Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ... ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Τ.Π.Ρέθυμνο: Η ανθρωπιά απέναντι στη φρίκη - Φρόντισε τη μάνα που στραγγάλισε την κόρη της!

 Με την πράξη της συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης αλλά και το πανελλήνιο. Στραγγάλισε την κόρη της, επιχείρησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της, χαρακτηρίστηκε σύγχρονη Μήδεια και πλέον κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού. Και όμως, η διαδρομή της κόλασης για τη "Μήδεια" του Ρεθύμνου κρύβει ανθρώπινες ιστορίες απέναντι στη φρίκη.

Η 36χρονη Αλβανίδα που στις 4 του Απρίλη είχε στραγγαλίσει την 14χρονη κόρη της και στη συνέχεια επιχείρησε να αυτοκτονήσει καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο λαιμό της, ακολουθεί το δρόμο της σιωπής. Δεν εξήγησε ποτέ, τίποτα και σε κανέναν. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, την υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου και η 36χρονη, σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται να μην έχει επαφή με το περιβάλλον.
Η αναβίωση με τον πλέον δραματικό τρόπο της σύγχρονης "Μήδειας" στήθηκε μέσα σε ένα σκηνικού τρόμου στο Ρέθυμνο, σε μια λαϊκή γειτονιά στην περιοχή του Κουμπέ και στο σπίτι μιας οικογένειας μεταναστών, το οποίο μετατράπηκε σε τόπο μαρτυρίου για το άτυχο κορίτσι.
Η απίστευτη οικογενειακή τραγωδία ξεκίνησε όταν η 36χρονη Αλβανίδα σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια της μόλις 14 ετών κόρη της, και στη συνέχεια έστρεψε ένα μαχαίρι στο λαιμό της και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Το αποτρόπαιο σκηνικό έγινε μάλιστα μπροστά στα μάτια του μικρότερου παιδιού της οικογένειας, ενός 4χρονου αγοριού. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν την αιμόφυρτη σύζυγο του και το άψυχο σώμα της μικρής κόρης του αντίκρισε το μεσημέρι ο 33χρονος πατέρας του, που πήγε στο σπίτι του μαζί με έναν συγγενή του.
Καθ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της, η παιδοκτόνος επιθυμούσε απόλυτη απομόνωση. Εξάλλου, ελάχιστοι ήταν αυτοί που την επισκέφθηκαν. Μετά τη μεταφορά της στον "Κορυδαλλό" ο διευθυντής της κλινικής του νοσοκομείου που περιέθαλψε την 36χρονη με επιστολή του φέρνει στο προσκήνιο μία ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνίστρια μία αστυνομικό.
Ο ίδιος, στην επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου αναφέρει: «κ.Ταξίαρχε, μετά το πέρας της νοσηλείας της κρατούμενης-ασθενούς αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω προσωπικά εσάς, τους Αξιωματικούς της υπηρεσίας σας με τους οποίους συνεργάστηκα προκειμένου να μεταχθεί με ασφάλεια η κρατούμενη στην Αθήνα, αλλά και όλους τους αστυνομικούς που είχαν την ευθύνη της φύλαξής της όλο αυτό το διάστημα τόσο για την παραδειγματική συνεργασία που είχαμε όσο και για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού που επέδειξαν.
Ιδιαίτερα, όμως, κ. Ταξίαρχε, θέλω μέσω υμών να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Αστυνομικό κα Ζυμβραγού Αγγελική, την οποία μέχρι πρότινος δεν γνώριζα, για το απαράμιλλο ήθος της, την καρτερικότητα και την υπομονή που έδειξε με τη σχεδόν καθημερινή τη παρουσία, αφήνοντας έκπληκτο τόσο εμένα προσωπικά όσο και το υπόλοιπο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής που διευθύνω. Η κα Ζυμβραγού υπερβαίνοντας πολλές φορές τα αυστηρά επαγγελματικά της καθήκοντα, τα οποία εκτέλεσε άψογα, συμπεριφέρθηκε πολλές φορές ως ψυχολόγος, ως νοσηλεύτρια και τελικά ως άνθρωπος προς άνθρωπο ανεξάρτητα για το λόγο που κατηγροείται η ασθενής με αποκορύφωμα να την συνοδεύσει μέχρι την Αθήνα όπου την παρέδωσε ασφαλή για τα περαιτέρω.
Κύριε Ταξίαρχε είμαι σίγουρος ότι θα τη συγχαρείτε και θα την ευχαριστήσετε και εκ μέρους μας αφού κόντρα στους καιρούς που ζούμε τέτοιες συμπεριφορές αξίζουν επαίνου προκειμένου να γίνουν παράδειγμα. Αυτήν την Αστυνομία θέλουμε κ. Ταξίαρχε από αυτήν την Αστυνομία έχει ανάγκη η κοινωνία και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αφού επί των ημερών σας πέραν της πολύ καλής εικόνας προς τα έξω της Αστυνομίας, μόνο επιτυχίες έχουμε να σας καταλογίσουμε ακόμα και τις τελευταίες ημέρες.
Τέλος, μόνο μία ευχή μπορώ να δώσω τόσο σε εσάς όσο και στο προσωπικό σας: ο Θεός να σας φυλάει στο δύσκολο έργο σας».

ΑΝΥΠΌΓΡΑΦΟ ΑΡΘΡΟ 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

βεβαιως και να συγχαρουμε κι ολους τους ραγιαδοαυνανες!

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης