Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Δεδομένη η επιθετική ενέργεια κατα της Κύπρου μετά τις τελευταίες δηλώσεις Νταβούτογλου

Λαθρομετανάστες θα χρησιμοποιηθούν ως πέμπτη φάλαγγα, ότι ακριβώς υπονοεί το Economist για την Ελλάδα.
Το Ολυμπία είχε αναφερθεί εκτενώς στις ορδές ισλαμοφασιστων που έχουν εισρεύσει από την Β. Αφρική στην Ελλάδα με ελεύθερη βίζα και σχεδόν δωρεάν εισιτήρια από τσάρτερ εταιρείες. Τωρα συζητά την επανεισδοχή τους, πράγμα υποκριτικό. 

Ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, πλην της Κύπρου – Ομήρου: Φτάνει πια, τέρμα η ανοχή προς την Τουρκία!Σε νέα προκλητική ενέργεια που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Λευκωσίας προχώρησε η Τουρκία
φτάνοντας στο σημείο σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να αναφέρεται ότι: «Δεν υπάρχει Κύπρος»!
Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η υπογραφή πριν από λίγες ημέρες της συμφωνίας με την ΕΕ για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών. Η Τουρκία, λοιπόν, αντί να εφαρμόσει την απόφαση αυτή χωρίς εξαιρέσεις, επέλεξε μονομερώς να την τηρήσει για όλες τα κράτη μέλη της ΕΕ, πλήν της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτό αναφέρεται σε επιστολή της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην οποία ανακοινώνει ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει την συμφωνία επανεισδοχής παράνομων μεταναστών – που θα ισχύσει για όλες τις χώρες της ΕΕ- με την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία. Και όλα αυτά παρά την υποχρέωση που έχει ήδη από το 2005 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αναγνωρίσει ανεπιφύλακτα την Κυπριακή Δημοκρατία, να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας και να συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού στην βάση των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και των αξιών επί των οποίων εδράζεται η ΕΕ.
Η ενέργεια αυτή συνιστά αφόρητη πρόκληση όχι μόνο προς την Κύπρο αλλά κυρίως προς την ΕΕ και προς τα Ευρωπαϊκά συλλογικά θεσμικά όργανα, δήλωσε στην Πάφο ο πρόεδρος του ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.
Ανέφερε επίσης πως αποτελεί καθήκον της ΕΕ και της Επιτροπής να υποχρεώσει την Τουρκία να εφαρμόσει αυτή την συμφωνία και με την Κυπριακή Δημοκρατία ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά σ’ αυτή την νέα πρόκληση της Τουρκίας.
Την καλώ ταυτόχρονα είπε, «να κοινοποιήσει προς την ΕΕ ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου ή στο κλείσιμο οποιουδήποτε κεφαλαίου στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ, μέχρι που η Τουρκία να συμμορφωθεί με όλες τις υποχρεώσεις και τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί σ’ ότι αφορά την Κυπριακή Δημοκρατία. Τις λεγόμενες κυπρογενείς της υποχρεώσεις «που σημαίνει ότι η Τουρκία όχι μόνο θα πρέπει να εφαρμόζει παρόμοιες συμφωνίες με αυτή την συμφωνία εισδοχής παράνομων μεταναστών, αλλά όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού συμβουλίου ήδη από το 2005».
Οποιαδήποτε άλλη ανοχή προς αυτές τις συμπεριφορές της Τουρκίας που προσβάλουν κατάφορα την ΕΕ θα ισοδυναμούν με συνενοχή, παρατήρησε.
Ήρθε η ώρα για την δική μας κυβέρνηση, σημείωσε, να δώσει το μήνυμα, ότι διεκδικεί όλα τα δικαιώματα που έχουμε ως κράτος μέλος της ΕΕ.
«Φτάνει πια, άλλη ανοχή», κατέληξε ο κ Ομήρου.


http://greeknation.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6560.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης