Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσική απόβαση στην Συρία έτρεψε σε φυγή ισλαμιστές αντάρτες από βάση χημικών

Πέντε ρωσικά πολεμικά σκάφη, το πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Μέγας Πέτρος», το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων Smetlivy, καθώς και τα μεγάλα αποβατικά Yamal, Filchenkov  και Pobeditel πλέουν αυτή την στιγμή σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καλύπτοντας την επιχείρηση μεταφοράς των χημικών όπλων της Συρίας, ενώ 50 θωρακισμένα φορτηγά Kamaz και υπό την κάλυψη 25 θωρακισμένων οχημάτων Ural ήδη μεταφέρουν τα χημικά προς τα πλοία που αναμένουν στη Λαττάκεια.

«Η απόφαση για την παροχή πολεμικών σκαφών  που θα συνοδευόσουν τα εμπορικά σκάφη που μεταφέρουν τα χημικά θα ληφθεί αργότερα στη βάση της τακτικής κατάστασης που θα επικρατεί στη Μεσόγειο. Η απόφαση αυτή θα ληφθεί από τον αρχηγό του γενικού Επιτελείου ύστερα από ενημέρωση που του παράσχει ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού» ανέφερε στο RIA Novosti υψηλόβαθμό στέλεχος του ρωσικού γενικού Επιτελείου.
Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά των χημικών τα ρωσικά πλοία θα πλεύσουν στο Αιγαίο για ναυτικές ασκήσεις.
Η Ρωσία παρέχει βοήθεια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας με μια εντυπωσιακή βοήθεια, δήλωσε και ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov,
«Σήμερα  βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο λίγο πριν την εκκίνηση της διαδικασίας απομάκρυνσης των χημικών όπλων από τη Συρία. Η συνεισφορά της ρωσικής Ομοσπονδίας σε αυτή είναι εντυπωσιακή. Έχουμε αποστείλει 75 φορτηγά οχήματα με συνεχείς αερομεταφορές από τη ρωσική Αεροπορία, ενώ έχουμε κατανείμει τουλάχιστον 2 εκατ. $ για τη διαδικασία καταστροφής», είπε πιο συγκεκριμένα ο Ryabkov.
Τα φορτηγά του ρωσικού Στρατού πρόκειται να μεταφέρουν τα χημικά όπλα από τις διάφορες αποθήκες στις οποίες φυλάσσονται προς το λιμάνι της Λαττάκεια όπου και θα φορτωθούν στα πλοία όπως διευκρίνισε εχθές ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας  Sergey Shoigu.
Αυτό που όμως απασχολεί τους διεθνείς αναλυτές είναι το περιβάλλον ασφάλειας στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά των όπλων.
Όπως έγινε γνωστό μερικές ημέρες πριν σημειώθηκαν σφοδρές μάχες μεταξύ του συριακού Στρατού και της al Nursa σε 100 μέτρα απόσταση από εγκατάσταση φύλαξης χημικών. Οι ισλαμιστές επιχείρησαν να καταλάβουν την βάση με τα χημικά, αλλά η άφιξη των ρωσικών δυνάμεων, βασικά πεζοναύτες, αλλά και ένας λόχος χημικού πολέμου τους έτρεψε σε φυγή.
Πάντως όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει ισχυρή ρωσική δύναμη ενισχυμένη με τεθωρακισμένα στην Συρία.
Δεν αποκλείεται να επιχειρήσει η al Nursa να κτυπήσει το ρωσικό κομβόϊ για τον λόγο αυτό στην χώρα αφίχθηκαν Ρώσοι πιλότοι ελικοπτέρων που θα επιχειρούν συριακά ελικόπτερα του Στρατού για να παρέχουν εναέρια κάλυψη στην φάλαγγα μεταφοράς των συστημάτων.
Και αυτό χωρίς να μπορεί ακόμη να απαντήσει στο ερώτημα τι θα πράξει η Ρωσία σε περίπτωση που ισλαμιστές αντάρτες επιτεθούν σε προσωπικό του ρωσικού Στρατού και υπάρξουν απώλειες.
Το αποβατικό σκάφος της δύναμης Μεσογείου του ρωσικού Στόλου Yamal
To Nikolai Filchenkov
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης