Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ Κλιμακώνεται η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη - Μεγάλες ασκήσεις Ρωσίας και Βρετανίας (βίντεο)

Αποτέλεσμα εικόνας για Κλιμακώνεται η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη - Μεγάλες ασκήσεις Ρωσίας και Βρετανίας (βίντεο)Ρωσική απόβαση στην νοτιοανατολική περιοχή της χερσονήσου της Κριμαίας πραγματοποίησε ένα επίλεκτο ρωσικό Τάγμα Πεζοναυτών με πραγματικά πυρά, "στέλνοντας νέο μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο", όπως ανακοίνωσε σχετικά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Το ασκούμενο Tάγμα, πραγματοποιεί επίσης ασκήσεις ταχείας αποβίβασης και επιβίβασης. Στην άσκηση αυτή μετέχει το αποβατικό σκάφος «Novocherkassk». Στην άσκηση μετέχουν και τμήματα τεθωρακισμένων και πυροβολικού.
Η άσκηση διεξήχθη σε μια ευρεία περιοχή, από την Σεβαστούπολη, μέχρι τη Θεοδοσία και θεωρείται πρόβα-τζενεράλε πιθανή αποβατική ενέργεια στις ρωσόφωνες περιοχές δυτικά της Κριμαίας προς την κατεύθυνση των κατεχόμενων από τους Ουκρανούς, ρωσικών ιστορικών πόλεων της Οδησσού και της Χερσώνας.
Στην άσκηση συμμετείχαν και μονάδες Spentatz που εδρεύουν στην ευρύτερη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση, ενώ ρωσικά μαχητικά υποστήριξαν την όλη ενέργεια...
Την προηγούμενη εβδομάδα η Ρωσία ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αναπτύξει στην Κριμαία μηχανοκίνητο σχηματισμό, αλλά και 10 στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3. Η ρωσική άσκηση προκάλεσε την αντίδραση των ΗΠΑ.
Η εκπρόσωπος τους Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζεν Πσάκι, δήλωσε πως η ρωσική άσκηση «υπονομεύει την ασφάλεια στην περιοχή και τη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης της ουκρανικής κρίσης», ξεχνώντας την ΝΑΤΟϊκή άσκηση...
Την ίδια στιγμή ρωσικές ειδικές  δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (CVO), πραγματοποιούσαν ασκήσεις με κύρια αποστολή την «απενεργοποίηση θέσεων χειρισμού τακτικών πυραύλων», καθώς και την καταστροφή  εχθρικών σχηματισμών, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της CVO
 
Στην περιοχή  της  Σαμάρα, περισσότεροι από 400 Ρώσοι Spetsnaz με  70 ειδικά διαμορφωμένα οχήματα, πραγματοποίησαν τις ασκήσεις αυτές. Υλοποίησαν σενάριο κατά το οποίο μία από τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων «προσγειώθηκε» στο πίσω μέρος του «εχθρού», αποκαλύπτοντας την  θέση της εχθρικής φάλαγγας, η οποία στην συνέχεια έγινε στόχος των ρωσικών όπλων.
 
Άλλοι κομάντος απενεργοποίησαν το «εχθρικό κέντρο επικοινωνίας» με  έφοδο.
Tην ίδια στιγμή μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησε η βρετανική Τακτική Δύναμη Τεθωρακισμένων της 3ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, με σκοπό να δοκιμαστεί η ικανότητα του σχηματισμού να αναπτυχθεί άμεσα στην Ανατολική Ευρώπη απέναντι στις ρωσικές στρατιές.
Η λόγω άσκηση, με την επωνυμία «Tractable», ήταν η πρώτη από μια σειρά παρόμοιων ασκήσεων, που διεξαχθούν εντός του έτους, με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού σε ενδεχόμενη, άμεση, ανάγκη ανάπτυξης και δράσης εκτός βρετανικού εδάφους.
Στην άσκηση μετείχαν 16.000 άνδρες και γυναίκες του βρετανικού Στρατού, με 575 οχήματα κάθε τύπου, της 12ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, και του King’s Own Royal Hussars, που διαθέτουν άρματα μάχης Challenger 2, μαζί με το 27ο Σύνταγμα Επιμελητείας.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε τη μεταφορά της δύναμης αυτής από αέρος και θαλάσσης, με τη χρησιμοποίηση και των νέων μεταγωγικών της RAF Airbus A400M Atlas. Η άσκηση, στην τελική της φάση, προέβλεπε βολές με πραγματικά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης