Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

ΟΤΑΝ ΖΕΙΣ ΕΙΣ ΣΒΑΡΟΥ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ


Στον εισαγγελέα αύριο ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά στο Ταμείο Παρακαταθηκών

Οδηγείται αύριο στον εισαγγελέα ο 62χρονος που απείλησε να βάλει φωτιά, σήμερα το πρωί, στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο επιχειρηματίας από τα Γιαννιτσά κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε πολύωρη κατάθεση στο πλαίσιο της προανάκρισης και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί αύριο στις εισαγγελικές αρχές της πόλης.
Ο 62χρονος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη το Φεβρουάριο του 2002 «πρωταγωνιστώντας» σε υποθέσεις παράνομου ηλεκτρονικού τζόγου (φρουτάκια). Για αυτές τις περιπτώσεις, το Εφετείο Θεσσαλονίκης έχει εκδώσει μέχρι στιγμής δύο καταδικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες τού επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 8 και 24 μηνών.
Ο βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας έστρεψε, για μία ακόμη φορά, σήμερα το πρωί, τα «φώτα» της δημοσιότητάς επάνω του. Όλα ξεκίνησαν μετά τις 9 το πρωί, όταν ο 62χρονος εισέβαλε στο κατάστημα Θεσσαλονίκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ερμού και Καρόλου Ντηλ, κρατώντας ένα μπιτόνι με βενζίνη κι ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Αφού κατευθύνθηκε προς το γραφείο της διευθύντριας του Ταμείου, άδειασε τη βενζίνη στο χώρο και απείλησε να τον πυρπολήσει, εφόσον δεν τακτοποιείτο η οικονομική διαφορά που -όπως ισχυρίστηκε- έχει με την εν λόγω υπηρεσία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 62χρονος ισχυρίστηκε ότι η Εφορία Γιαννιτσών δέσμευσε ποσό ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ από καταθετικό λογαριασμού που διατηρεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, που ενεργοποίησαν το σύστημα διαχείρισης περιστατικών έκτακτης ανάγκης και κρίσεων, με την ονομασία «Πολυδεύκης». Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή, την οποία και απέκλεισαν, ενώ παράλληλα εκκενώθηκε με ασφάλεια το Ταμείο και στο εσωτερικό του έμεινε μόνο η διευθύντρια μαζί με την Ομάδα Διαπραγματευτών της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να πείσουν τον δράστη να παραδοθεί. Έπειτα από περίπου τρεις ώρες, οι αρχές, με επιχείρηση αιφνιδιασμού, κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 62χρονο.
Σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και ∆ανείων εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για τις παραπάνω «βίαιες και αποτρόπαιες ενέργειες» που έθεσαν σε κίνδυνο τόσο το συναλλασσόμενο κοινό όσο και το προσωπικό. «Η υπόθεση συνδέεται με φορολογική υποχρέωση του δράστη προς το Ελληνικό ∆ημόσιο, µε σημαντικό προηγούμενο νομικό μέρος, για την οποία το ∆ημόσιο έχει προβεί σε δέσμευση σχετικής παρακαταθήκης. Σε κάθε περίπτωση, η κατάληξη της υπόθεσης εναπόκειται στις ενέργειες των αρμόδιων φορολογικών αρχών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης