Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... ΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕ

Tουρκική πανωλεθρία στην Al Βab με νέες απώλειες αρμάτων – Ένα βήμα πριν την πολεμική σύρραξη μεταξύ Τουρκίας και Συρίας (φωτογραφίες)
Nέες απώλειες για τον τουρκικό στρατό στην Al bab, όπου οι ισλαμιστές πλέον έχουν ξεφτιλίσει το όποιο κύρος και θάρρος που υποτίθεται ότι έχει η Τουρκία.
Ένω τα τουρκικά και συριακά στρατεύματα βρίσκονται μια ανάσα από το να συγκρουστούν, το ISIS για άλλη μια φορά προκάλεσε νέες απώλειες σε τουρκικά τεθωρακισμένα και σε μηχανοκίνητες μονάδες.

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορού στο διαδίκτυο, φαίνεται ξεκάθαρα η ζημιά που έχουν υποστεί τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.
Μερικά από αυτά ανήκουν στην λεγόμενη «αντιπολίτευση» του FSA, όπου ενεργούν από κοινού με τον τουρκικό στρατό.


Κίνδυνος σύρραξης Συρίας-Τουρκίας
H επίθεση της Άγκυρας βαλτώνει στη Β Συρία. Αποδυναμωμένος από τις εκκαθαρίσεις ο τουρκικός στρατός καθηλώθηκε από τον ISIS στην Al-Bab και θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με το συριακό στρατό.
Η μάχη της Al-Bab, στη Συρία, οχυρό του Ισλαμικού Κράτους στα 30 χλμ από τα τουρκικά σύνορα μπορεί να μετεξελιχθεί σε μια ταπεινωτική αποτυχία στρατιωτική όσο και διπλωματική για την Άγκυρα. Η επιχείρηση που ξεκίνησε στις 10 Δεκέμβρη 2016, και οδηγήθηκε από τον FSA (ASL), πλαισιωμένο από το τουρκικό στρατό , βαλτώνει πάντα στα βόρεια περίχωρα της πόλης παρά τις βαριές απώλειες. Κατά τη διάκεια αυτού του χρονοδιαστήματος οι δυνάμεις του συριακού στρατού πλησιάζουν όλο και περισσότερο από το νότο.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το infognomon, o συριακός στρατός μετά από έντονες συγκρούσεις στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ημερών κατέλαβε επιτέλους την πόλη Αράν (Aran) από το Νταές.
Η Αράν ήταν το τελευταίο σημαντικό προπύργιο του Νταές πριν από την Αλ-Μπαμπ, αφήνοντας μόνο μικρά χωριά πριν φτάσει στα περίχωρα της επιτακτικής πόλης.
Η μάχη για την Αράν μεταξύ του Νταές και των Δυνάμεις του Τίγρη του συριακού στρατού ήταν μια αργή διαδικασία, καθώς η τρομοκρατική ομάδα είχε τοποθετήσει χιλιάδες νάρκες γύρω από την πόλη.
Οι Δυνάμεις του Τίγρη κατέστρεψαν τέσσερα VBIED (vehicle-borne improvised explosive device) του Νταές κατά τη διάρκεια της μάχης.

Η συριακή πολεμική αεροπορία κατέστρεψε επίσης το Νταές με περισσότερες από 150 αεροπορικές επιδρομές χτυπώντας τις θέσεις τους στην Αράν και τις γύρω περιοχές.
Μόνο 3 χιλιόμετρα χωρίζουν το συριακό στρατό από την αλ-Μπαμπ αναφέρει σήμερα και το Ρωσικό Κέντρο για τη συμφιλίωση που έχει την έδρα του στην αεροπορική βάση της Khmeimim.
Ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απελευθέρωσαν οκτώ πόλεις και χωριά από το Νταές στην ύπαιθρο του Χαλεπίου και της Χομς το τελευταίαο 24ωρο.
Απομένει μόνο ένας οικισμός που χωρίζει το στρατό από τον προορισμό του, την πόλη αλ-Μπαμπ από την οποία απέχει 3 χιλιόμετρα.
O συριακός στρατός απελευθέρωσε και το χωριό Αράν στα περίχωρα της συριακής πόλης Αλ Μπαμπ μετά από σφοδρές μάχες με το Νταές. Ήταν το απόλυτο οχυρό του Νταές στη γραμμμή άμυνας της Αλ Μπαμπ. Oι Τίγρεις έκαψαν στην κυριολεξία τις θέσεις του Νταές στην Αράν και έθεσαν τον στρατηγικής σημασίας οικισμό υπό τον απόλυτο έλεγχό τους.
Μεγαλειώδης η προέλαση του συριακού στρατού στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπίου. Απομένουν μόλις 3 οικισμοί ως την Αλ Μπαμπ.
Όπως μας ενημερώνει το dimpenews, μετά από αυτή την εξέλιξη σήμερα το πρωί, ο στρατός απείχε μόλις 3 χλμ από την Αλ Μπαμπ που διεκδικεί επίσης ο τουρκικός στρατός εισβολής κατοχής και οι ντόπιοι και μη συνεργάτες του του ΕΣΣ.

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει το πρακτορείο anadolu (4.1.17) 51 μαχητές του Νταές εξουδετερώθηκαν εκ των οποίων οι 4 ήταν αρχηγοί στο βορρά της Συρίας, την 165η ημέρα της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο τουρκικός στρατός το Σάββατο.
200 θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης στοχεύθηκαν το τελευταίο 24ωρο από αέρος και εδάφους. Η διεθνής συμμαχία υπό την διέθυνση των ΗΠΑ βομβάρδισε 2 οχυρά και ένα όχημα του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη αλ-Μπαμπ. Στην ίδια πόλη καταστράφηκαν από την τουρκική αεροπορία 68 κτίρια κρησφύγετα του Νταές.
Η Άγκυρα δεν φαίνεται να είναι σε θέση ισχύος καθώς οι σχέσεις με τη νέα μαερικανική διοίκηση ανακοινώνονται πολύ λιγότερο εύκολες απ΄ότι ήλπιζε. Ο Donald Trump, που ήδη τηλεφώνησε στους κύριους εταίρους,ευρωπαίους, ασιάτες ή της Μ Ανατολής δεν τηλεφώνησε το βράδυ της 3ης Φλεβάρη τον Recep Tayyip Erdogan, τον πρόεδρο του συνοριακού πυλώνα του ΝΑΤΟ με τη Συρία.


πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης