Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ....


Εκλεγμένοι Έλληνες έκαναν συνάντηση "ειρήνης" την ίδια ώρα που ακριβώς δίπλα οι Τούρκοι εκτελούσαν άσκηση κατάληψης νησιού του Αιγαίου!!! Του Σάββα Καλεντερίδη


Η φωτογραφία της τελικής φάσης της άσκησης ΕΦΕΣ (από το ιστολόγιο Εν κρυπτώ)


Στρουθοκαμηλισμός στο Αιγαίο από περιφερειάρχες, δημάρχους και άλλα "φρούτα"
Μέσα στα προσωπικά, τα πολιτικά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας και εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, στις οποίες εκλογές δυνάμεις ανεύθυνοων νεολαϊκιστών που χαϊδεύουν τα αυτιά των καθημαγμένων από την κρίση Ελλήνων, ευαγγελίζονται καλύτερες μέρες και στις σχέσεις μας με την Τουρκία, μας διέφυγε κάτι σημαντικό!
Ή μάλλον δεν μας διέφυγε, ασχέτως προθέσεων, στην ουσία μας το απέκρυψαν, αφού πέρασε στα ψιλά και δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ και κυρίως τις τηλεοράσεις, εκεί που γίνεται ο εκμαυλισμός και το όλο «παιχνίδι» της ενημέρωσης του πολίτη.

Ποιο είναι το γεγονός; Από τις 24 έως τις 27 Μαΐου έλαβε χώρα στην Τέο, όπου σήμερα το Σεφερίχισαρ της Τουρκίας, η «Συγκέντρωση Μόνιμης Ειρήνης στο Αιγαίο». Στην εν λόγω συγκέντρωση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου αξιότιμοι κ.κ. Αθανάσιος Γιακαλής καιΓιάννης Μαχαιρίδης και ένα καραβάνι δημάρχων, αντιδημάρχων και άλλων παραγόντων που υπηρετούν την «συνύπαρξη» (τα ονόματα όλων αυτών παρατίθενται στο τέλος του άρθρου, για να μείνουν στην ιστορία).

Αν ρωτάτε από τουρκικής πλευράς, σας ενημερώνουμε ότι εκτός από τον δήμαρχο της Τσάνκαγια Σμύρνης, Μπουλέντ Τανίκ, που προήδρευσε των εργασιών της συνόδου που επί τρεις ολόκληρες ημέρες σφυρηλάτησε την ειρήνη στο πολύπαθο Αιγαίο και τους δημάρχους των πόλεων Σεφερίχισαρ, Ντικιλί, Μπορνόβα, Καράμπουρουν, Αϊβαλί και τους πρώην δημάρχους Παλαιάς Φώκαιας, Διδύμων, Αλίαγα και Περγάμου, συμμετείχαν ο οικονομολόγος καθηγητής πανεπιστημίου Κορκούτ Μπορατάβ, η Φεριντέ Ακσού Τανίκ, από το Σύλλογο Ειρήνης και Επικοινωνίας Αιγαίου, ο γενικός γραμματέας και ο συντονιστής εξωτερικών σχέσεων τουSODEM (Σοσιαλδημοκρατικοί Δήμοι) και οι βουλευτές του κεμαλικού Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Αλααντίν Γιουκσέλ (αντιπρόεδρος του κόμματος), Μουσά Τζαν και Μουσταφά Μόρογλου. Τέλος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Τσάνκαγια, συμμετείχαν και γραφειοκράτες, οι οποίοι εκπροσωπούσαν το κράτος και τα βαθύ κράτος λέμε εμείς.

Διαβάσαμε με προσοχή και λέξη προς λέξη την ομιλία που εκφώνησε ο προεδρεύων της συνάντησης και δήμαρχος Τσάνκαγια κ. Τανίκ και εκτός από τα γνωστά τουρκοευχολόγια, δεν βρήκαμε ούτε μια νύξη για τις αιτίες που δημιουργούν το κλίμα έντασης στο Αιγαίο από τα τέλη Μαΐου του 1974 και εντεύθεν, που βγήκε το σκάφος «Τσανταρλί», εγκαινιάζοντας την πρακτική των προκλήσεων που έχουν ως στόχο σε πρώτη φάση την αποδυνάμωση και την αποψίλωση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο και σε δεύτερη φάση το διαμελισμό του.
Και φυσικά, σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε, δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στην απειλή πολέμου της Τουρκίας στη χρήση του παγκοσμίως αναγνωρισμένου δικαιώματος για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., απειλή που αποτελεί το κυριότερο στοιχείο που δυναμιτίζει το ουσιαστικό κλίμα ειρήνης στο Αιγαίο, αφού ούτως ή άλλως ακόμα και η λέξη πόλεμος αρκεί για να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Μιλάμε για ουσιαστικό κλίμα ειρήνης, γιατί αυτό που έγινε προσπάθεια να δημιουργηθεί στην τριήμερη συνάντηση, είναι ένα κλίμα νεοοθωμανισμού, όπου η εξόχως επιθετική και επεκτατική πολιτική της Τουρκίας θα συνεχίζεται, η απειλή πολέμου θα συνεχίζει να ισχύει, θα συνεχίζεται η κατοχή του 40% της Κύπρου και η εθνοκάθαρση των εγκλωβισμένων, θα συνεχίζεται η άθλια παρακρατική και προβοκατόρικη πολιτική ισλαμικού και φυλετικού εκφασισμού των μουσουλμάνων της Θράκης.

Και για να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι Έλληνες προσκεκλημένοι να μην αντιλήφθηκαν το πραγματικό κλίμα του νεοοθωμανισμού στο οποίο θα ευδοκιμήσει το φρούτο της τουρκοειρήνης, την ημέρα που άρχιζαν οι εργασίες της πρώτης «Συγκέντρωσης Μόνιμης Ειρήνης στο Αιγαίο», εκεί δίπλα από το χώρο της συνάντησης,στον κόλπο Ντογάνμπεϋ (Doğanbey), πραγματοποίησαν την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης «Efes», παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Ντζτνέτ Οζέλ και των αρχηγών των τριών Κλάδων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ).

Για όσους θέλουν να μάθουν ποιος ήταν ο σκοπός της εν λόγω άσκησης, στην οποία συμμετείχαν 52 αεροσκάφη, 33 ελικόπτερα, 656 άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και οχήματα γενικής χρήσης, 45 αποβατικά σκάφη και 40 ελαστικές λέμβοι με την εμπλοκή 8.000 ανδρών, σας ενημερώνουμε ότι ήταν η εκπαίδευση Μονάδων της 4ης Στρατιάς, της επονομαζόμενης Στρατιάς του Αιγαίου, αλλά και όλων των άλλων σχηματισμών και κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται στην εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων που συνεχίζουν να υπάρχουν, στην εκτέλεση συνδυασμένων επιχειρήσεων, όπως ναυτικός αποκλεισμός, βομβαρδισμός, αεραποβατικές και αμφίβιες επιχειρήσεις, για την κατάληψη επιλεγείσας νήσου.

Αν αναρωτιέται κάποιος από τους αναγνώστες μας για το αν κάποιος από τους συμμετέχοντες από πλευράς της Ελλάδος έθεσε το θέμα της απειλής πολέμου ή της άσκησης που διεξαγόταν λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, με στόχο κάποιο από τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου των οποίων είναι περιφερειάρχες ή δήμαρχοι, και το αν είναι δυνατόν κάτω από τέτοιες συνθήκες να μιλάμε για πραγματική ειρήνη, σας ενημερώνουμε ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Φυσικά, αφού δεν είπαν λέξη για την προκλητική άσκηση κατάληψης ελληνικής νήσου λίγα χιλιόμετρα από τη συνάντηση για τη σφυρηλάτηση της μόνιμης ειρήνης στο Αιγαίο, μια συνάντηση που διεξήχθη υπό τους ήχους των βομβαρδισμών που έλαβαν χώρα στην τελική φάση της άσκησης, πώς θα περίμενε κανείς να μιλήσουν για τη δέσμευση του μισού Αιγαίου από την Τουρκία, για τη διεξαγωγή τριών αεροναυτικών ασκήσεων με και χωρίς πυρά, από τις 2 Μαΐου μέχρι και 14 Ιουνίου.

Για να γίνει καλύτερα κατανοητό το μέγεθος της πρόκλησης, υπογραμμίζουμε ότι μιλάμε για δέσμευση δώδεκα περιοχών στο Αιγαίο, οι οποίες έχουν επιλεγεί «αριστοτεχνικά», με σκοπό να υποστηρίζουν τις τουρκικές διεκδικήσεις στο Αιγαίο αλλά και να εξυπηρετούν εκ του πλαγίως τους σχεδιασμούς της για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με ...νεοοθωμανικούς όρους.

Ακολουθεί ο κατάλογος των συμμετεχόντων Ελλήνων που είχαν το θάρρος να βάλουν τα στήθια τους μπροστά και να συμμετέχουν ατρόμητοι στην πρώτη και ιστορική συνάντηση σφυρηλάτησης της μόνιμης ειρήνης στο Αιγαίο, υπό τους ήχους των τουρκικών πυροβόλων:

Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αθανάσιος Γιακαλής, δήμαρχος Μαρώνειας Ηλίας Ιωαννάκης, δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, πρώην δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αλέξανδρος Ευαγγελινός, αντιδήμαρχος Αβδήρων Ξάνθης Μπιρόλ Ιντζέμεμετ, πρώην πρόεδρος «Συνύπαρξης» Χριστίνα Χατζηδάκη, δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου Χαράλαμπος Μακρής, περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, αντιδήμαρχος Ικαρίας Γεώργιος Κρητικός, πρώην δήμαρχος Χίου Μάρκος Μενής, δήμαρχος Μαραθόκαμπου Σιδέρης Παπαγεωργίου, πρώην βουλευτής Κομοτηνής Μουσταφά Μουσταφά, δημοτικός σύμβουλος Αβφήρων Παναγιώτης Θεοχάρους, πρόεδρος «Συνύπαρξης Στρατούλα Βαΐτη, πρώην δήμαρχος Κομοτηνής Στρατής Πάλλης, δήμαρχος Αβδήρων Ευάγγελος Τσολακίδης, αντιπρόεδρος «Συνύπαρξης» Θράσος Καλογρίδης.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Παρακολουθείστε το βίντεο της άσκησηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης