Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

Κρανίου τόπος η Τουρκία σε λίγο καιρό: Αναμένουν MEGA σεισμό και τσουνάμι με εκατ. θύματα – Στόχος η Κωνσταντινούπολη!

Επιστήμονες προετοιμάζουν τους Τούρκους πολίτες για μοιραίο μέγα-σεισμό και μέγα-τσουνάμι με «μελωμένες δηλώσεις» μετά την εσπευσμένη ενημέρωση του Ρ.Τ.Ερντογάν από ειδικούς συμβούλους σχετικά με τις αυξημένες πιθανότητες- σχεδόν βέβαιο γεγονός- η Τουρκία να δεχτεί μοιραίο πλήγμα από τη..φύση!

Όπως γράφαμε στο άρθρο με τίτλο (Έκτακτη ενημέρωση του Ρ.Τ.Ερντογάν: Βυθίζεται η Τουρκία και ανοίγει στα δύο – Kαταρρέει το φράγμα «Ατατούρκ» – Οι Τούρκοι έκλεισαν την ροή του ύδατος στην Συρία), ειδικοί προειδοποίησαν τον Ρ.Τ. Ερντογάν, ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης καθώς το φράγμα «Ατατούρκ» καταρρέει! Συγκεκριμένα οι μελέτες έδειξαν ότι ενδεχόμενος νέος σεισμός έντασης άνω των 6 Ρίχτερ θα προκαλέσει κατάρρευση του φράγματος και τεράστιες συνέπειες σε Τουρκία και Συρία…
Οι πρόσφατοι σεισμοί στην Τουρκία έχουν προκαλέσει ρήγμα στο μεγαλύτερο φράγμα της χώρας και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε νέο μεγάλο σεισμό να καταρρεύσει πλημμυρίζοντας τεράστιες εκτάσεις και οικισμούς .
Οι ίδιοι ειδικοί κρούουν τώρα τον κώδωνα του κινδύνου και για την Κωνσταντινούπολη, μια μεγαλούπολη των 15 εκατομμυρίων κατοίκων , για μέγα-τσουνάμι μετά από πιθανό σεισμό της τάξεως των 7 Ρίχτερ, το οποίο θα διέλυε τα πάντα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο διευθυντή Δρ. Haluk Özen επικεφαλή του τμήματος αντισεισμικών ερευνών του πανεπιστημίου  Κωνσταντινούπολης , ένας πολύ πιθανός σεισμός στην περιοχή της θάλασσας τους Μαρμαρά θα προκαλούσε ένα τεράστιο τσουνάμι που θα επέφερε τρομερές καταστροφές τόσο στην βασιλεύουσα  όσο και στα εκατομμύρια των κατοίκων της .
Ο Haluk Özen, δίνοντας πληροφορίες για τη συνάντηση του με Ιάπωνες ειδικούς επιστήμονες που βρίσκονται στην χώρα λόγω τουρκο-ιαπωνικής συνεργασίας, μίλησε για άκρως επικίνδυνα «ρήγματα» στην περιοχή τα οποία μπορούν να δώσουν σεισμούς μεγάλης έντασης.
Η τουρκο-ιαπωνική συνεργασία αφορά σχέδιο που υποστηρίζεται από την πλευρά της Τουρκίας μέσω του υπουργείου ανάπτυξης με μεγάλα κονδύλια .

«Περάσαμε περίπου 4 χρόνια σε αυτό το έργο. Για τα μεγάλα  ρήγματα στη Θάλασσα του Μαρμαρά έχουμε εξαιρετικά σημαντικές πληροφορίες. Όπως την  θέση τους , τις βλάβες που έχουν υποστεί, το βάθος τους, καθώς και την δραστηριότητα όλων των μικρο-σεισμών.
Διαθέτουμε πολύ καλές σεισμικές μεθόδους και έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε διαφορετικές γεωλογικές μεθόδους. Παρατηρούμε με ειδικές συσκευές την θάλασσα του Μαρμαρά 24 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα.
Αυτή  η παρατήρηση διαρκεί περίπου τέσσερα χρόνια. Η σεισμική δραστηριότητα και οι βλάβες στην περιοχή του Μαρμαρά και στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθούνται και από τους  επίγειους σταθμούς μας», είπε ο ίδιος.
Ο Özen συνέχισε:«υπάρχει μεγάλη πιθανότητα  καταστροφής, εφόσον ενεργοποιηθεί κάποια από τα ρήγματα κάτι που ενεργοποιήσει με την μορφή ντόμινο ένα μεγάλο τσουνάμι το οποίο θα απειλήσει την ίδια την Κωνσταντινούπολη και τους κατοίκους της .  
Οι άνθρωποι στην καταστροφή, έχει μεγάλη σημασία το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται.
Τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσο και οι άνθρωποι, καθώς και οι φορείς λήψης αποφάσεων οφείλουν να ευαισθητοποιηθούν στον φόβο του φαινομένου ενός μέγα-σεισμού και ενός μέγα-τσουνάμι, και να είναι σε θέση να ζήσουν με αυτήν την προοπτική », είπε.

Μετά τη δήλωση του Haluk Özen έπεσαν βροχή και πάλι οι  ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με το ζήτημα ενός ενδεχόμενου  σεισμού  στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ίδιος απάντησε: «Τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει  από τον πρόσφατο σεισμό στην θάλασσα του Μαρμαρά μαζί με την παροχή επιστημονικών δεδομένων σχετικά με τη θέση και το μέγεθος μας δείχνουν το τι πρέπει να αναμένουμε .
Για εμάς όμως, το πιο σημαντικό μήνυμα που μπορούμε να πούμε στους πολίτες που ζουν στη Θάλασσα του Μαρμαρά  θα ήταν ξεκάθαρα ότι,  ένας σεισμός θα επηρεάσει άμεσα την Κωνσταντινούπολη και αυτό είναι πολύ σαφές.
Δεν λέμε πάντα το μέγεθος, αλλά ένα «εφτάρι» ρίχτερ και άνω θα προκαλέσει μεγάλες ζημιές κυρίως λόγω της δημιουργίας τσουνάμι.
Πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε  με αυτό, επειδή δεν γνωρίζουμε την ώρα που θα γίνει ο σεισμός. Για αυτό το μόνο που πρέπει να κάνουμε  εμείς είναι να λάβουμε όλα τα  αντίμετρα. Ενώ οι πολίτες να μάθουν να ζουν με αυτήν την προοπτική».
Ο Haluk Özen, σε μια χειμαρρώδη συνέντευξη μίλησε και ειδικά για το ενδεχόμενο ενός τσουνάμι, λέγοντας :
«Με τον καιρό το Αιγαίο υπάρχει ένα ιστορικό ρεκόρ, η Μεσόγειο Θάλασσα και η Θάλασσα του Μαρμαρά θα αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή ένα  τσουνάμι.
Ήμασταν τυχεροί μέχρι τώρα διότι η μη ύπαρξη ενός τσουνάμι ειδικά στην περιοχή μας οφείλεται σε εσωτερικές διεργασίες στην θάλασσα του Μαρμαρά .
Είναι αρκετά ρεαλιστικό να περιμένουμε τσουνάμι και στην περιοχή του Μαρμαρά μετά από μεγάλο σεισμό, κάτι που θα οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες σε σχέση με αυτές που  προέρχονται από έναν σεισμό .
Τσουνάμι όμως μπορεί να συμβεί και λόγω κατολισθήσεων στο βυθό της θάλασσας. Στην Ιαπωνία  και την Ινδονησία, δημιουργείται τσουνάμι τα οποία συμβαίνουν στην ανοικτή θάλασσα, αλλά ευτυχώς είμαστε μακριά από μια τέτοια προοπτική»
Αναφέρεται από Τούρκους ειδικούς επιστήμονες ότι πρόσφατα καταγράφηκαν περίπου 4.000 σεισμοί στην θάλασσα του Μαρμαρά, ενώ η δραστηριότητα συνεχίζεται αλλά μειώνεται σταθερά. Αυτός ο ένας μήνας αυτής της σεισμικής δραστηριότητας αναμένεται να  συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό .
Όσο για τον σεισμό του Αντιγιαμάν την περασμένη εβδομάδα στην ΝΑ Τουρκία , τα μηχανήματα κατέγραψαν   περίπου 381  μετασεισμικές δονήσεις.
Στο άρθρο μας με τίτλο (Πανικός επικρατεί στην Τουρκία λόγω HAARP – Αναμένουν »βομβαρδισμό» σεισμών στην Κωνσταντινούπολη και χιλιάδες νεκρούς), αναφέραμε ότι εδώ και χρόνια αναμένεται και  λόγω HAARP  μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ 6,5 – 7 Ρίχτερ.
Το HAARP χρηματοδοτείται από την Αμερικάνικη Πολεμική Αεροπορία και το Ναυτικό. Διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις εκπομπής κυμάτων HF (2.8 – 10 MHz) υψηλής ισχύος (της τάξης των μερικών MW) στη Gakona της Αλάσκα, τα οποία διεγείρουν τα φορτισμένα σωματίδια της ιονόσφαιρας (πχ υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια), προκαλώντας την παραγωγή ασθενών κυμάτων VLF, ELF, κτλ.
Επισημαίνεται, ότι οι συχνότητες της μπάντας ELF (30 – 300 Hz) διαπερνούν το έδαφος και τη θαλάσσια μάζα αποκαλύπτοντας γεωλογικά και ωκεανογραφικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε πολύ μεγάλο βάθος (εφαρμογές τομογραφίας).
Η περιοχή πρόκληση σεισμών αφορά κυρίως την περιοχή πέριξ της Θάλασσας του Μαρμαρά, αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, σύμφωνα με μελέτη Γάλλων επιστημόνων και επιστημονικά άρθρα εδώ και 6 μήνες, τα οποία δημοσιεύουν προκαταρκτικά πορίσματα της έκθεσης αυτής για πρόκληση τεχνητού σεισμού .
Οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι ήδη υπάρχει έντονη σεισμική κινητικότητα στο υπέδαφος της περιοχής και ένα πιθανός σεισμός της τάξεως των 7-8 ρίχτερ θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική καταστροφή ολόκληρης της περιοχής του Μαρμαρά προκαλώντας εκατομμύρια θύματα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης