Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσική πρόσκληση στο ελληνικό άρμα Leopard 2HEL!

Μία πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και εξίσου… προκλητική πρόσκληση απηύθυνε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergei Shoigu στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του πρώτου στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Shoigu προσκάλεσε ένα ελληνικό πλήρωμα άρματος μάχης στον διεθνή διαγωνισμό «Δίαθλο Αρμάτων [Μάχης]» («Tank Biathlon») του 2014.

Σημειώνεται ότι το «Tank Biathlon» 2013, που ήταν η πρώτη φορά διεξαγωγής του διαγωνισμού, έλαβε χώρα από τις 11 ως τις 17 Αυγούστου στο υπαγόμενο στη Δυτική Στρατιωτική Περιφερειακή Διοίκηση, πεδίο δοκιμών του Alabino, πλησίον της Μόσχας.
Ο τελικός στον οποίον συμμετείχαν άρματα μάχης T-72B από τις Ρωσία, Καζακστάν, Λευκορωσία και Αρμενία διεξήχθη στις 17 Αυγούστου ενώ στις 14 Αυγούστου ρωσικές μονάδες από όλες τις περιφερειακές διοικήσεις συμμετείχαν στον ημιτελικό. Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο «Tank Biathlon» του 2014 έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους άρματα από τις Καζακστάν, Λευκορωσία, Αρμενία και τρεις δυτικές χώρες, τις ΗΠΑ, Γερμανία και Ιταλία.
Σκοπός του «Tank Biathlon» είναι η επίδειξη αλλά και η αξιολόγηση του επιπέδου εκπαίδευσης των πληρωμάτων των αρμάτων τόσο στην κίνηση σε διάφορους τύπους εδαφών και την υπέρβαση εμποδίων – κωλυμάτων όσο και τη δυνατότητα ταχέων και υψηλής ακρίβειας βολών σε στόχους που βρίσκονται σε διάφορες αποστάσεις.
Στο «Tank Biathlon» 2013, απ’ όπου και το συνημμένο εντυπωσιακό βίντεο διάρκειας περίπου 55 λεπτών, τα συμμετέχοντα άρματα μάχης εκτέλεσαν τρεις φορές μία διαδρομή μήκους έξι ως 10 χιλιομέτρων με καταμέτρηση χρόνου. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φοράς τα πληρώματαέβαλλαν με τον κύριο οπλισμό τους κατά στόχων σε αποστάσεις 1.800, 1.700 και 1.500 μέτρων. Τη δεύτερη φορά έβαλλαν με το συζυγές πολυβόλο των 7,62 χλστ. κατά στόχων που προσομοιάζουν μία ομάδα κυνηγών αρμάτων εξοπλισμένων με αντιαρματικά όπλα RPG και μία ομάδα πεζικού σε απόσταση 600 ως 700 μέτρων.
Τέλος, την τρίτη φορά βάλλουν με το πολυβόλο αντιαεροπορικής άμυνας (στην περίπτωση των T-72B με το τηλεχειριζόμενο βαρύ πολυβόλο NSV διαμετρήματος 12,7 χλστ.) κατά δύο στόχων που αντίστοιχα προσομοιάζουν ένα αντιαρματικό πυροβόλο και έναν εκτοξευτή κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων σε απόσταση 1.200 μέτρων. Σε κάθε περίπτωση η αστοχία της πρώτης βολής επέβαλλε την εκ νέου προσβολή του στόχου σε απόσταση μεγαλύτερη κατά 500 μέτρα από την προηγούμενη.
Τα άρματα εκτέλεσαν τη διαδρομή υπερβαίνοντας διάφορα εμπόδια – κωλύματα. Σε αυτή την περίπτωση η λάθος διέλευση (καταστροφή του εμποδίου) ή αστοχία υπέρβασης του εμποδίου είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή ποινής 10 δευτερολέπτων στον συνολικό χρόνο του άρματος.
Είναι προφανές ότι η φιλοδοξία του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι να καθιερώσει το «Tank Biathlon» ως την κορυφαία διαδικασία επίδειξης και αξιολόγησης σε ότι αφορά τα άρματα μάχης. Λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι τρεις δυτικές χώρες έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση για το 2014 φαίνεται ότι η φιλοδοξία αυτή πραγματοποιείται.
Σε ότι αφορά τη χώρα μας η πρόσκληση στο «Tank Biathlon» 2014 φυσικά αποτελεί τιμή για τον Ελληνικό Στρατό και το Όπλο Ιππικού Τεθωρακισμένων. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους αριθμητικά και ισχυρότερους ποιοτικά στόλους αρμάτων στο ΝΑΤΟ που στελεχώνεται από προσωπικό υψηλού γνωστικού επιπέδου και δεξιότητας.
Από την πλευρά μας ελπίζουμε τα οικονομικά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2014 να επιτρέψουν την ελληνική συμμετοχή στο «Tank Biathlon» 2014 ώστε οι Έλληνες αρματιστές και το κορυφαίο άρμα στον κόσμο, το Leopard 2HEL, να ανταγωνισθούν και να αναμετρηθούν με τα καλύτερα άρματα μάχης και πληρώματα άλλων χωρών ανά την υφήλιο, καταλαμβάνοντας τη θέση που τους αξίζει!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης