Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΦΟΝΙΚΟΤΕΡΟ ΑΡΜΑ ΜΑΧΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ "Ράλι" για την υπερ-ταχεία παράδοση του άρματος 4ης γενιάς ARMATA στο ρωσικό Στρατό - Γιατί άραγε; (εικόνες)

Η πρώτη παρτίδα των νέων υπερσύγχρονων αρμάτων μάχης  Τ-14 «ΑRMATA» , θα παραληφθούν για δοκιμές  από τον ρωσικό στρατό τον Φεβρουάριο του 2015.
Αμέσως τίθεται το ερώτημα του γιατί γίνεται αυτή η επίσπευση στις παραδόσεις.

Η απάντηση έγκειται στο γεγονός οτι οι Ρώσοι περιμένουν εξελίξεις στην Ουκρανία από την Άνοιξη καθώς το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου "σπρώχνεται" από την Δύση για ένα β' γύρο συγκρούσεων. Μάλιστα κάποιοι χαμηλής διανοητικής στάθμης και επικίνδυοι για τον πλανήτη νεοταξίτες στην Ουάσιγκτον θέλουν να σπρώξουν το Κίεβο ακόμα και σε αυτοκτονική επίθεση στην Κριμαία.
Το νέο άρμα αναμένεται να λάβει θέση άμεσα στην Δυτική Στρατιωτική Περιφέρεια, ως μοχλός πίεσης απέναντι από τα αμερικανικά και νατοϊκά άρματα μάχης στις βαλτικές χώρες.
Mε έναν σχεδιασμό που έχει εκπλήξει τους ειδικούς, αλλά κρατά τις ρίζες του από ένα παλαιότερο σχέδιο της δεκαετίας του '70 το οποίο ουδέποτε είχε γίνει πράξη λόγω τεχνολογικών περιορισμών, παρουσιάστηκε πριν ένα μήνα το πρωτότυπο του νέου κύριου άρματος μάχης του ρωσικού Στρατού, του Armata, το οποίο θα ντεμπουτάρει στην παρέλαση της Νίκης στον Κόκκινη Πλατεία τον ερχόμενο Μάϊο στην επέτειο των 70 ετών από την νικηφόρα λήξη του Β'ΠΠ.
Το άρμα θα ακτικαταστήσει τα Τ-72 σε όλες του τις εκδόσεις μέχρι το 2020 και μέχρι το 2030 θα αντικαταστήσει και το Τ-90 σε όλες του τις εκδόσεις.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar- TASS, δημοσιεύει δηλώσεις του  αναπληρωτή προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την ρωσική πολεμική  βιομηχανία  Oleg Bochkarev.
«Αν και δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσα άρματα αυτού του τύπου  θα βγουν από το εργοστάσιο , η πιθανότητα να εμφανιστούν  τον Φεβρουάριο είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη. Δεν έχω καμία αμφιβολία γι αυτό. Ο ρωσικός στρατός ξεκινά την προετοιμασία του, για την παρέλαση στις 09 Μαΐου, από τον μήνα Μάρτιο, οπότε τον Φεβρουάριο, τα άρματα Τ- 14 πρέπει να βρίσκονται στα χέρια τους  », δήλωσε ο Bochkarev.
Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι για την  κατασκευή των αρμάτων αυτού του τύπου, θα χρειαστούν περίπου τρία χρόνια, έτσι ώστε να τεθούν σε  μαζική παραγωγή , και να είναι πλήρως επιχειρησιακά  από το 2018.
Οι κατασκευαστές του υποστηρίζουν ότι είναι 400% πιο φονικό και επιβιώσιμο από το Τ-72 (σχετικές οι δηλώσεις του αναπληρωτή προέδρου της Στρατιωτικοβιομηχανικής Επιτροπής της ρωσικής κυβέρνησης Oleg Bochkaryof)
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σχεδιάζει να παραλάβει έως το έτος 2020 περίπου 2.300 άρματα, με στόχο την αντικατάσταση του 70% του σημερινού στόλου.
Το άρμα βασίστηκε στο παλαιό σχέδιο του Koncept M110-2010 - Stranica 2, το οποίο δεν μπήκε ποτέ στην παραγωγή γιατί δεν είχε τον αυτοματισμό και τα ηλεκτροοπτικά συστήματα που απαιτούντο για να γίνει επιχειρησιακό.
Το άρμα μάχης ΑΡΜΑΤΑ, θα διαθέτει ως κύριο όπλο ένα  πυροβόλο με τηλεχειρισμό, ο πύργος  δεν θα εμπεριέχει προσωπικό. Το προσωπικό θα βρίσκεται στο κύριο μέρος του άρματος μέσα σε ειδική προστατευόμενη «κάψουλα», και θα διαθέτει πλήρη ψηφιακό έλεγχο, της πλατφόρμας των οπλικών συστημάτων. Το νέο άρμα  θα είναι σε θέση να «δεχθεί»  όλα τα είδη των σύγχρονων αλλά και των  μελλοντικών όπλων .
Σύμφωνα με τον Γιούρι Κοβαλένκο, πρώην πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής της διεύθυνσης τεθωρακισμένων του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας,  η χερσαία οπλική πλατφόρμα μάχης «Αρμάτα» θα αποτελεί το μελλοντικό κύριο άρμα μάχης του ρωσικού στρατού .
«Από το 2015, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις  θα διαθέτουν έναν κύριο τύπο άρματος,  με εντελώς νέα τακτική και τεχνικά χαρακτηριστικά, με νέα αυτόματη τροφοδοσία πυρομαχικών, με ειδική τοποθέτηση  του πληρώματος, για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη επιβιωσιμότητα  στο σύγχρονο πεδίο της μάχης , μιας και θα προστατεύεται στο σημείο που θα βρίσκεται από όλα τα γνωστά είδη όπλων και πυρομαχικών», δήλωσε ο ίδιος.
Σήμερα η ρωσική βιομηχανία έχει προσαρμόσει στο αρμάτα ότι πιο αυτοματοποιημένο υπάρχει στο τομέα του εφοδιασμού του πυροβόλου των 125 χλστ. με αντιαρματικούς πυραύλους ή με κοινά βλήματα και ταυτόχρονα στον σχεδόν κυβοειδή πύργο έχει τοποθετήσει τα πλέον προηγμένα ηλεκτροοπτικά συστήματα. Τι λείπει από τον πύργο; Ο ... άνθρωπος!
Ο πυργίσκος είναι μη επανδρωμένος και εξ αυτού του λόγου πολύ μικρός.
Το Armata αναπτύχθηκε και θα κατασκευάζεται από την εταιρεία Uralvagonzavod που κατασκευάζει τα BMP-3 και θα το κυρίως όχημα θα αποτελέσει την βάση για πολλές παραλλαγές που θα συμπεριλαμβάνουν κύριο άρμα μάχης, ΤΟΜΑ, ΤΟΜΠ, Αυτοκινούμενο Πυροβόλο και Τεθωρακισμένο Όχημα Υποστήριξης.
Το Armata θα φέρει μια εντελώς νέου τύπου ενεργητική θωράκιση, ενώ το ξεχωριστό θωρακισμένο διαμέρισμα του πληρώματος θα είναι διαχωρισμένο και από την δεξαμενή καυσίμων, αλλά και από τα αποθέματα πυρομαχικών. Είναι το πρώτο ρωσικό άρμα με αυτά τα χαρακτηριστικά.
Το 125 χλστ. πυροβόλο θα έχει την δυνατότητα να εκτοξεύει αντιαρματικούς πυραύλους βεληνεκούς περίπου 5 χλμ. Ο εκτοξευτής των αντιαρματικών πυραύλων θα είναι τοποθετημένος στην μια πλευρά του πυργίσκου, ενώ στην άλλη θα υπάρχει τηλεχειριζόμενος πυργίσκος με πολυβόλο των 12,7 χλστ.
Το κύριο άρμα μάχης θα είναι εφοδιασμένο με ένα εξ ολοκλήρου νέο σύστημα ελέγχου πυρός και διαχείρισης μάχης.
Είναι η πρώτη φορά που εγκαθίσταται σε άρμα μάχης ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης μάχης που συντονίζει εξωτερικούς αισθητήρες, διαθέσιμα όπλα, διαθέσιμα πυρομαχικά, εκτίμηση κύριων απειλών και επιλογή του κατάλληλου όπλου και πυρομαχικού για να βληθούν οι απειλές, γέμιση του πυροβόλου. Και όλα αυτά πλήρως αυτοματοποιημένα.
Ο κινητήρας του άρματος θα είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος πετρελαιοκινητήρας με απόδοση 1600 hp που θα προσδίδει στο άρμα ταχύτητα 70 χλμ/ώρα, με ακτίνα δράσης τα 550 χλμ. Το βάρος του κυρίου άρματος υπολογίζεται σε 50 περίπου τόνους το δε πλήρωμα θα αποτελείται από 2-3 άνδρες.
Με τριμελές πλήρωμα, αυτόματο πυροβόλο, τηλεκατευθυνόμενα πολυβόλα, νέα θωράκιση που στο εμπρόσθιο τμήμα θα φτάνει τα 1400 RHA, ενεργά αντίμετρα κατά αντιαρματικών πυραύλων, παθητικά αντίμετρα κατά ακτίνων λέηζερ, χαμηλό προφίλ μάχης, υψηλή ταχύτητα, δυνατότητα καταστροφής εχθρικών στόχων με το πυροβόλο από απόσταση 8.000 μέτρων και ενισχυμένο αντιναρκικό πάτωμα, το άρμα φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κατασκευή όλων των μελλοντικών αρμάτων μάχης.
Kάτω το άρμα μετά την τοποθέτηση ειδικών πλακών επιπλέον θωράκισης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης