Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Ρομπότ εναντίον ανθρώπου


Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) ζήτησε από τις κυβερνήσεις να απαγορεύσουν προληπτικά τα πλήρως αυτόνομα όπλα - γνωστά και ως «ρομπότ δολοφόνοι». O κίνδυνος που αντιπροσωπεύουν για τους άμαχους σε ένοπλες συγκρούσεις, δεδομένου ότι θα είναι σε θέση να στοχεύσουν ανθρώπους χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, είναι ο κύριος λόγος. Η 50-σέλιδη έκθεση που κυκλοφόρησε χθες με τίτλο «Losing Humanity: The Case Against Killer Robots» περιγράφει τις ανησυχίες σχετικά με τα πλήρως αυτόνομα όπλα, τα οποία θα έχουν την εξουσία να αποφασίζουν ποιος θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει στο πεδίο της μάχης. Ο Στιβ Γκούς από το Human Rights Watch αναφέρει ότι ο «ανθρώπινος έλεγχος του ρομποτικού πολέμου είναι απαραίτητος για την ελαχιστοποίηση των μη στρατιωτικών θανάτων και των τραυματισμών.» 


Η έκθεση δημοσιεύτηκε από κοινού από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κέντρο Έρευνας της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ για το Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Harvard Law School International Human Rights Clinic). Οι δύο οργανισμοί κάνουν έκκληση για μια διεθνή συνθήκη που θα «απαγορεύει την ανάπτυξη, την παραγωγή και τη χρήση των πλήρως αυτόνομων όπλων.» Οι δύο οργανισμοί κάλεσαν επίσης τα έθνη να ψηφίσουν νόμους και να υιοθετήσουν πολιτικές για την πρόληψη της ανάπτυξης, της παραγωγής, και τη χρήση των εν λόγω όπλων σε εθνικό επίπεδο. Ωστόσο, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων παραδέχεται ότι τα πλήρως αυτόνομα όπλα δεν υπάρχουν ακόμη, και οι μεγάλες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση για να τα αναπτύξουν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν μια ηγετική θέση στην ανάπτυξη και την παραγωγή μιας ευρείας ποικιλίας μη επανδρωμένων οχημάτων. Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα ελέγχονται από ανθρώπινους φορείς που αποφασίζουν ποιος ή τι είναι να στοχευθεί. Τα εναέρια ρομπότ που λειτουργούν πάνω από το Αφγανιστάν και την Υεμένη, ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αλλά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως το X-47B είναι σε θέση να διεξάγουν την πλειονότητα των πτήσεων τους χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση. Μερικά από τα πιο αυτόνομα ρομποτικά συστήματα είναι εξοπλισμένα με το όπλο Phalanx, το οποίο καταστρέφει αυτόματα τα εισερχόμενα βλήματα. Πολλές άλλες χώρες, όπως η Κίνα, η Γερμανία, το Ισραήλ, η Νότια Κορέα, η Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο, επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά στην ανάπτυξη των στρατιωτικών ρομπότ. Πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι η πλήρης αυτονομία για αυτά όπλα θα μπορούσε να επιτευχθεί σε 20 με 30 χρόνια, ενώ άλλοι δίνουν μια ημερομηνία πολύ νωρίτερα. Στην πραγματικότητα, η πρώτη γενιά αυτών των ρομπότ είναι να λειτουργήσει στην αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας. Ένα ρομπότ θα μπορεί να διακρίνει εάν πρόκειται για ζώα ή για ανθρώπους - στην δεύτερη περίπτωση θα μπορεί να βάλει κατά των εισβολέων.

Έχουν αναπτυχθεί περισσότερα από 6 000 ρομπότ, εκ των οποίων περίπου 750 έχουν καταστραφεί σε δράση, ελαχιστοποιώντας έτσι τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές των Αμερικανών στρατιωτών, εκτιμά το τμήμα του προγράμματος των ρομπότ του Αμερικανικού Πενταγώνου. Ωστόσο, η δημιουργία πλήρως αυτόνομων ρομπότ είναι μια πρόκληση για τους μηχανικούς και εξακολουθεί να είναι χρόνια μακριά, σύμφωνα με τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες  Οι αναλύσεις της αγοράς σε πρόσφατες εκτιμήσεις αναφέρουν το μερίδιο των στρατιωτικών ρομπότ σε 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια για το περασμένο έτος και το εκτιμούν σε 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2018. Οι παράγοντες που ωθούν την αύξηση της ζήτησης για τα στρατιωτικά ρομπότ είναι η επιθυμία να μειωθούν οι φίλιες στρατιωτικές απώλειες, η ανάγκη για την καλύτερη αναγνώριση, η καταπολέμησης απειλών χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές (όπως στην εξουδετέρωσης βομβών), η ανάγκη της μείωσης των στρατιωτικών δαπανών, οι εξελίξεις στον τομέα της στρατιωτικής τεχνολογίας. Πενήντα έως ογδόντα χώρες χρησιμοποιούν ήδη τα στρατιωτικά ρομπότ ή εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ή την απόκτηση αυτής της τεχνολογίας.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, έχει μια πιο διαφοροποιημένη άποψη γύρω από τα ρομποτικά συστήματα, επισημαίνοντας την πιθανότητα ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθούν οι παράπλευρες απώλειες μεταξύ των αμάχων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης