Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

ΑΥΤΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...


ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ 
Βαρειές απώλειες μετρούν οι Ταλιμπάν, μετά τις επιθέσεις στην Καμπούλ - Συνολικά 47 νεκροί...


Συνολικά 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περίπου 18 ώρες που διήρκεσαν οι πολύνεκρες συγκρούσεις οι οποίες ξέσπασαν στη Καμπούλ, μετά τις συντονισμένες επιθέσεις που εξαπέλυσαν δυνάμεις των Ταλιμπάν και τις οποίες απέκρουσαν με μεγάλη επιτυχία και χωρίς απώλειες οι Ελληνικές Δυνάμεις στην Καμπούλ.

Οι Ταλιμπάν πραγματοποίησαν την  Κυριακή έξι ταυτόχρονες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Αφγανιστάν για να σηματοδοτήσουν, σύμφωνα με τους ίδιους, την έναρξη της «εαρινής εκστρατείας».

Συνολικά 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους (36 Ταλιμπάν, οκτώ στρατιώτες και τρεις πολίτες).

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Μπισμιλάχ Μοχαμάντι, 40 άντρες των δυνάμεων ασφαλείας και 25 πολίτες τραυματίστηκαν.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως 16 αντάρτες πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε τρεις περιοχές της Καμπούλ. «Οι περισσότεροι φορούσαν μπούρκα» πρόσθεσε.
Στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν και Έλληνες στρατιώτες, κατά τη διάρκεια επίθεσης σε στρατόπεδο στην αφγανική πρωτεύουσα, χωρίς κανένας να τραυματιστεί. Και τα 99 άτομα της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν είναι καλά στην υγεία τους και το defencenet. gr έχει αναλυτικό ρεπορτάζ και σχετικό βίντεο σε διπλανές στήλες.

Όλοι οι Ταλιμπάν που συμμετείχαν στις επιθέσεις στη Καμπούλ, εναντίον της βουλής και τις διπλωματικής συνοικίας, σκοτώθηκαν και οι συγκρούσεις τερματίστηκαν μετά από 18 ώρες, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Οι συγκρούσεις στην πρωτεύουσα ξέσπασαν το μεσημέρι της Κυριακής και τελείωσαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Περίπου στις 14:00 τοπική ώρα, οι αντάρτες επιτέθηκαν ταυτόχρονα σε πολλούς στόχους, κυρίως στην διπλωματική συνοικία. Οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας υπέστησαν ζημιές από ρουκέτες, όμως δεν υπήρξαν θύματα.

Οι επιτιθέμενοι φορώντας γιλέκα με εκρηκτικά προσπάθησαν να εισβάλουν στη βουλή, αλλά τους απώθησαν οι δυνάμεις ασφαλείας, αναγκάζοντάς τους να οχυρωθούν σε γειτονικό κτίριο.

Σε άλλη συνοικία, οι Ταλιμπάν οχυρώθηκαν σε κτίριο που βρίσκεται κοντά στο καινούργιο ξενοδοχείο Kabul Star Hôtel, περίπου 100 μέτρα από την αυστηρά φρουρούμενη είσοδο της συνοικίας όπου βρίσκονται οι περισσότερες πρεσβείες και μια βάση της Isaf.

Η Isaf ανακοίνωσε πως οι διπλωματικές αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γερμανίας αποτελούσαν στόχους των Ταλιμπάν.

Επιθέσεις σημειώθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια, στην αστυνομία και σε αμερικανική βάση στην επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, καθώς και στο αεροδρόμιο του Τζαλαλαμπάντ.

Επίσης, στο Γκαρντέζ (ανατολικό Αφγανιστάν) πολλοί Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τέσσερις πολίτες. Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ και αφγανικές δυνάμεις απώθησαν τους αντάρτες. 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης