιντ; Η νυν μετριοπαθής ισλαμική κυβέρνηση είναι η "μήτρα" της Hamas. Οι δηλώσεις του Μ.Μόρσι προέδρου της Αιγύπτου είναι σαφείς: "Δεν θα αφήσουμε την Γάζα μόνη της αυτή την φορά". 
Πάντως μόνο την νύχτα η Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε 200 στόχους χτες το βράδυ  μεταξύ των οποίων και το αρχηγείο του ηγέτη της Hamas το οποίο επλήγη από τέσσερις επιδρομές, το υπουργείο Εσωτερικών και ένα συγκρότημα κτιρίων της Αστυνομίας της Γάζας.
Από την πλευρά της η Hamas συνέχισε να βομβαρδίζει το Ισραήλ με νέες εκτοξεύσεις ρουκετών. Συνολικά 50 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σήμερα Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Από την περασμένη Τετάρτη η Hamas έχει εκτοξεύσει 660 ρουκέτες εκ των οποίων 27 έχουν πλήξει κατοικημένες περιοχές.
Όπως αναφέρουν οι Ισραηλινοί το σύστημα Iron Dome έχει αναχαιτίσει μέχρι σήμερα 213 ρουκέτες..
Συνολικά από την περασμένη Τετάρτη η Αεροπορία του Ισραήλ έχει πλήξει 830 στόχους στην Γάζα αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό. Ποσοστό 20% μόνο είχε πραγματικά αποτελέσματα.
Και όταν λέμε "αποτελέσματα", εννοούμε ότι κτυπήθηκαν ομάδες που εκτόξευαν πυραυλους πριν προλάβουν να τους εκτοξεύσουν. 
Συν τοις άλλοις οι Ισραηλινοι ανησυχούν μήπως ανοίξουν και δεύτερο μέτωπο στο Βορρά με την Χεζμπολά, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει εμπλοκή. Κάτι που θα δημιουργούσε σοβαρότατα προβλήματα στο Τελ ΑβίβαΤο πρόβλημα για τους Ισραηλινούς είναι ότι ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, είναι «αλεπού» και το παιχνίδι αυτό το γνωρίζει, ενώ λόγω του ότι βρίσκεται υπό πίεση λόγω Συρίας, δεν επιθυμεί να δώσει πρόσχημα στους ισραηλινούς να στραφούν εναντίον της Χεζμπολάχ…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης