Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Νέα εκστρατεία αφοπλισμού της Ελλάδας από το εξωτερικό, με Έλληνες (ΕΒΡΑΙΟΥΣ) συνεργάτες


Με περίσσιο θράσος οι Εγγλέζοι - και επίσημα στρατηγικοί σύμμαχοι της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον κατά την υποδοχή του Τούρκου προέδρου Αμπνουλάχ Γκιουλ - επιμένουν στην προσπάθειά τους να αφοπλίσουν την Ελλάδα και το πιο τραγικό είναι ότι στην προσπάθειά τους αυτή βρίσκουν εγχώριους συμμάχους ακόμα και σε ιδρύματα που υποτίθεται ότι ασχολούνται με την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, όπως το ΕΛΙΑΜΕΠ. 

Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Helena Smith στην ιστοσελίδα του Guardian με τίτλο, «German 'hypocrisy' over Greek military spending has critics up in arms», (http://www.guardian.co.uk/world/2012/apr/19/greece-military-spending-debt-crisis?newsfeed=true) η Γερμανία και η Γαλλία αποτελούν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές οπλικών συστημάτων οι οποίες όπως αναφέρει η αρθρογράφος σύμφωνα με μελέτη του ινστιτούτου SIPRI συνέβαλαν στην αύξηση του χρέους της χώρας,  «No other area has contributed as heavily to the country's debt mountain. If Athens had cut defense spending to levels similar to other EU states over the past decade, economists claim it would have saved around €150bn – more than its last bailout. Instead, Greece dedicates up to €7bn a year to military expenditure – down from
a high of €10bn in 2009». 
Όπως αναφέρει το άρθρο η Ελλάδα δαπάνησε τα τελευταία 37 χρόνια 216 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς. Δυστυχώς για την αρθρογράφο στα ποσά αυτά  συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για μισθοδοσία, συντάξεις, ιατροφαρμακευτικά έξοδα, λειτουργικά έξοδα, κατασκευή υποδομών, και τέλος αγορά  νέων οπλικών συστημάτων.
Φυσικά πουθενά στο άρθρο δεν αναφέρονται αυτές οι λεπτομέρειες αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για δαπανάς που αφορούν μόνο την αγορά οπλικών συστημάτων. Από την άλλη πλευρά το ποσό των 216 δισ ευρώ κατανεμημένο σε μία περίοδο 37 ετών αντιστοιχεί χονδρικά στα 5,8 δισ ευρώ το χρόνο.
Από αυτό το ποσό η πλειονότητα των χρημάτων δαπανάται για όλες τις παραπάνω κατηγορίες και 1 με 1,5 δισ ευρώ  (εξαίρεση το 2007 και το 2008 που δαπανήθηκαν 2,1 δισ ευρώ) δαπανάται για την αγορά οπλικών συστημάτων.
Προφανώς η Ελλάδα δεν έπρεπε να επενδύσει ούτε ένα ευρώ, ούτε μία δραχμή για την άμυνά της και να ξαναγινόταν επαρχία της τουρκικής αυτοκρατορίας....
Αναλογικά με το ΑΕΠ το ποσό των εξοπλιστικών δαπανών αντιστοιχεί στο 0,3-0,5 του ΑΕΠ διαχρονικά, ποσοστό απίστευτα χαμηλό για να προκαλέσει την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας της οποία το ΑΕΠ από 81,7 δισ δολάρια το 1980 έφτασε τα 306,2 δισ δολάρια το 2010 παρά την μείωση που έχει υποστεί από το 2008.  
Επιπλέον στο άρθρο η Helena Smith φιλοξενεί την άποψη του γνωστού «καταδιώκτη και εξολοθρευτή» των ελληνικών αμυντικών δαπανών Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος με αφοπλιστικό τρόπο σαφώς «καλύτερα ενημερωμένος» από τους ειδικούς αναλυτές που διαθέτει ότι το ΠΝ δεν χρειάζεται τα υποβρύχια Type 214 γιατί αναμφίβολα τα παλαιά υποβρύχια Type 209/110/1200 που αποκτήθηκαν την περίοδο 1972-1979 μπορούν να άνετα να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους μετά από 40 σχεδόν χρόνια υπηρεσίας.
Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η τοποθέτηση του Θ. Ντόκου διευθυντή του παχυλά αμοιβόμενου από το ΥΠΕΞ,  ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η «υποτιθεμένη» τουρκική απειλή οδήγησε στην διατήρηση αυτής της εξοπλιστικής πολιτικής στην Ελλάδα τα τελευταία 37 χρόνια.
Προφανώς η άποψη αυτή συμβαδίζει με την γραμμή που ακολουθεί το ινστιτούτο το οποίο πέρσι διοργάνωσε κλειστή συνάντηση στην Αθήνα με ομιλητή τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Α. Νταβούτογλου (http://www.eliamep.gr/security-regional-developments/ekdilosi-sizitisi-me-ton-ipourgo-exoterikon-tis-tourkias-k-achmet-ntavoutoglou-08032011/) ο οποίος στο βιβλίο του επισημαίνει ότι η μόνη περίπτωση για την οποία η Τουρκία θα μπορούσε να πολεμήσει θα ήταν για τα νησιά του Αιγαίου.
Και για να μην ξεχνιόμαστε θα  ήταν καλό να ερωτηθούν οι άκρατοι υποστηρικτές και λάτρεις της
νέο-οθωμανικής εξωτερικής πολιτικής ποια είναι η θέση τους για το γνωστό casus belli το οποίο έχει αποτυπώνεται στην εφημερίδα Zaman με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, "As for Greece, with which Turkey has come to the brink of war three times in the past over territorial disputes in the Aegean, Turkey still sees any Greek attempt to extend the country's territorial waters to 12 nautical miles as a casus belli (a cause for war). Turkey and Greece are at odds over the boundaries of their territorial waters and airspace in the Aegean due to the peculiar geography of the Aegean Sea, where some Greek islands are lined up along Turkey's western coasts. In 1995, Parliament declared any unilateral attempt by Greece to extend its territorial waters to 12 nautical miles from the current six miles as a casus belli. Greece is not included in the “external threats” list either, aside from the “12 mile problem.”
http://www.todayszaman.com/news-225712-israeli-caused-instability-makes-its-way-to-turkeys-security-document.html
Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας ξένος δημοσιογράφος δεν έχει ασχοληθεί με τις απίστευτες
σπατάλες στον τομέα της υγείας, όπου ως γνωστό τα νοσοκομεία ποτέ δεν εξέδωσαν ισολογισμούς, όπου ως γνωστό κάθε χρόνο δαπανόνται δισ ευρώ σε συνταγογραφήσεις για φάρμακα τα οποία δεν είναι απαραίτητα. Κανένας δεν ασχολείται με τα δισεκατομμύρια που δαπανήθηκαν για την κατασκευή των Ολυμπιακών Αγώνων των οποίων ο προϋπολογισμός έφτασε τα 20 δισ ευρώ έναντι 10 δισ  ευρώ που ήταν ο προϋπολογισμός τους.
Μήπως τελικά αυτό που ενδιαφέρει τους ξένους δημοσιογράφους δεν είναι η σπατάλη του Δημοσίου χρήματος στην Ελλάδα, αλλά η ενοχοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και του αμυντικού μηχανισμού της χώρας και αν ναι για ποιο λόγο τελικά αυτή η επιλεκτική ευαισθησία, μήπως γιατί
οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο αληθινός στυλοβάτης του ελληνικού κράτους απολαμβάνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και ο μόνος μηχανισμός που λειτουργεί και μπορεί να προστατεύσει τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης