Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

Πώς δύο φρεγάτες του εχθρού κατέληξαν στο βυθό - Το σενάριο της "Θαλάσσιος Γρύπας 1/12"


Το defencenet.gr παρουσιάζει κατ'αποκλειστικότητα ολόκληρο το σενάριο της διακλαδικής πυραυλικής άσκησης προσβολής στόχων επιφανείας "Θαλάσσιος Γρύπας 1/12" που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη στο Κρητικό Πέλαγος από το οποίο προκύπτουν πολλά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, όπως και ανέκδοτες φωτογραφίες από την άσκηση.
Να σημειώσουμε ότι τον έλεγχο της όλης επιχείρησης τον είχε διακλαδική ομάδα αξιωματικών οι οποίοι συντόνιζαν τα όπλα που είχαν στην διάθεσή τους (ΤΠΚ με βλήματα επιφανείας-επιφανείας Penguin, δύο φρεγάτες κλάσης "S" δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64D Apache με βλήματα ΑGM-114K Hellfire και ένα Mirage 2000BG με έναν AM-39 Exocet).
Πάντως η συμμετοχή των Apache επιβεβαιώθηκε μόλις την τελευταία στιγμή.


Να πούμε ότι το πλοίο-στόχος, η παροπλισμένη ΤΠΚ "Δόξα" δέχθηκε ένα Penguin, ένα Εxocet AM-39 και δύο AGM-114Κ Hellefire κια εξακολουθούσε να πλέει μέχρι που την αποτελείωσαν τα πυροβόλα των πλοίων που συμμετείχαν στην άσκηση! Αυτό δεν σημαίνει ότι σε πραγματικές συνθήκες θα εξακολουθούσε να ήταν μάχιμη. Π.χ. μόνο η βολή του Hellfire στην γέφυρα θα την είχε εξουδετερώσει.


Ας δούμε όμως και το σενάριο:    
Ομάδα φίλιων πλοίων από 2 φρεγάτες (ΛΗΜΝΟΣ, ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ) και 3 περιπολικά κατευθυνόμενων βλημάτων(ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ-ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ-ΞΕΝΟΣ) που περιπολούν στην περιοχή του πεδίου βολής Κρήτης, εντοπίζουν με τα ραντάρ ύποπτους στόχους όπου κατόπιν, χρησιμοποιώντας παθητικά μέσα
εντοπισμού και σε συνδυασμό με πληροφορίες που διαθέτει από κοντινά Ναυτικά Παρατηρητήρια, τους χαρακτηρίζουν ως εχθρική ομάδα πλοίων αποτελούμενη από 2 φρεγάτες.

Ο εν πλω διοικητής που ευρίσκεται στην περιοχή με ανωτέρω ομάδα πλοίων ΔΜΦΓ2 απονηώνει 2 Ε/Π  S -70 ,τα οποία  έχουν μετασταθμεύσει στην 115ΠΜ, για απόκτηση πλήρους εικόνας επιφάνειας.

Τα Ε/Π επιβεβαιώνουν τις ανωτέρω πληροφορίες, δίνουν τις θέσεις των στόχων και επιπλέον αναφέρουν ότι πλησίον του εχθρικού ΤΠΚ πλέει και φίλιο εμπορικό πλοίο .

Κατόπιν το ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ διατάζεται να πλήξει με ένα κατευθυνόμενο βλήμα ΕΧΟCΕΤ τον πλησιέστερο εχθρικό στόχο (ταχύ σκάφος) ο οποίος βρίσκεται στο μέγιστο βεληνεκές  του βλήματος . 


Επίσης διατάζεται η παροχή προστασίας από την Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ στο φίλιο εμπορικό πλοίο με χρήση βλήματος επιφάνειας –αέρος SEA SPARROW, σε περίπτωση  που το Κ/Β  ΕΧΟCΕΤ κινηθεί προς αυτό. (σ.σ.: Δηλαδή η κατάρριψη του Exocet ΜΜ-38 αφορούσε σενάριο "εκτροπής" του Exocet προς φίλιο πλοίο και όχι κατάρριψη αυτοάμυνας πλοίου. Κάτι που είχε συμβεί στα Φώκλαντ το 1982, όταν ΜΜ-38 Εxocet είχαν εκτραπεί είτε κατά λάθος είτε από εφαρμογή αντιμέτρων)

Κατόπιν οι φίλιες δυνάμεις ζητούν αεροπορική υποστήριξη. Στην περιοχή καταφθάνουν αεροσκάφη Mirage 2000 και οι φίλιες μονάδες απομακρύνονται από την περιοχή.

Τα αεροσκάφη πλήττουν το στόχο με βλήματα Αέρος –Επιφάνειας  ΕΧΟCΕΤ ΜΜ39. Κατόπιν οι φίλιες δυνάμεις ζητούν την προσβολή του στόχου και με Ε/Π APACHE με  Κ/Β HELLFIRE . Δυο Ε/Π απογειώνονται από την 115ΠΜ στην Κρήτη και πλήττουν το στόχο.

Στην συνέχεια ομάδα από 2 ΤΠΚ (ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ,ΞΕΝΟΣ) διατάζεται να προσβάλλει τον στόχο με Κ/Β PENGUIN με αποτέλεσμα την τελική καταστροφή και καταβύθισή τους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης