Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ Άρθρο-σοκ από το Spiegel: "Πώς οι Αλβανοί ετοιμάστηκαν για αντάρτικο στην Β.Ελλάδα" ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΛΟΙ ΜΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ

Ένα αποκαλυπτικό για την εποχή και προφητικό για αυτό που έμελλε να ακολουθήσει, άρθρο του Spiegel του 2003 για την πιθανότητα αλβανικής εξέγερσης στην Ελλάδα και την μεταφορά χιλιάδων ατομικών όπλων από πιστόλια Μακάροφ και Τοκάρεφ, μέχρι AK-47 και RPG-7, φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά το defencenet.gr.

To γερμανικό περιοδικό από τότε περιέγραφε με ντοκουμέντα μία την Ελλάδα ως μία χώρα όπου Αλβανοί αντάρτες κυκλοφορούν ελεύθερα προετοιμάζοντας ένοπλη εξέγερση στη βόρεια Ελλάδα.
Και όλα αυτά σε ένα δημοσίευμα στις 10 Νοεμβρίου του 2003. Τότε που κανείς δεν έδινε σημασία στις προειδοποιήσεις κάποιων τότε που όλοι στη χώρα της μόνιμης αφασίας  ζούσαν μέσα στη ζάλη της ευδαιμονίας. 
Το πόσο δύσκολο είναι να αντιμετωπιστεί μία τέτοια κατάσταση το καταδεικνύει ο αγώνας ολόκληρης της κρατικής μηχανής να συλλάβει τους Αλβανούς συμμορίτες που έχουν αιματοκυλίσει από την ημέρα που δραπέτευσαν από τις φυλακές των Τρικώλν την Ελλάδα και, δυστυχώς για εμάς, παραδίδουν μαθήματα ανταρτοπολέμου κιαι επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον..
Ας δούμε το άρθρο και θα καταλάβουμε πολλά. Μην ξεχνάμε ότι τα γεγονότα του 1999 στο Κοσυφοπέδιο ήταν πολύ πρόσφαταοι ΗΠΑ υπέθαλπτάν τον αλβανικό εθνικισμό, και οι συγκρούσεις στα Σκόπια με την συμφωνία της Οχρίδας πολύ πρόσφατα.
"Ένοπλοι Αλβανοί στη βόρεια Ελλάδα προετοιμάζονται για ένοπλο αγώνα. Ο στόχος τους; Η δημιουργία μιας μεγάλης Αλβανίας.
Ο Ahmet φοβάται. Κάθε φορά που βρίσκεται στο αυτοκίνητό του κοιτά συνέχεια από το καθρέπτη του πίσω. Νιώθει ότι παρακολουθείται. Μερικές εβδομάδες πριν ένας συγγενής του είχε ένα ατύχημα. Ο ίδιος δεν πιστεύει ότι ήταν ατύχημα ούτε και σύμπτωση.
Η ανησυχία του 27χρου Ahmer που ζει στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του φοιτητή σπουδάζοντας διοίκηση επιχειρήσεων  δεν είναι αδικαιολόγητη καθώς η ασχολία του αυτή συνοδεύεται από μια άλλη: Μια που οι Έλληνες την αποκαλούν «τρομοκρατία».
Ο κατά συνθήκη φοιτητής, που έχει πολεμήσει στο Κόσσοβο με τον  απελευθερωτικό στρατό του Κοσσόβου  KLA (Kosovo Liberation Army) εναντίον των Σέρβων όπως και στα βουνά της «Μακεδονίας» κατά των κυβερνητικών στρατευμάτων είναι μέλος μιας αλβανικής οργάνωσης η οποία έχει εξαπλώσει το δίκτυό της σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.
Οι στόχοι της οργάνωσης η δημιουργία ενός ένοπλου δικτύου αντίστασης στη βόρεια Ελλάδα, μέχρι την άνοιξη του 2004 πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τότε εξηγεί ο Ahmer κάθε αλβανός σε κάθε χωριό στην Ελλάδα θα μπορεί να έτοιμος μέσα σε λίγα λεπτά να είναι έτοιμος για μάχη.
Το ότι ηγετικά στελέχη αλβανών έχουν στο στόχο τους την Ελλάδα δεν είναι πια μυστικό. Ελληνικά ΜΜΕ προειδοποιούν για τον κίνδυνο εξέγερσης  «Εάν το Κόσσοβο γίνει ανεξάρτητο τότε θα έχουμε στην περιοχή σίγουρα ένα πόλεμο» προβλέπει ο μετριοπαθής πρώην πρόεδρος της «Μακεδονίας» Kiro Gligorov.
Το νέο βασίλειο της Σκιπετάρ (Skipetars - Αλβανία ) έτσι αυτοαποκαλούνται οι Αλβανοί δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1878 από την «Λίγκα του Prizren» και ως στόχο είχε την ένωση όλων αλβανικών εδαφών σε ένα έθνος που υπήρχαν κάτω από την ηγεμονία της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Παρόλα αυτά το συνέδριο του Βερολίνου αγνόησε αυτό το αίτημά τους.
Μετά τους βαλκανικούς πολέμους του 1912-13 μεγάλα τμήματα του βασιλείου αυτού διανεμήθηκαν ανάμεσα στην Σερβία, την Ελλάδα και την Βουλγαρία.
Η αλβανική μειονότητα η οποία σήμερα ζει στην Ελλάδα ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα με τη σημερινή Αλβανία εκτιμάται στις 500.000 περίπου. Είναι πιθανότατα περισσότεροι καθώς λαρθομετανάστες από την Αλβανία μπαίνουν παράνομα από τα σύνορα που «μπάζουν» σχεδόν ανενόχλητοι και εγκαθίσταται στην Ελλάδα.
Μερικές φορές το χρόνο οι ελληνικές αρχές τους στέλνουν πίσω στη χώρα τους. Μερικές εβδομάδες όμως αργότερα όπως και λέι και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου «είναι όλοι πίσω».
Στο μεταξύ όμως δεν έρχονται μόνο για εργασίες για τα πορτοκάλια ή το λάδι. Κάθε αλβανός ο οποίος συμμετέχει ενεργά για 6 μήνες περίπου στη δημιουργία του ένοπλου δικτύου αντίστασης στην ελληνική Ήπειρο λέει ο Ιλίρ, ο οποίος έρχεται από το Τέτοβο, λαμβάνει από αλβανικά κόμματα το ποσό των 15.000 ευρώ. Μάλιστα εποχικοί εργάτες ενθαρρύνονται για να γίνουν νόμιμοι και να εγκατασταθούν σε χωριά.
Δεν είναι όμως όλοι οι Αλβανοί οι οποίοι ενθουσιάζονται με την ιδεολογία ενός καινούργιου έθνους. Από τον κύριο δρόμο προς την Έδεσσα, ένας άλλος δρόμος οδηγεί προς το χωριό Φλαμουριά, ένα από τα πολλά αλβανικά χωριά τοποθετημένο σε ένα πλάτωμα των βορείων αντερισμάτων του Κεντρικού Βερμίου σφύζει από οικονομική ανάπτυξη. Περιποιημένοι κήποι, βίλες, φοίνικες και οι ξένοι δεν είναι καλοδεχούμενοι εδώ.
Οι κάτοικοι φοβούνται να έρχονται σε επαφή με ξένους, μήπως και αυτό παρερμηνευθεί από τις ελληνικές αρχές.
«Δεν επιχειρούμε ούτε καν να μιλήσουμε αλβανικά στα δικά τους σπίτια» λέει ένας ηλικιωμένος ο οποίος πουλά μήλα στο δρόμο προς το χωριό. «Οι Έλληνες μας έχουν αφομοιώσει. Δεν υπάρχουν αλβανικά σχολεία, ούτε πολιτιστικά ιδρύματα. «Αλλά μια εξέγερση»; Ο ίδιος ζυγίζει τη σκέψη του:  «Τότε θα χάσουμε  τα πάντα εδώ και είμαστε κυνηγημένοι». Αυτή είναι μια μάχη «Δαυίδ εναντίον Γολιάθ».
Ο Ιλίρ ο όποιος είναι υπεύθυνος για το δίκτυο προμήθειας όπλων μελλοντικά στους αντάρτες περιμένει το πέσει το σκοτάδι. Τότε ένα φορτηγό που φτάνει από την πόλη της «Μακεδονίας» Debar με κρυμμένα όπλα. Στη συνέχεια αυτά εκοφρτώνονται και με άλλα μέσα μέχρι και με γαϊδούρια θα τοποθετηθούν σε κρύπτες κάπου εκεί ανάμεσα στα βουνά.
Οι προμηθευτές των όπλων είπαν στους πέντε αλβανούς στο φορτηγό με πλαστά διαβατήρια να προσέξουν το φορτίο. Η συμφωνία για τη μεταφορά των όπλων έγινε με την αλβανική διασπορά στην Κροατία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Opatija. Η συμφωνία περιλαμβάνει 2000 καλάσνικοφ, αρκετές ρουκέτες, 800 τουφέκια και χειροβομβίδες, 12 χειροβομβίδες και πολλά αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Κινητήριος μηχανή της μεγάλης Αλβανίας σχέδιο το οποίο εκπονήθηκε το 1995 σε μυστική σύσκεψη του KLA είναι τώρα η οργάνωση του Αλβανικού  Εθνικού Στρατού ANA  (Albanian National Army)
Ο πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης που εμφανίζεται στο διαδίκτυο πίσω από το ψευδώνυμο "Alban Vjosa" είναι ο 52χρονος δικηγόρος Idajet Beqiri ιδρυτής του κόμματος Εθνικής Ενότητας της Αλβανίας και πολύ καλός φίλος του πρωθυπουργού της Αλβανίας Fatos Nano.
Πρόσφατα η αλβανική κυβέρνηση ξεκίνησε να αναζητά τον "Alban Vjosa" μέσω της Itnerpol και αυτό μπορεί να έχει βάλει φρένο στα σχέδια του μελλοντικού μεσία της ένωσης του αλβανικού έθνους, αλλά ο ΑΝΑ έχει ήδη πραγματοποιήσει 33 επιθέσεις.
Με τον μίνi στρατό που διαθέτει ο Begiri θέλει να δημιουργήσει ένα σώμα ανάλογο του πρώην KLA θέλοντας η διεθνής κοινότητα να αποδεχθεί τον ANA ως επίσημο διαπραγματευτή. Αν αυτό δεν γίνει δυνατό τότε και θέλει να βάλει τον ανταρτοπόλεμο σε κίνηση.
Δεν είναι όμως τα μόνο τα αυτά τα παραληρήματα του διαδικτυακού αυτού «Ναπολέοντα». Πολιτικοί από την «Μακεδονία» έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης που θέτει ο ΑΝΑ στη χώρα τους και η δημιουργία μιας «βλακανικής Χαμάς». Ο υπουργός άμυνας της «Μακεδονίας» Vlado Buckovski βλέπει τον Beqiri ως κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή.
Αλλά δεν είναι μόνο τα Σκόπια που ανησυχούν. Η Αθήνα ανησυχεί επίσης. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής του στα Σκόπια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου (George Papandreou) είχε εκφράσει τους φόβους του για μια ένοπλη εξέγερση στην Ελλάδα όπως ανάφερε σχετικά ο Gligorov  (…)
Οι Αλβανοί όμως είναι αισιόδοξοι. Ένας από τους πλέουν υποσχόμενους για τα συμφέροντά τους υποψήφιος πρόεδρος ο πρώην στρατηγός Wesley Clark επισκέφτηκε πρόσφατα το Κόσσοβο, υποσχέθηκε στην αλβανική ηγεσία να τους βοηθήσει και αυτοί ως αντάλλαγμα να τους παρέχουν την υποστήριξή τους στην εκλογή του. 
Και η αμερικανική βοήθεια είναι ήδη σε εξέλιξη: Σύμφωνα με πληροφορίες στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Νάπολη αλβανοί αντάρτες παρέλαβαν το 2001 εννέα κοντέινερ με συστήματα επικοινωνιών. Έτσι οι αντάρτες στο Κόσσοβο, την Αλβανία και την «Μακεδονία» μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους χωρίς οι «μακεδονικές» υπηρεσίες πληροφοριών να τους αντιλαμβάνονται.
Μερικά από αυτά τα κοντέινερ βρίσκονται ακόμη στη «Μακεδονία» ενώ χρησιμοποιούνται για επικοινωνία με πατριώτες στη βόρεια Ελλάδα.
Η βοήθεια της Ουάσιγκτον γίνεται μέσω της ιδιωτικής εταιρείας MPRI (Military Professional Resources Inc.).
Χιλιάδες πρώην απόστρατοι από όλο τον κόσμο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον MPRI εκπαιδεύοντας ένοπλες ομάδες προσφέροντας όπλα και συστήματα επικοινωνίας.
Εκπαιδευτές από την MPRI και μετά τη συμφωνία του Dayton στάλθηκαν στην Βοσνία για να εκπαιδεύσουν τον βοσνιακό Στρατό αλλά όχι μόνο. Περί τους 300 πιο έμπειρους πολεμιστές του Alija Izetbegovic στάθηκαν για στρατιωτική εκπαίδευση την Τουρκία και 150 από αυτούς από το 2001 δραστηριοποιούνται στη «Μακεδονία».
Παρόλα αυτά μια πιθανή αλβανική εισβολή ανταρτών στη βόρεια Ελλάδα μπορεί να δημιουργήσει διπλωματική πίεση για την Ουάσιγκτον. Έτσι ο ΑΝΑ «ενθαρύνεται»  από τις ΗΠΑ να βρει διπλωματική συμφωνία με την Αθήνα.
Η Αθήνα έπειτα θα επιτρέψει , όπως αναφέρει ο Begiri την επανεγκατάσταση των 200.000 αλβανών οι οποίοι εκδιώχθηκαν από την Ήπειρο στο Β΄ΠΠ.
Αν όμως δεν γίνει κάτι τέτοιο τότε όλα αυτά  θα επιδιωχθούν με και με ενέργειες προβοκάτσιας και τα καλάσνικοφ και οι χειροβομβίδες θα είναι η χρυσή εφεδρεία. Αλλά όπως λέει ο begiri χαμογελώντας «Το επιδόρπιο έρχεται αφού έχεις φάει πρώτα καλά».
Τι σταμάτησε το αντάρτικο και την πορεία των γεγονότων; Το ότι η αμερικανική εξωτερική πολιτική μετά το 2001 είχε αρχίσει να αλλάζει προσανατολισμό και αυτή η αλλαγή ολοκληρώθηκε το 2003 με την εισβολή στο Ιράκ. Αν δε μεσολαβούσαν αυτά τα γεγονότα, τώρα θα μιλούσαμε για μια Ελλάδα διαφορετική...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης