Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Επτά συκρούσεις πριν τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμοΗ πρόσφατη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, οι αυξανόμενες φιλοδοξίες, η χρηματοπιστωτική κρίση έχουν αυξήσει την πιθανότητα νέων συγκρούσεων. Η ρωσική ιστοσελίδα Rbc.ru με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες και πολιτικούς επιστήμονες εντόπισαν επτά πιθανές πηγές των πολέμων στο εγγύς μέλλον.
ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ

Ένα από τα βασικά προβλήματα της διεθνούς πολιτικής, η οποία, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι έτοιμη να προκαλέσει το ξέσπασμα στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας, σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατιωτικής Πρόγνωσης Anatoly Tsyganok, πιστεύει ότι μια στρατιωτική λύση στο ιρανικό πυρηνικό ζήτημα «από τη πλευρά των Αμερικανών, των Ισραηλινών ή με κοινή τους προσπάθεια» είναι το πιο πιθανό σενάριο για το εγγύς μέλλον.
Ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, μια υποτιθέμενη "συνωμοσία" της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι μόνο ένα πρόσχημα για το ξέσπασμα της σύγκρουσης.
«Ο κύριος λόγος για να ξεκινήσει έναν πόλεμος κατά του Ιράν είναι να χτυπηθεί το κέντρο σταθερότητας του ισλαμικού κόσμου που εκπροσωπείται από το Ιράν. Και το κέντρο είναι αυστηρά αντιδυτικό, το οποίο κάτω ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να ενοποιήσει τις γύρω ισλαμικές χώρες », δήλωσε ο δόκτωρ των στρατιωτικών επιστημών, Konstantin Sivkov.

ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η Μέση Ανατολή μοιάζει όλο και περισσότερο σαν μια πυριτιδαποθήκη που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή.
«Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι και πού ... Το επίπεδο της προετοιμασίας μιας τέτοιας εξέλιξης είναι πολύ υψηλό, έτσι ώστε από τον αφρικάνικο Ατλαντικό δηλαδή τη Μαυριτανία και το Μαρόκο μέχρι τα σύνορα της ινδικής υποηπείρου στα επόμενα δύο χρόνια μπορεί να συμβούν τα πάντα», είπε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου της Μέσης Ανατολής Yevgeny Satanovsky.
Η πρώτη πραγματική σύγκρουση μπορεί να συμβεί στη Συρία, όπου τον περασμένο Μάρτιο άρχισε η αναταραχή, με την «Αραβική Άνοιξη». Οι ειδικοί λένε ότι σε ένα έτος εκλογών, οι ΗΠΑ δεν θα παρέμβουν στην σύγκρουση της Συρίας. Ωστόσο, δεν αποκλείει τη παροχή βοήθειας στην αντιπολίτευση της Συρίας, με τη μορφή χρήματος και των όπλων.

Η ΚΙΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ

Η σταθερότητα της Κίνας σε οικονομικές και πολιτικές της θέσεις, επίσης, αναφέρεται ως ένα από τα πιθανά σενάρια για τις μελλοντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οι πιθανοί αντίπαλοι του γίγαντα της Ασίας είναι για παράδειγμα, το Βιετνάμ,η Ταϊβάν, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία και ακόμη και η Ρωσία, τα ανατολικά και αραιοκατοικημένα εδάφη της οποίας, αποτελούν νόστιμο μεζέ για την ασιατική χώρα.
Η ταχεία ανάπτυξη της Κίνας δημιουργεί πολλά προβλήματα για τη ίδια την χώρα, τόσο δημογραφικά όσο οικονομικά και οικολογικά. Η στρατιωτική επέκταση του Πεκίνου μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί μια σοβαρή κρίση Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο πιο πιθανός πόλεμος θα είναι μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

ΚΟΡΕΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΛΛΗΣ ΚΟΡΕΑΣ

Μια άλλη πηγή έντασης είναι η κορεατική χερσόνησος (όπου μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο υπήρξε μια αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών, με διαφορετικές ιδεολογίες), η οποία έχει όλες τις πιθανότητες για να εισέλθει σε μία φάση ένοπλης σύρραξης. Παρά το γεγονός ότι το Φεβρουάριο του περασμένου έτους προσπάθησαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, η σχέση μεταξύ τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «καλή γειτνίαση».
Ένα σημαντικό ζήτημα στην κορεατική σύγκρουση είναι τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η Βόρεια Κορέα.

ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα είναι ανησυχητικό το μέλλον στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Στο κέντρο των εντάσεων υποδεικνύουν ένα μακροχρόνιο πρόβλημα: τη σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Επιπλέον οι τωρινές σχέσεις μεταξύ του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν προκαλούν ανησυχίες, η τοποθέτηση ναρκών στα σύνορά τους, υπό το φως των προβλημάτων της μεταφοράς των εμπορευμάτων και της διαμάχης γύρω από το υδροηλεκτρικό Rogunskaya.

ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΑΡΕΓΚ

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο εγγύς μέλλον, οι αφρικανικές χώρες παραμένουν από τα πιο καυτά σημεία στον παγκόσμιο χάρτη
Η κύρια αιτία των μεγάλων συγκρούσεων στην ήπειρο θα είναι η εξέγερση των Τουαρέγκ. Είναι μια νομαδική φυλή, που εδώ και πολλά χρόνια αγωνίζεται για το δικό της κράτος, ενώ πολλοί αντάρτες έχουν υπηρετήσει σε επίλεκτες μονάδες του Μουαμάρ Καντάφι.
Μια άλλη αιτία σοβαρών συγκρούσεων θα είναι ο αγώνας για τα κοιτάσματα ουρανίου που ανήκουν στους Γάλλους και στους Κινέζους και τα πήραν οι Τουαρέγκ.
Ανάμεσα στις κύριες πηγές έντασης συγκαταλέγονται η Λιβυή, το Σουδάν, η Ερυθραία και η Αιθιοπία, αλλά είναι πιθανό ότι μια εξέγερση θα μπορούσε να ξεσπάσει "οπουδήποτε και οποτεδήποτε".

Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο όρος «Τρίτος Παγκόσμιο Πόλεμος» δεν υπάρχει μόνο στον τομέα της "φαντασίας", λένε οι ειδικοί. Με αυτή την έννοια επισημαίνουν ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να προκύψει από την παγκόσμια οικονομική κρίση και τους συνασπισμούς που θα σχηματιστούν με βάση το τι θα επιλέξουν οι χώρες όσον αφορά την παγκόσμια τάξη: ένα μοντέλο κυριαρχίας των ανεπτυγμένων χωρών και ένα μοντέλο ενός πολυπολικού κόσμου.
Η πρώτη συμμαχία, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, θα πρέπει να καθοδηγείται από το ΝΑΤΟ υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών, η δεύτερη δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Ωστόσο, ο Δρ των στρατιωτικών επιστημών Κ. Sivkov πιστεύει ότι «ως πρότυπο μιας τέτοιας ένωσης , θα μπορούσε να χρησιμεύσει
ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO)".
Οι ειδικοί σημειώνουν ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα λειτουργήσει ως μια πλατφόρμα έκθεσης των νέων τύπων όπλων που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή έχουν απαγορευτεί, συμπεριλαμβανομένων και των όπλων μαζικής καταστροφής.
Αν ξεσπάσει, θα επηρεάσει ένα μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, καλύπτοντας σχεδόν όλες τις ηπείρους, τους ωκεανούς και τις θάλασσες. "Τελικά θα μπορούσε να καλύψει μια περίοδο μεταξύ 6 και 7 με 25 και 30 χρόνων. Μπορεί να συμμετέχουν στις εχθροπραξίες πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι και από τις δύο πλευρές. Η πλήρης δημογραφική απώλεια του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσε να υπερβεί εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους », προβλέπει ο Sivkov.

Από την Ισπανική ιστοσελίδα urgente24
Απόδοση - Θωμαή Στεφανοπούλου

http://helleniclegion.blogspot.gr/2013/04/blog-post_16.html
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης