Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2012

Stratfor & JSSNews: "Έρχονται εξεγέρσεις σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία" - "Η Ρωσία έτοιμη..."


Mείζονα γεωστρατηγική αναταραχή σε όλη την Ευρώπη βλέπουν πλέον με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεα αμερικανικά think tanks, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που σαρώνει την ευρωζώνη. Όπως αναφέρει ο Jonathan-Simon Sellem στο JSSNews, αλλά και το ίδιο το Stratfor. 
"Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν θα το ομολογήσουν ανοιχτά, αλλά φοβούνται ότι η δεινή οικονομική κατάσταση σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερικές επαναστάσεις οι οποίες εύκολα θα εξάγονταν.

Η Ισπανία δεν έχει ανάγκη μόνο από 100 ​​δισεκατομμύρια για να σώσει τις τράπεζές της, πρέπει επίσης να τροφοδοτήσει τις περιφερειακές κυβερνήσεις της, οι οποίες πρέπει να αναχρηματοδοτήσουν χρέος 36 δισεκατομμυρίων μέχρι το τέλος του 2012.
Εξάλλου, η Ισπανία δεν αποτελεί η χειρότερη ανησυχία για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιταλία πρέπει να αναχρηματοδοτήσει 200 ​​δισεκατομμύρια αργότερα αυτό το έτος. Που θα τα βρει;".
Ας δούμε τα βασικά σημεία των αναλύσεων των παραπάνω, τα οποία βέβαια καταλήγουν στα ίδια συμπεράσματα:
-Η Ευρώπη κινδυνεύει από σοβαρά εσωτερικά προβλήματα ασφάλειας λόγω των λαϊκών μαζών που περιθωριοποιούνται από την οικονομική κρίση σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία. Μετά θα έρθει και η σειρά της Γαλλίας.
-Η Ελλάδα αν κατρακυλήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις θα παρασύρει και την Κύπρο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μαζί της
-Η Ισπανία δεν σώζεται, αλλά το πρόβλημα αναχρηματοδότησης της Ιταλίας είναι πολύ μεγαλύτερο
-Η Ρωσία θα μπορούσε να αξιοποιήσει την εσωτερική κατάρρευση σε Ελλάδα και Κύπρο για να τις ελέγξει στρατηγικά μαζί με τα ενεργειακά αποθέματα που έχουν.
Ας δούμε και τα σημαντικότερα σημεία των αναλύσεων:.
- "Σε δύο εβδομάδες, οι Έλληνες θα πάνε πάλι στις κάλπες. Η άκρα αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Τους τελευταίους μήνες, η βία χτύπησε τους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Άνθρωποι σε απόγνωση αυτοκτονούν δημόσια, υπενθυμίζοντας στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η λεγόμενη αραβική άνοιξη, που ανέτρεψε πολλά αραβικά καθεστώτα, ξεκίνησε με την αυτοθυσία ενός πλανόδιου πωλητή στην Τυνησία".
-"Αργότερα αυτό το μήνα, η Ελλάδα θα χρειαστεί 5,2 δισ. € σε κεφάλαια διάσωσης από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε αντάλλαγμα, οι Έλληνες πρέπει να περάσουν 14,5 δισεκατομμύρια € σε μέτρα λιτότητας. Ποια κυβερνηση είναι ικανή μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον να πάρει τέτοια μέτρα χωρίς να κινδυνέψει με επανάσταση; Εάν ο θυμός και η απογοήτευση συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα, η χώρα θα μπορούσε να κατρακυλήσει στο χάος".
- "Ένα χάος που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και την Κύπρο, όπου η κατάσταση είναι εξίσου ασταθής λόγω του ότι η Κύπρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την οικονομία της Ελλάδας. Μια κατάρρευση της Ελλάδας θα παρέσυρε τη Κύπρο μαζί της αφού ενώ η Ρωσία διέσωσε τον δημοσιονομικό τομέα με το δάνειο των 3 δισ. ευρώ οι τράπεζές της μετά το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα. 
-"Και αν η ΕΕ δεν παρέχει τα χρήματα, άλλοι θα μπορούσαν: Τον Δεκέμβριο του 2012, η ​​Ρωσία είχε ήδη παράσχει ένα διμερές δάνειο 3 δισ. ευρώ. Η Ρωσία είναι σίγουρα σε θέση να διασώσει τη Κύπρο. Οι Ρώσοι, όμως, είναι πιθανό να θέλουν κάτι σε αντάλλαγμα. 
Αν παρέμβει η Ρωσία, που μπορεί να νιώσει ότι κλονίζεται η θέση της στην Συρία η στρατηγική κατάσταση σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να αλλάξει, αφού θα θελήσει να αποκτήσει στρατηγικές προσβάσεις σε μια κατεστραμμένη Ελλάδα και μια βυθισμένη Κύπρο".

-"Αλλά η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πολύ μικρά ψάρια σε σύγκριση με την Ισπανία. O ισπανικός τραπεζικός τομέας είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης. H Bankia, τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας, έχει επείγουσα ανάγκη διάσωσης από την ισπανική κυβέρνηση (21 δις. ευρώ). Η Bankia, ένα κρατικό ίδρυμα που χτίστηκε πέρυσι στα ερείπια επτά περιφερειακών τραπεζών που δεν μπορούσαν πλέον να καλύψουν τις τεράστιες απώλειες του κραχ των ισπανικών ακινήτων, βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση. Για να μπορέσει να σώσει όλες τις ισπανικές τράπεζες, η ήδη υπερχρεωμένη κυβέρνηση της Μαδρίτης χρειάζεται τουλάχιστον 90 δισ. ευρώ. (σ.σ. τελικά παίρνει 100).

Την ίδια ώρα, η ανεργία των νέων είναι πάνω από το 50%, η ισπανική νέα γενιά δεν έχει καμία δυνατότητα, κανένα μέλλον. Δεν έχουν τίποτα να χάσουν και ως εκ τούτου μπορεί εύκολα να πεισθούν ότι η επανάσταση εναντίον αυτού του πολιτικού συστήματος είναι μια λύση.  Πρόκειται για μια πολιτικά επικίνδυνη κατάσταση, που θα έπρεπε να λάβουν υπόψη οι ΗΠΑ.  Όλες οι χώρες της Νότιας Ευρώπης θα μπορούσαν σύντομα να βρεθούν σε θύελλα".

- "Εάν η Ισπανία πηγαίνει στον υπόνομο, η Ιταλία θα ακολουθήσει. Οι δεσμοί Iσπανίας με την Ιταλία σημαίνουν ότι και αυτή θα πέσει μαζί της. Αν η Ιταλία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ πέσει, η Γαλλία είναι πιθανό να την ακολουθήσει. Οι Ευρωπαίοι ετοιμάζονται για την καταστροφή".

- "Από μια τέτοια καταστροφή είναι βέβαιο ότι το Κρεμλίνο δεν θα χάσει αυτή την ευκαιρία.Ήδη το περασμένο έτος, ο Ρώσος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich είχε δηλώσει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να δανείσει χρήματα και να προσφέρει την εμπειρογνωμοσύνη της για την επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης.  Προσέφερε «τόσο να συμβουλεύσει όσο και να συμβάλει στη σταθερότητα στην Ευρώπη με τα δικά μας οικονομικά αποθέματα». 
Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Dvorkovich δήλωσε ότι «η επιβίωση του ευρώ είναι μια πρώτης σημασίας ανησυχία για τη Ρωσία». Τον περασμένο μήνα, δήλωσε ότι η Ρωσία επιθυμεί «η Ελλάδα να παραμένει στη ζώνη του ευρώ».

Η Ρωσία έχει, χωρίς αμφιβολία, στρατηγικά συμφέροντα να συνδέσει με την οικονομική υποστήριξη της. Πολλοί θα χάσουν από την κρίση του ευρώ, αλλά η Ρωσία δεν θα είναι μεταξύ των χαμένων".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης