Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ!!!

Η Ελλάδα δεν παράγει μόνο σταφύλια και ελιές. Δείτε δέκα πρωτοποριακές παραγωγές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ξένες.

Αν απευθύναμε σε κάποιους ανθρώπους την ερώτηση ‘’Γνωρίζετε τι παράγει η Ελλάδα; ’’, οι απαντήσεις σίγουρα θα περιστρέφονταν γύρω από τις γνωστές παραγωγές της χώρας όπως λάδι, ελιές, σταφύλια και γενικότερα θα παίρναμε όλες τις κοινότυπες απαντήσεις.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η Ελλάδα πραγματικά πρωτοπορεί δημιουργώντας προϊόντα τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού καταρρίπτοντας έτσι το μύθο πώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πρωτοποριακές παραγωγές. Ας δούμε λοιπόν τι παράγει η Ελλάδα.


10. Αυτοκίνητο Ελληνικής κατασκευής Κορρές.
Ο όρος «αυτοκίνητο» δεν είναι απόλυτα ικανός για να περιγράψει το δημιούργημα του μηχανολόγου μηχανικού Δημήτρη Κορρέ. Εδώ μιλάμε για ένα υπεραυτοκίνητο γιατί τοKorres Project 4 μόνο ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Το Ρ4 είναι όχημα το οποίο πραγματικά δε γνωρίζει όρια και εμπόδια καθώς έχει την ικανότητα να κινείται σε επιφάνειες που άλλα αυτοκίνητα είναι αδιανόητο να κινηθούν. Και όχι μόνο αυτό αλλά το Ρ4 μπορεί να αναπτύξει τελική ταχύτητα άνω των 300 χλμ/ώρα.

Για αυτές τις θηριώδεις συμπεριφορές υπεύθυνος είναι ο 8κύλινδρος κινητήρας των 6.300 κ.εκ. που με τους 505 ίππους που αποδίδει κάνει το Ρ4 να μοιάζει με όχημα βγαλμένο από κάποια πανάκριβη υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ. Βέβαια αυτό που κάνει το Ρ4 πραγματικά ξεχωριστό είναι η ανάρτηση του και το σύστημα μετάδοσης. Όπως δηλώνει και ο εμπνευστής του οχήματος αυτού στηρίζεται σε δύο αρχές, την υπομονή και τη συνεργασία.

Για να το εξηγήσουμε καλύτερα σε ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο ο τροχός όταν συναντά ένα εμπόδιο τότε ανεβαίνει προς τα πάνω, στο Ρ4 όμως ο τροχός στη συνάντηση του με κάποιο εμπόδιο οπισθοχωρεί λίγο τόσο όσο χρειάζεται για να ξεπεράσει το όχημα το εμπόδιο. Αυτό εδώ είναι το στοιχείο της υπομονής όπως λέει και ο Δημήτρης Κορρές. Επίσης όταν ο κάθε τροχός συναντά ένα εμπόδιο, το χτύπημα μοιράζεται και στους υπόλοιπους τροχούς, άρα εδώ εμφανίζεται το στοιχείο της συνεργασίας.

Για το σύστημα μετάδοσης θα ήταν περιττό να πούμε πως το Ρ4 έχει κίνηση στους 4 τροχούς ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι χειροκίνητο 6-τάχυτο με τρεις τελικές σχέσεις (normalsporttrial) Ήδη 4 οχήματα Ρ4 έχουν μπει στη διαδικασία παραγωγής εκ των οποίων τα δύο θα κατασκευαστούν στη χώρα μας και τα άλλα δύο στην Αμερική. Όσον αφορά την τιμή του, το Ρ4 κοστίζει περί τα 230.000 ευρώ και αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες του η τιμή αυτή φαντάζει απόλυτα λογική καθώς μιλάμε για ένα πραγματικό supercar. Ήδη έχουν βρεθεί οι 4 πρώτοι τυχεροί που θα κάνουν δικό τους ένα προϊόν ελληνικής σκέψης και πράξης που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα πολυδιαφημισμένα οχήματα του εξωτερικού.

9. Εξαγωγή σφουγγαριών
Η σχέση των Ελλήνων με το σφουγγάρι και την σπογγαλιευτική δραστηριότητα χάνεται στο βάθος του χρόνου. Ακόμα και ο Όμηρος στην Ιλιάδα είχε τοποθετήσει στα χέρια του Ήφαιστου ένα σφουγγάρι με το οποίο καθάρισε το πρόσωπο, τα χέρια και το στήθος του προτού φορέσει τον χιτώνα του. Το σφουγγάρι είναι ένα εξαιρετικό φυσικό προϊόν κατά πολύ ανώτερο από τα συνθετικά και βιομηχανοποιημένα σφουγγάρια που κυκλοφορούν στο εμπόριο καθώς δε λεκιάζουν, δεν συγκρατούν οσμές και δεν προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς.

Είναι στην ουσία ο σκελετός ενός θαλάσσιου ζώου το οποίο μετά από πολύ προσεκτική επεξεργασία φτάνει στο αποτέλεσμα που γνωρίζουμε. Η Κάλυμνος ήταν και είναι ξακουστή στα πέρατα του κόσμου για τους θρυλικούς σφουγγαράδες της και την ποιότητα των προϊόντων της, ενώ από κοντά ακολουθούσαν και τα νησιά Σύμη, Χάλκη, Καστελόριζο, Λέρος, Αστυπάλαια, Τήλος και Κάσος. Θρυλικό όνομα στην κοινότητα των σφουγγαράδων υπήρξε ο Νικόλαος Βουβάλης, ο οποίος με καταστήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Μπαχάμες και υποκαταστήματα στην Αθήνα κατάφερε να δημιουργήσει μια αυτοκρατορία κάνοντας παράλληλα και πολλά κοινωφελή έργα για την πατρίδα του. Η εξαγωγή σφουγγαριών αποτελεί ακόμα και σήμερα παρά τις δυσκολίες, μια δραστηριότητα που διαφημίζει τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

8. Μαστίχα Χίου
Τι να πει κανείς για αυτό το υπέροχο προϊόν το οποίο μάλιστα συναντάται μόνο στο νησί της Χίου και ειδικότερα στα νότια χωριά της, τα λεγόμενα Μαστιχοχώρια. Οι εφαρμογές της ποικίλουν καθώς χρησιμοποιείται σε τρόφιμα, φάρμακα, και στη βιομηχανία. Το φυτό από το οποίο προέρχεται η μαστίχα, ο σχίνος, είναι ένας αειθαλής πυκνόφυλλος θάμνος που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα τρία μέτρα. Η συλλογή της ακόμα και σήμερα γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Εργάτες καθαρίζουν το χώρο γύρω από το δέντρο και στη συνέχεια πραγματοποιούν τομές σε συγκεκριμένα σημεία. Κατόπιν η μαστίχα αρχίζει να ρέει και μετά από 15 μέρες σταθεροποιείται και αρχίζει η συλλογή και επεξεργασία της. Η συλλογή της μαστίχας πραγματοποιείται από το Δεκαπενταύγουστο μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ήδη από την αρχαιότητα η μαστίχα είχε πολλές χρήσεις και στην αρχαία Ελλάδα χρησιμοποιούνταν ως φαρμακευτικό σκεύασμα. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τη χρησιμοποιούσαν κατά την ταρίχευση των νεκρών. Ρωμαίοι και Τούρκοι κατασκεύαζαν οδοντογλυφίδες από ξύλο σκίνου για τον καθαρισμό και τη λεύκανση των δοντιών αλλά και για τον αρωματισμό της αναπνοής. Στις μέρες μας η μαστίχα έχει εφαρμογές κυρίως στα τρόφιμα με πιο γνωστή μορφή αυτή της τσίκλας, ή άρωμα ζαχαροπλαστικής. Πασίγνωστο επίσης είναι και το λικέρ μαστίχας με το ιδιαίτερο άρωμα του. Το μαστιχέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης στην κατασκευή επίπλων αλλά στην κατασκευή οργάνων, κάτι που δεν είναι ευρέως γνωστό.

7. Ελληνικά ορυκτά


Η Ελλάδα χωρίς να είναι ευρέως γνωστό αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες χώρες παγκοσμίως στην εξόρυξη ορυκτών και μεταλλευμάτων άλλα πιο συνηθισμένα και άλλα εντελώς ασυνήθιστα που το μυαλό μας δεν πάει καθόλου.

Αλουμίνιο, εδώ και μερικά χρόνια μετά την απόφαση της Γαλλίας να μειώσει την παραγωγή της, είναι πλέον πρώτη στην Ευρώπη στην παραγωγή του εν λόγω υλικού.

Άλλη μια πανευρωπαϊκή πρωτιά για τη χώρα μας με την παραγωγή βωξίτη. Ο βωξίτης βρίσκει εφαρμογές στην κατασκευή ηλεκτρικών συσκευών, αεροσκαφών, μεταλλικών κατασκευών κτλ.

Στο νομό Δράμας βρίσκονται τα μοναδικά κοιτάσματα μαγγανίου στην Ευρώπη.

Και πάλι στην Ελλάδα τα μοναδικά κοιτάσματα νικελίου στην Ευρώπη τα οποία εξάγονται στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Σμηκτίτες, 2η στον κόσμο η Ελλάδα μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι βρίσκουν εφαρμογές στη διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κτλ.

Μαγνήσιο, το 46% της ευρωπαϊκής παραγωγής

Χρωμίτης, και πάλι μόνο στην Ελλάδα τα μόνα κοιτάσματα χρωμίτη πανευρωπαϊκά, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Ουράνιο, χρυσός και ραδόνιο στην Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.

Λιναρίτης, ένα από τα πιο σπάνια ορυκτά που οφείλει το όνομα του στην πόλη Λινάρες της Ισπανίας. Στην Ελλάδα απαντάται σε πολλά από τα μεταλλεία Λαυρίου όπως επίσης και στην περιοχή της Κίρκης στο Νομό Ξάνθης.

6. Quizdom
Και αυτοί που δε γνώριζαν το Quizdom τώρα πια θα το έχουν μάθει και πώς να μη γίνει αυτό όταν η εν λόγω εφαρμογή έχει κάνει πάταγο σε κινητά iOS και Android. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γνώσεων που σου δίνει τη δυνατότητα να αναμετρηθείς και με άλλους παίκτες. Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό και το μαρτυρούν τα 1,000,000downloads! Καθόλου άσχημα για μια εφαρμογή εμπνευσμένη από Έλληνα.

5. Τσιπούρα και λαβράκι
Τώρα αν σας λέγαμε πως το νούμερο σε αξία εξαγώγιμο προϊόν είναι η τσιπούρα και το λαβράκι θα το πιστεύατε; Και όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια αφού η εταιρία Σελόντα είναι η πρώτη στο είδος της αποτελώντας ένα παγκόσμιο κολοσσό. Οι 35,000 τόνοι εξαγωγές το χρόνο καθώς επίσης και το 15% της παγκόσμιας παραγωγής αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

4. Ελληνικό Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου DareJ
Το Dare-J είναι ένα υπερσύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου με το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ακροαστούν, αναλύσουν και να παρεμβάλλουν στρατιωτικές επικοινωνίες. Αποτελεί δημιούργημα της ΕΠΟΣ Α. Ε., η οποία είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία.

Το σύστημα αυτό λόγω της τεχνολογικής αρτιότητας του συγκαταλέγεται μεταξύ των άριστα εμπορικά διαθέσιμων συστημάτων καλύπτοντας μάλιστα όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις του ΓΕΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως σε σύγκριση με τα όλα τα γνωστά συστήματα που κυκλοφορούν στους κόλπους της συμμαχίας, το Dare-J κατά πολύ ανώτερο τόσο τεχνολογικά χάρη στο σύγχρονο ψηφιακό του σχεδιασμό αλλά και ουσιαστικά όπως αποδείχθηκε στις δοκιμές και ασκήσεις.

3. Καπνός ποικιλίας Μπασμάς
Το ότι στην Ελλάδα καλλιεργείται ο κορυφαίος καπνός του κόσμου σίγουρα δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά αποτελεί γεγονός. Πρόκειται για τον καπνό ποικιλίας Μπασμά ο οποίος καλλιεργείται στους νομούς Ξάνθης και Κομοτηνής. Ανήκει στην κατηγορία των αρωματικών και προστίθεται στα χαρμάνια των καπνοβιομηχανιών για να δώσει άρωμα και γεύση. Λέγεται πως χάρη στην εργατικότητα των Πομάκων, που τον καλλιεργούν αποκλειστικά η άγονη περιοχή έγινε γόνιμη.

2. Ελληνικά ηλεκτρονικά κυκλώματα-εξαρτήματα
Όταν έχεις τιμηθεί με το Χρυσό Βραβείο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικής Ενέργειας (CERN), τότε σημαίνει πώς η δουλειά σου ξεφεύγει από τα στενά ελληνικά πλαίσια και περνάει σε επίπεδο παγκόσμιας αναγνώρισης. Αυτό το έχει καταφέρει η εταιρία Πρίσμα Ηλεκτρονικά ΑΒΕΕ που ξεκινώντας ως μια μικρή τοπική εταιρία του Έβρου έφτασε να γίνει γνωστή στους διεθνείς κύκλους της τεχνολογίας. Ακόμα και σήμερα η έδρα της εταιρίας παρά τη μεγάλη αναγνώριση και αποδοχή που απολαμβάνει, παραμένει στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα δαπανά το 25% των εσόδων της σε έρευνα και ανάπτυξη.

1. Κρόκος Κοζάνης
Από τη λίστα αυτή δε θα μπορούσε να λείπει ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης όπως αλλιώς λέγεται και συγκαταλέγεται στα πιο πολύτιμα μπαχαρικά των αρχαίων πολιτισμών για το χρώμα, το άρωμα, τις φαρμακευτικές αλλά και αφροδισιακές του ιδιότητες. Αναφορές για τον κρόκο υπάρχουν ακόμα και στην Παλαιά Διαθήκη, στα Ομηρικά κείμενα, αλλά ακόμα και η Κλεοπάτρα το χρησιμοποιούσε στα καλλυντικά της.

Η σπορά του κρόκου γίνεται κάθε καλοκαίρι και όταν φθάσει το φθινόπωρο αφαιρούνται προσεκτικά με το χέρι τα πολύτιμα στίγματα του λουλουδιού και ακολουθεί η διαδικασία αποξήρανσης για να δημιουργηθούν τα βαθυκόκκινα λεπτά νήματα. Για την Παρασκευή 100 γραμμαρίων κόκκινου κρόκου απαιτούνται 50,000 στίγματα. Ο κρόκος ή ελληνική ζαφορά (saffron) ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν του κόσμου.

http://greekhellenicaction1.blogspot.gr/2017/02/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης