Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: «ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΗΤΑΝ ΟΙ ΗΠΑ» B.Πούτιν για την επιχείρηση ανάκτησης της Κριμαίας: «Θέλαμε οι P-800 Bastion να φαίνονται ακόμη και από το διάστημα - Ήμασταν έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο»

Αποτέλεσμα εικόνας για B.ΠούτινΣε αποκάλυψη λεπτομερειών από την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία προχώρησε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αλλά και τα γεγονότα της πλατείας Maidan σε ντοκιμαντέρ της ρωσικής τηλεόρασης με τίτλο "Crimea. Way Back Home".
«Η Μόσχα αρνήθηκε να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία παρά την άδεια που είχε λάβει από τη Δούμα ενώ τα στρατεύματα που υπηρετούσαν στις ρωσικές βάσεις εκεί δεν ενισχύθηκαν με νέα παρά μόνο ελάχιστα», δήλωσε μεταξύ άλλων στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε σήμερα από τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-1 TV channel.

«Δεν χρειάστηκε ούτε καν να χρησιμοποιήσουμε ειδική εξουσιοδότηση από το ομοσπονδιακό συμβούλιο για να στείλουμε στρατεύματα στην Κριμαία. Σύμφωνα με τις διεθνείς διατάξεις και τους νόμους στην περιοχή μπορούσαν να βρίσκονται 20.000 στρατεύματα σε δικές μας βάσεις και ακόμη παραπάνω. Ακόμη και με αυτό τον αριθμό των ατόμων που στείλαμε για διοικητικούς λόγους ποτέ οι δυνάμεις μας στην Κριμαία δεν ξεπέρασαν τα 20.000 άτομα», είπε πιο συγκεκριμένα.
Ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση των φονικών βλημάτων εδάφους-επιφανείας  K-300P (SSC-5) Bastion λέγοντας πως και για ποιο λόγο  εγκαταστάθηκαν στην Κριμαία:
«Η Ρωσία επίτηδες τοποθέτησε το σύστημα K-300P στην Κριμαία έτσι ώστε να είναι δυνατός ο εντοπισμός τους και από δορυφόρους σε τροχιά», είπε ο Putin για να συνεχίσει:
«Το Bastion είναι ένα αμυντικό σύστημα το οποίο προστατεύει τις ακτές και την ενδοχώρα. Δεν είναι ένα επιθετικό όπλο αλλά ένα όπλο αποτελεσματικό, σύγχρονο και υψηλής ακρίβειας σύστημα. Και ναι, για αυτό το λόγο το εγκαταστήσαμε εκεί θέλοντας να το δουν και για να γίνει αντιληπτό ότι η Κριμαία είναι καλά προστατευμένη. Εκτός από τα παραπάνω επίτηδες το τοποθετήσαμε κατά κάποιο τρόπο για να είναι ορατό από το διάστημακαι», είπε.
Ακόμη όμως πιο σημαντικό είναι αυτό που αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος αναφορικά με το απευ6κταίο σενάριο της χρήσης πυρηνικών όπλων: «Ήμασταν έτοιμοι να θέσουμε τις πυρηνικές μας δυνάμεις σε πλήρη συναγερμό σε περίπτωση που ένα μη θεμιτό σενάριο εκτυλισσόταν στην Κριμαία», χωρίς να διευκρινίσει ποιο ακριβώς σενάριο εννοούσε.
Τρομοκρατικές επιχειρήσεις,  το πραξικόπημα, οι ΗΠΑ
Η Μόσχα είχε πληροφορίες για ριζοσπαστικούς θύλακες μέσα στην ουκρανική κυβέρνηση οι οποίοι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον πολιτών είπε ακόμη ο Putin.
«Υπήρχαν πληροφορίες για ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων και κάποιοι φανατικοί Ουκρανοί και δυνάμεις ασφαλείας ήταν έτοιμες να προχωρήσουν σε επιθέσεις με στόχο την πρόκληση μεγάλων απωλειών στον άμαχο πληθυσμό» διευκρίνισε ο Putin.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως κάτι «τέτοιο δεν θα ήταν αποδεκτό» προσθέτοντας πως ο στόχος ήταν να παράσχει τη δυνατότητα στον λαό της Κριμαίας να εκφραστεί ελεύθερα στο δημοψήφισμα της 16ηςΜαρτίου του 2014.
Ο V. Putin είπε ακόμη πως ο ίδιος διέταξε να αποσταλούν στην Κριμαία ειδικές δυνάμεις της GRU των Πεζοναυτών και Αλεξιπτωτιστών για την ενίσχυση των στρατιωτικών βάσεων της Ρωσίας στην Κριμαία αλλά και για τον αφοπλισμό των ουκρανικών δυνάμεων εκεί.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως ποτέ δεν είχε σκεφτεί για την ενσωμάτωση της Κριμαίας στην Ρωσία μέχρι το Φεβρουάριο του 2014.
«Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την περιοχή και τον κόσμο που ζει εκεί στην τύχη τους και να τους πετάξουμε στις ερπύστριες της μπουλντόζας του εθνικισμού. Έτσι έβαλα συγκεκριμένους στόχους: Είπα ακριβώς πως και τι πρέπει να κάνουμε αλλά τόνισα το γεγονός ότι και αν κάναμε θα έπρεπε να έρχεται σε σύμπνοια  με το κοινό αίσθημα του λαού που ζει εκεί».
Ο Ρώσος πρόεδρος  επιβεβαίωσε ότι η γνώμη των κατοίκων της Κριμαίας μελετήθηκε σε μια μυστική δημοσκόπηση πριν την ένωση με την Ρωσία «Αποδείχθηκε ότι το 75% του πληθυσμού  ήθελε να ενταχθεί στη Ρωσία) Μια μυστική δημοσκόπηση διεξήχθη, χωρίς να περιέχει το ενδεχόμενο ένταξης στη Ρωσία. Ήταν φανερό για μένα ότι, αν φτάναμε εκεί, το επίπεδο ή ο αριθμός των ανθρώπων που θα ήθελαν αυτό το ιστορικό γεγονός να συμβεί θα ήταν πολύ υψηλότερο»,
«Η Ρωσία γνώριζε από την αρχή ότι οι ΗΠΑ ήταν ο ενορχηστρωτής πίσω από το πραξικόπημα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2014», είπε ακόμη ο ρώσος πρόεδρος.  
«Επίσημα η αντιπολίτευση υποστηριζόταν από τους Ευρωπαίους αλλά εμείς ξέραμε πολύ καλά ότι οι πραγματικοί ενορχηστρωτές ήταν οι Αμερικανοί εταίροι μας και φίλοι. Ήταν αυτοί που βοήθησαν στην ετοιμασία των ένοπλων σωμάτων των εθνικιστών»
«Τι έκαναν οι εταίροι μας; Υποβοήθησαν στην πραγματοποίηση ενός πραξικοπήματος. Αυτό έκαναν. Το ξεκίνησαν όντας από θέση ισχύος, αλλά δεν νομίζω ότι έτσι πρέπει να διευθετούμε τα διεθνή προβλήματα», είπε.
Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας για τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Viktor Yanukovych είπε: «Έγινε αργότερα γνωστό ότι ήθελαν όχι μόνο η σύλληψή του αλλά και την φυσική του εξόντωση. Όπως λέει ένας διάσημος ιστορικός: ”Κανένας αντίπαλος κανένα πρόβλημα”» για να προσθέσει:
«Δεν θέλω να προχωρήσω σε κριτική για την στάση του. Εγώ δε θα μπορ5ούσα να υπογράψω διαταγή για χρήση πυρών. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να το κάνει. Μπορούμε να τον κατηγορήσουμε; Δεν ξέρω. Και θέλω να το κάνω. Δεν νομίζω ότι έχω το δικαίωμα καθώς οι συνέπειες από την απραξία είναι τραγικές»
Τέλος ο Ρώσος πρόεδρος και αναφορικά με την πράξη ενσωμάτωσης της Κριμαιας με τη Ρωσία και πως την είδαν οι Δυτικοί είπε:
«Στην αρχή νόμισαν ότι δεν θα το τολμούσαμε. Μετά άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι δεν επρόκειτο να σταματήσουμε.  Μετά άρχισαν να προσφέρουν μια σειρά εναλλακτικών λύσεων. Προσπάθησαν πάρα πολύ για να αποτρέψουν την ένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία. Με κάθε μέσο και δυνατότητα, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης