Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση ρωσικού ΥΠΕΞ: "Αποχωρούμε οριστικά και αμετάκλητα από την συνθήκη μείωσης συμβατικών όπλων"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ανακοίνωση ρωσικού ΥΠΕΞ: "Αποχωρούμε οριστικά και αμετάκλητα από την συνθήκη μείωσης συμβατικών όπλων"Την οριστική και αμετάκλητη απόφασή της, με ισχύ από αύριο, να αποχωρήσει από την Συνθήκη Περιορισμού των Συμβατικών Όπλων στην Ευρώπη (CFE Treaty), που είχε υπογραφεί στην 19 Νοεμβρίου του 1990, ανακοίνωσε σήμερα η Μόσχα.

«Η ρωσική Ομοσπονδία έλαβε την απόφαση να ακυρώσει τη συμμετοχή της στις συναντήσεις της συμβουλευτικής επιτροπής της CFE από τις 11 Μαρτίου του 2015. Επομένως, η Ρωσία τερματίζει κάθε δραστηριότητα στο πλαίσιο της συνθήκης CFE στην Ευρώπη, η οποία είχε ξεκινήσει το 2007, εντελώς», αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε πως εξουσιοδότησε την Λευκορωσία να εκπροσωπεί την Ρωσία στις συνεδριάσεις του συμβουλευτικού οργάνου από αύριο Τετάρτη.
Η αρχική CFE είχε υπογραφεί το 1990 από 16 χώρες του ΝΑΤΟ και εξι χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας θέτοντας έξι ισοδύναμα όρια σε πέντε κατηγορίες- κλειδιά συμβατικών οπλισμών και στρατιωτικής τεχνολογίας, όπως άρματα μάχης, ΤΟΜΑ,πυροβολικό, επιθετικά ελικόπτερα και μαχητικά αεροσκάφη.
Μια "επικαιροποιημένη" συμφωνία υπογράφτηκε το 1999, αλλά τα μέλη του ΝΑΤΟ αρνήθηκαν να την επικυρώσουν μέχρι η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα από την Γεωργία και την Υπερδνειστερία. Ένα κριτήριο το οποίο η Ρωσία είχε αποκαλέσει "τεχνητό εμπόδιο".
Η Συνθήκη ήδη από το 2011 είχε πέσει σε "νάρκη" καθώς τότε το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι "Δεν θα ανταλλάσσει πλέον πληροφορίες περί συμβατικών δυνάμεων και οπλισμού με τη Ρωσία".
Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι "Η Συνθήκη είναι νεκρή για εμάς και δε θα ξαναγυρίσουμε ποτέ σε αυτή",
Οι περιορισμοί που αφορούν πλέον τη Ρωσία δεν είναι τόσο ποσοτικοί καθώς οι οροφές ήταν ιδιαίτερα μεγάλες. Για παράδειγμα για τη Ρωσία προβλεπόταν μέγιστη οροφή 13.300 αρμάτων μάχης, 13.700 συστημάτων πυροβολικού, 20000 ΤΟΜΑ/.ΤΟΜΠ 5150 μαχητικών αεροσκαφών, 1500 επιθετικών ελικοπτέρων. Φυσικά τέτοιες οροφές δεν έχουν οι ρωσικές δυνάμεις.
Οι ουσιαστικοί λόγοι όμως της αποχώρησης της Ρωσίας από μια ούτως ή άλλως «ανενεργή» συμφωνία, είναι άλλοι.
Ο πρώτος έχει να κάνει με την ανάπτυξη δυνάμεων. Η συνθήκη CFE περιόριζε την ανάπτυξη δυνάμεων ανά περιοχή κοντά στα σύνορα άλλων χωρών.
Έτσι, δεν υπήρχε δυνατότητα ανάπτυξης πάνω από 153 αρμάτων μάχης, 241 ΤΟΜΑ και 140 πυροβόλων ανά περιοχή δύναμη η οποία μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις μπορούσε να αυξηθεί στα 450 άρματα μάχης, όπως σε περίοδο ασκήσεων. Έτσι, η Ρωσία θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει δυνάμεις κοντά σε σύνορα άλλων χωρών χωρίς κανένα περιορισμό.
Ο δεύτερος κύριος λόγος είναι οι επιθεωρήσεις. Αυτές γίνονταν και γίνονται (πρόσφατα ελληνική αντιπροσωπεία είχε επισκεφθεί τη Βοσνία)  μεταξύ των κρατών που μετέχουν της συνθήκης για τον έλεγχο των συμφωνηθέντων.  
Έτσι, από εδώ και πέρα η Ρωσία θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει όπου και όσες δυνάμεις θέλει σε όλη την επικράτειά της χωρίς κανένα έλεγχο.
Στο πλαίσιο μάλιστα της έναρξης της μαζικής παραγωγής των νέων αρμάτων μάχης Armata και των ΤΟΜΑ Boomerang και της σταδιακής ένταξής τους στο ρωσικό οπλοστάσιο κανείς από τις δυτικές χώρες δε θα μπορεί να γνωρίζει που βρίσκονται αυτά τα συστήματα.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μείζονος σημασίας γεωστραηγική εξέλιξη που μπορεί να αλλάξει ολόκληρη την μεταψυχροπολεμική δομή επάνω στην οποία στηρίχθηκε το οικοδόμημα της ασφάλειας στην Ευρώπη, αφού πλέον οι ευρωπαϊκές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με το δίλημμα "Η προβαίνουν σε μαζικές προμήθειες οπλικών συστημάτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται στις οικονομίες τους ή σύντομα θα τεθούν υπό την ρωσική στρατιωτική απειλή, αφού το εξοπλιστικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Ρωσία είναι, απλά, κολοσσιαίο.
Η CFE πάντως  ήταν ευεργετική για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που κατάφεραν να ανανεώσουν τα οπλικά τους συστήματα (κάπου 650 άρματα μάχης M60A1/A3, χιλιάδες ΤΟΜΑ Μ113, αντιαρματικά συστήματα κλπ) μεταφέρθηκαν από την κεντρική Ευρώπη στην Ελλάδα, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις δεν είχαν περιορισμό στην σύνθεσή τους μόνο αυστηρά στις περιοχές της ΝΑ Τουρκίας, όπου ήδη μαινόταν ο πόλεμος με το ΡΚΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης