Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Νάτο(ι) οι δολοφόνοι.


Εξήντα χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία. Χούντες, πόλεμοι, τρομοκρατία. Στα εξήντα τρία του χρόνια το Νοrth Αtlantic Τreaty Οrganizatiοn (ΟργανισμόςΒορειοατλαντικού Συμφώνου) είναι υπεύθυνο για τα χειρότερα δεινά που έχει υποστεί η ανθρωπότητα από το ΒΠΠ και μετά. 

Στην ιδρυτική του διακήρυξη έλεγε ότι ήταν μια «Στρατιωτική αμυντική συμμαχία χωρών, που έχει σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των σε διάφορους τομείς (στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό), την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπή της ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας - μέλους από άλλες».


Στην πραγματικότητα όμως είναι το ιμπεριαλιστικό όργανο της επιβολής των Αμερικανικών συμφερόντων πάνω στις χώρες μέλη, καθώς και στις υπόλοιπες χώρες. Τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου διατείνονταν, ότι τάχα «προστάτευε» τις χώρες της Δ. Ευρώπης από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο». Μετά τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, αποδεδείχθηκε περίτρανα, πως ο μόνος κίνδυνος από τον οποίο θέλουμε όλοι προστασία, είναι το ίδιο το ΝΑΤΟ.


Από τον αιματηρό πόλεμο της Κορέας ως το Βιετνάμ, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τους «συμμάχους» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που οι Αθηναίοι χρησιμοποίησαν τις πόλεις κράτη της Συμμαχίας της Δήλου. Ως υποτελείς. Το ΝΑΤΟ μετέτρεψε τις ΗΠΑ σε αυτοκρατορία. Η απληστία των Αμερικανικών Πολυεθνικών οδήγησε σε επεμβάσεις, χρηματοδοτήσεις δικτατοριών, κατασκευή πραξικοπημάτων, τρομοκρατικές – δολοφονικές επιθέσεις, σαμποτάζ και φυσικά πολέμους.


Όσο υπήρχε το αντίπαλο δέος η ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ δεν τολμούσαν φανερά αντιπαραθέσεις, που μπορούσαν να προκαλέσουν τον αφανισμό του πολιτισμού. Δυστυχώς, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, οι ΗΠΑ έγιναν πιο αλαζονικές και παράλογες. Η επέμβαση στο Ιράκ, στη Σομαλία, τον Παναμά, στη Σερβία, στο Αφγανιστάν έδειξαν ότι οι καουμπόηδες κατέβηκαν από τα άλογα και ανέβηκαν στα καλάμια.


Σε όλες τις «αστυνομικές επιχειρήσεις», καταστράφηκαν μνημεία, εκλάπησαν έργα τέχνης, βεβηλώθηκαν χώροι λατρείας, καταστράφηκαν υποδομές και κτήρια. Θησαυροί και φυσικός πλούτος κατέληξαν στα βρωμερά χέρια εκείνων που χρηματοδοτούσαν τις προεκλογικές εκστρατείες των προέδρων.


Ακόμα χειρότερα ήταν τα αποτελέσματα σε έμψυχες απώλειες. Χιλιάδες σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, ακρωτηριάσθηκαν. Γυναικόπαιδα (και όχι μόνο) βιάστηκαν, βασανίσθηκαν, εγκατέλειψαν τις εστίες τους ή υποδουλώθηκαν. Εκλεγμένοι ηγέτες, όπως ο Μιλόσεβιτς οδηγήθηκαν στα δικαστήρια, και όταν οι κατηγορίες κατέρρεαν, τους «αυτοκτόνησαν». Το πλέον ειρωνικό; Όλα αυτά στο όνομα της δημοκρατίας και της ελευθερίας! (των αγορών φυσικά).


Ως τώρα αλώνιζαν. Σιγά, σιγά, όπως συμβαίνει πάντα στην ιστορία, οι λαοί αντέδρασαν. Στη Σομαλία είχαν το πρώτο μάθημα μετά τον ψυχρό πόλεμο. Οι ρακένδυτοι και σχεδόν άοπλοι Σομαλοί κατατρόπωσαν τους επίλεκτους μισθοφόρους. Το πάθημα των επαγγελματιών στη Σομαλία θεωρήθηκε τυχαίο. Ήταν όμως αυτό το περιστατικό, που ενέπνευσε έναν πρώην σύμμαχο του ΝΑΤΟ, τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, να οργανώσει ένα χτύπημα στο έδαφος των ΗΠΑ. Πολλά έχουν λεχθεί για την 11η Σεπτεμβρίου. Το σίγουρο είναι, πως η Αμερική χρησιμοποίησε αυτό το χτύπημα ως πρόσχημα για πιο απροκάλυπτες επεμβάσεις. Έτσι, με πρόσχημα την καταδίωξη μιας οργάνωσης εισέβαλε σε μια σειρά χωρών. Ο παραλογισμός εμφανής. Πως είναι δυνατόν να χτυπάς αθώους πολίτες μιας χώρας, για να πιάσεις μέλη μιας ομάδας, που μπορεί να μην βρίσκονται καν σε αυτή τη χώρα; Δηλαδή, να το πούμε με παράδειγμα, σε πείραξε κάποιος από μια πόλη, και εσύ αρχίζεις να σκοτώνεις τους κατοίκους των γειτονικών πόλεων!


Πράγματι, ο Οσάμα Μοχάμεντ Αουάντ μπιν Λάντεν ήταν πλούσιος Σαουδάραβας. Δολοφονήθηκε στην πόλη Αμποταμπάντ (Abbottabad), βόρεια του Ισλαμαμπάντ (Islamabad), πρωτεύουσας του Πακιστάν. Και τα δύο αυτά κράτη ήταν σύμμαχοι των ΗΠΑ!


Η αντίσταση μεγάλωσε λοιπόν, μετά τους βιασμούς, τις εκτελέσεις, το πλιάτσικο, τις ταπεινώσεις, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα, τα βασανιστήρια. Οι μαχητές στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν πύκνωσαν τις τάξεις των οργανώσεων που αντιστέκονταν. Κατάφεραν συντριπτικά πλήγματα στο γόητρο και την ισχύ των Νατοϊκών. Οι δολιοφθορές και οι απώλειες έγιναν μεγαλύτερες από τα κέρδη. Αυτό ανάγκασε τους Αμερικάνους, πρώτα να σταματήσουν περαιτέρω σχέδια για νέες κατακτήσεις και δεύτερο να θέλουν να αποχωρήσουν ντροπιασμένοι και ηττημένοι από τις χώρες αυτές.


Σήμερα, ο ηρωικός λαός του Αφγανιστάν έδωσε σκληρό μάθημα στους κατακτητές. Από νωρίς το πρωί οι αντάρτες πραγματοποιούν γενικευμένη επίθεση στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις του Αφγανιστάν. Χτυπούν και φεύγουν. Χτυπήθηκε η πρεσβεία της Γερμανίας, ενώ η ρωσική πρεσβεία και το αφγανικό κοινοβούλιο επλήγησαν επίσης από ρουκέτες. Χειροβομβίδα έσκασε σε σπίτι όπου διαμένουν Βρετανοί διπλωμάτες.
Ακόμα, βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κυβερνητικών κτιρίων που βρίσκονται κοντά σε μια αμερικανική βάση στην επαρχία Λόγκαρ, ενώ επίθεση από καμικάζι δέχθηκε και το αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ, μια από τις σημαντικότερες βάσεις του ΝΑΤΟ. Τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένοπλοι κατέλαβαν το ξενοδοχείο Star, που βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο και την ιρανική πρεσβεία, και ότι καπνός υψωνόταν από το κτίριο. Ένοπλοι έχουν καταλάβει ένα τετραώροφο κτίριο στην επαρχία Πάκτια, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ένα κέντρο εκπαίδευσης της αφγανικής αστυνομίας, και έχουν ανοίξει πυρ. Οι Αφγανοί Ταλιμπάν έχουν επιτεθεί εναντίον του υψίστης ασφαλείας συγκροτήματος όπου βρίσκεται το μέγαρο στο οποίο διαμένει ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.


Κανένας τραυματισμός δεν σημειώθηκε κατά την επίθεση αγνώστων σε στρατόπεδο στη Καμπούλ, όπου βρίσκεται η Ελληνική Δύναμη Αφγανιστάν, διαβεβαιώνει το ΓΕΕΘΑ. Όλα ξεκίνησαν περίπου ένα τέταρτο της ώρας πριν από τις δύο το μεσημέρι. Το στρατόπεδο στην Καμπούλ, στο οποίο βρίσκεται η Ελληνική Δύναμη, μαζί με άλλες Συμμαχικές Δυνάμεις, δέχτηκε πυρά ελαφρών όπλων πεζικού και αντιαρματικών όπλων.


Η επίθεση αυτή είναι προάγγελος επιθέσεων για το καλοκαίρι. Επίσης η όλη οργάνωση θυμίζει την μεγάλη επίθεση του Τετ των Βιετκόνγκ. Στόχος των επιθέσεων δεν είναι η κατάληψη εδαφών, αλλά η υπενθύμιση σε όλους, ότι ο αγώνας συνεχίζεται και φυσικά η φθορά του εχθρού. Ακόμα, η διαρκής επαγρύπνηση και ο πόλεμος νεύρων των στρατιωτών με αποτέλεσμα την ψυχική κόπωση.


Η χώρα μας δεν έχει καμία δουλειά εκεί. Δεν έχουμε καμία διαφορά με τους Αφγανούς. Προσωπικά, ως Αριστερός, διαφωνώ σε πάρα πολλά με τους Ισλαμιστές. Ιδίως ως προς τη μεταχείριση των γυναικών. Όμως τώρα βρίσκονται υπό κατοχή. Οι Αμερικάνοι πολεμάνε για τα κοιτάσματα λιθίου και τα πολύτιμα ορυκτά. Το δευτεριούχο λίθιο χρησιμοποιήθηκε ως πυρηνικό καύσιμο σε θερμοπυρηνικά όπλα. Χρησιμοποιείται κυρίως στις μπαταρίες και είναι ο διάδοχος του πετρελαίου.


Η χώρα μας δεν επιτρέπεται να πληρώνει διάφορες αποστολές όπως:
ΔΥΝΑΜΗ UNIFIED PROTECTOR: Ξεκίνησε μετά τις αναταραχές στη Λιβύη εναντίον του Καντάφι. Συμμετέχουμε με μία φρεγάτα. Κάθε μήνα μας κοστίζει 4,5 εκατ. ευρώ!


KFOR: Στο Κοσσυφοπέδιο από τον Ιούνιο του 1999 και η συμμετοχή μας σε αυτή μας κοστίζει κάθε χρόνο 26,5 εκατ. ευρώ. Συμμετέχουμε με 430 άτομα.
ΔΥΝΑΜΗ SNMCMG2: Συμμετέχουμε με ένα ναρκαλιευτικό. Στοιχίζει 16,2 εκατ. ευρώ.


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ UNIFIL: Πρόκειται για διεθνή ναυτική δύναμη, που εκτελεί περιπολίες και έλεγχο στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο έξω από τα χωρικά ύδατα του Λιβάνου. Το ετήσιο κόστος της ανέρχεται σε 4,8 εκατ. ευρώ.


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Το ετήσιο κόστος της αποστολής είναι 4,4 εκατ. ευρώ. Η Ελλάδα συμμετέχει με ένα Λόχο Μηχανικού, τμήματα υποστήριξης και ασφαλείας, δύο αεροσκάφη C-130, για εκτέλεση αερομεταφορών στο Καράτσι του Πακιστάν, ένα τμήμα για υποστήριξη της Επιχείρησης στο Καράτσι και μικρό αριθμό επιτελών-συνδέσμων. Η συνολική δύναμη της αποστολής ανέρχεται στους 175 άνδρες.
Επιπλέον η συμμετοχή, διευκόλυνση, υποστήριξη σε στρατό κατοχής είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και τη θέληση του Ελληνικού Λαού. Ας ευχηθούμε ένα κόσμο ειρηνικό, δίκαιο, χωρίς ΝΑΤΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης