Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Ένα αστέρι (ΤΑΦΟΣ Νο1) βουλιαγμένο στην ημισέληνο (ΤΑΦΟΣ Νο2). (11-12-2013) Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ...

 
Όταν ο Ερντογάν δήλωνε ακριβώς πριν από ένα μήνα ότι «δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος» δεν ήταν προκλητικός.
Για το όνομα του Προφήτη: Τις αντιλήψεις Ερντογάν έσπευσε εμμέσως να επιβραβεύσει ο δον Κιχώτης του Κοσμοπολιτισμού και ο Εφιάλτης του Ελληνισμού Γιώργος Παπανδρέου φυτεύοντας δένδρο στην πλατεία Gezi μια μέρα μετά- αφού έχει φυτέψει τη χώρα που τον εξέλιξε για πρωθυπουργό κάτω από τόνους μνημονίου τρία χρόνια πριν.

Όταν ο Ερντογάν προχθές δήλωνε «“Η Θράκη είναι ταυτόχρονα και Θεσσαλονίκη, είναι Κομοτηνή και Ξάνθη. Είναι επίσης Κίρτζαλι και Βαρδάρης. Αν πάμε λίγο πιο πίσω, είναι Σκόπια και Πρίστινα, είναι Σεράγιεβο» παραδίδοντας μαθήματα νεοθωμανικού αναθεωρητισμού δεν ήταν καθόλου…
προκλητικός. Σήμερα, όλα στην Ελλάδα είναι διαπραγματεύσιμα… στη σωστή τιμή.

Προκλητικός θα ήταν αν έλεγε «Οι σημαντικότερες μαρίνες στην Ελλάδα ανήκουν στην Τουρκία».
Και θα ήταν προκλητικός γιατί αυτή τη φορά θα έλεγε την αλήθεια.

Έχουμε ήδη περιγράψει την δεύτερη προδοσία της Κύπρου από την Ελλάδα και την εγκατάλειψη της σε διεθνή συμφέροντα.
Ας δούμε τώρα την εικόνα μέσα στην Ελλάδα: Μόλις χθες, στο σχετικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ , το 90% του Αστέρα Βουλιαγμένης κατοχυρώθηκε στο fund JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP. To fund δημιουργήθηκε κατά 85% από αραβικά κεφάλαια και κατά 15% από τον τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο Dogus.

Μαζί με τα 304,4 στρέμματα του Αστέρα, το fund παίρνει ανάμεσα σε άλλα δωράκι και την εκμετάλλευση της Μαρίνας της Βουλιαγμένης μέχρι το 2052 καθώς μέχρι τότε αυτή έχει ενοικιαστεί από την Αστήρ Παλλάς, θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας.

Η Dogus έχει ήδη μερίδιο στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Κέρκυρας, Λευκάδας και Καλαμάτας με θέσεις ελλιμενισμού που συνολικά αγγίζουν το 40% των συνολικών θέσεων ελλιμενισμού στην Ελλάδα. Αυτό θα πει ανάπτυξη κυρίες και κύριοι.

Ας δούμε ποια είναι αυτή η Dogus του Τούρκου μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ.
Ανάμεσα στις εταιρίες που ελέγχει η Dogus είναι το τηλεοπτικό κανάλι NTV και μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας, η Garanti.
Το 2011 η Dogus πήρε στην κατοχή της και τον τουρκικό «ψυχαγωγικό» τηλεοπτικό σταθμό που ανήκε στην Dogan.
Ο λόγος που η Dogan πούλησε στην Dogus το Star είναι το κυνήγι που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν στην αντιπολίτευση.
Το 2009, η Dogan υποχρεώθηκε να πληρώσει το ποσό μαμούθ των 2,5 δις δολαρίων σε πρόστιμα. Η Dogan που είχε στην κατοχή της και τις εφημερίδες Χουριέτ και Μιλλιέτ μετά τον οικονομικό διωγμό από το καθεστώς Ερντογάν κατάφερε να κρατήσει μονάχα τη Χουριέτ (να σημειωθεί ότι φυσικά η Dogan δεν είναι «η καλή» της ιστορίας- η εμπλοκή γερμανικών κεφαλαίων σε τοποθετήσεις της είναι σημαντική. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο αρχισυντάκτης της κίτρινης και εξόχως ανθελληνικής γερμανικής εφημερίδας Bild Kai Diekmann είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Χουριέτ), ενδυναμώνοντας έτσι τη θέση στον έντυπο τύπο της Sabah, με διευθύνων σύμβουλο τον γαμπρό του Ερντογάν, Berat Albayrak.

Έτσι λοιπόν, όταν έγιναν τα γεγονότα της πλατείας Ταξίμ το 2013 εξαιτίας του νεοθωμανισμού του Ερντογάν, το τουρκικό Star, υπό την κατοχή πλέον της Dogus σφύριζε αδιάφορα ενώ το CNNTURK έδειχνε ντοκιμαντέρ για Πιγκουίνους!!!
Αλλά ας κλείσουμε την παρένθεση των ενδοτουρκικών θεμάτων και ας επιστρέψουμε στο φλέγον θέμα των ελληνοτουρκικών «επιχειρηματικών» αλληλεπιδράσεων.

Ο Αστέρας ανήκε όπως γράψαμε στην Εθνική τράπεζα, κλειδοκράτορα μέχρι πρόσφατα της ελληνικής οικονομίας και με σημαντικότατες τοποθετήσεις όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και την Τουρκία μετά την εξαγορά μεριδίου της τουρκικής τράπεζας Finansbank από την Εθνική το 2006, εξαγορά την οποία το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ αναγόρευσε σε σκάνδαλο στο βρώμικό της πόλεμο κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και της αυτοδιάθεσης της χώρας.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική έκανε τοποθετήσεις στην Τουρκία. Για την ακρίβεια το 2000 και επί «εκσυγχρονιστικής» κυβέρνησης Σημίτη που προκάλεσε τεχνητή γήρανση της ελληνικής οικονομίας κατά πολλές δεκαετίες, η Εθνική έκανε τοποθέτηση στην Τουρκία μέσω της δημιουργίας fund με μοναδικό γνώμονα και στόχο την προσέλκυση και τη χρηματοδότηση επενδύσεων στην Τουρκία!

Για αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε η Bosphorous Capital Partners με έδρα το Jersey και με κεφάλαια της JP Morgan, της Εθνικής Τράπεζας και της Τουρκικής Garanti (δηλαδή της Dogus του Φερίτ Σαχένκ που αγοράζει πλέον ελληνικές μαρίνες και το 15% του Αστέρα).

Ποιος ήταν τότε ο διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού κομματιού της Εθνικής (της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών);
Ένας άνθρωπος που έχει πολλά κοινά με τον Φερίτ:
Ο Φερίτ πήγε σχολείο στο αμερικανοκίνητο American School of Switzerland.
Εκείνος; Στο αμερικανοκίνητο εκτροφείο ηγετών που λέγεται κολλέγιο Αθηνών που γαλούχησε τους Σαμαρά, Γ. Παπανδρέου, Παπαδήμο και Βορίδη.
Ο Φερίτ σπούδασε στη Βοστώνη.
Εκείνος; Στο Harvard.
O Φερίτ έκανε ένα πέρασμα και αυτός από τη σχολή διοίκησης του Harvard. Αργότερα ο Φερίτ θα εκλεγεί επικεφαλής του ΤουρκοΑμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Εκείνος θα περάσει από την Chase Investment Bank για να τοποθετηθεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα: πρώτα στην Alpha και μετά στην Εθνική. Και μετά θα τοποθετηθεί στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Ποιος είναι εκείνος; Μα φυσικά, ο σημερινός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, της πολιτικής οικογένειας που αν δεν υπήρχαν οι Παπανδρέου, Σημίτης και Σαμαράς θα διεκδικούσε τα πρωτεία της λαϊκής καχυποψίας.
Φυσικά, δεν υπονοούμε σκάνδαλο. Ο Φερίτ ανέλαβε τα ινία της Dogus το 2001 μετά το θάνατο του πατέρα του.
Απλά για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται τι μικρός που είναι ο κόσμος για τους «Μεγάλους».
Και το πόσο μικραίνει η Ελλάδα καθημερινά. Η άλλοτε κραταιή Εθνική σήμερα είναι μπαχτσίσι για τους προικοθήρες της Ελλάδας.

Και το όργιο συνεχίζει ακάθεκτο: Μετά την αθώα τουρκική πολιτισμική εισβολή τους στην ελληνική τηλεόραση, οι Τούρκοι παίρνουν τις μαρίνες. Οι Γερμανοί τη διοίκηση, τα ελληνικά μυαλά, τις καταθέσεις και τους τόκους των δανείων. Οι Αμερικάνοι και οι ισραηλινοί τα ενεργειακά οικόπεδα στην Κύπρο. Οι μεγαλοεργολάβοι παίρνουν τις εθνικές και επιβάλλουν διόδια που καταστρέφουν το εμπόριο και τις μετακινήσεις ανάμεσα στα διαμερίσματα της Ελλάδας.

Η Ελλάδα κατακερματίζεται, διαμελίζεται, τεμαχίζεται, απομονώνεται, απαξιώνεται και ο Έλληνας κάθεται έντρομος στο απειλούμενο σπίτι του έχοντας κορνιζάρει στο προσκεφάλι του την συντριβή του.

Ανάπτυξη.
Η αριστερά άτολμη. Οι πατριώτες στην μαλάρια τους.
Πάλι με χρόνια και καιρούς. Πάλι δικά σας δεν θα ξαναγίνουν ποτέ.

Πέτρος Αργυρίου,
http://agriazwa.blogspot.gr/2013/12/11-12-2013.html

Ποιοι παίρνουν τον Αστέρα Βουλιαγμένης του Φώτη Κόλλια

Μεγαλύτερος μέτοχος του επενδυτικού σχήματος που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για τον Αστέρα Βουλιαγμένης ο τουρκικός όμιλος Dogus, με 33,75%. Από 25% ελέγχουν κρατικά funds του Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι.
 

Ο τουρκικός όμιλος Dogus, μέσω της θυγατρικής D-Marine Investments Holding BV, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του σχήματος που αγοράζει τον Αστέρα Βουλιαγμένης, με ποσοστό 33,75%, ενώ με μικρότερα ποσοστά συμμετέχουν τα κρατικά επενδυτικά οχήματατου Κουβέιτ και του Αμπού Ντάμπι.

Στο επενδυτικό σχήμα που κατέθεσε την προσφορά των 400 εκατ. ευρώ για τον Αστέρα συμμετέχει με 25% το Abu Dhabi Investment Council, τμήμα του κολοσσιαίου κρατικού επενδυτικού βραχίονα του Αμπού Ντάμπι, μέσω της Hanover investment (Luxembourg) SA.

Το Abu Dhabi Investment Council είχε διαχωριστεί προ ετών από το κρατικό επενδυτικό όχημα του εμιράτου, την Abu Dhabi Investment Authority, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια περί τα 630 δισ. δολάρια.
Ποσοστό 25% του σχήματος που απέκτησε τον Αστέρα κατέχει το κρατικό ασφαλιστικό ταμείο του Κουβέιτ (Public Ιnstitution for social security State of Kuwait).
Το υπόλοιπο 16,25% του σχήματος στο οποίο περνάει η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης το μοιράζονται επενδυτικοί όμιλοι μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι AGC Equity partners private equity secondary fund I LP, AGC Equity partners special opportunities fund I LP, που βρίσκονται υπό τη διαχείριση της αραβικών συμφερόντων AGC, η λιβανέζικων συμφερόντων BB Real Estate holding SAL, η γερμανικών(;) συμφερόντων Doric Investments Inc και η M1 Alpha Capital Limited.

Στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επισημαίνουν πως θα χρειαστούν μήνες μέχρι να εγκριθεί το επενδυτικό σχέδιο των νέων ιδιοκτητών.

Εκτιμάται πως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) δεν θα έχει εγκριθεί πριν από το καλοκαίρι του 2014, ενώ θα προηγηθεί αύξηση κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς με εισφορά σε είδος (θα εισφέρει το ακίνητο που ελέγχει) από το ΤΑΙΠΕΔ.

Το Ταμείο με την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα εισπράξει περί τα 100 εκατ. ευρώ και η Εθνική Τράπεζα τα υπόλοιπα 300 εκατ. ευρώ.

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1164196/poioi-pairnoyn-ton-astera-voyliagmenhs.html
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/12/11-12-2013.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης