Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΣΧΗΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ

Aναδημοσίευση από: tribune.gr
Προφανώς και οι Τούρκοι δεν έχουν καταλάβει ότι την «πάτησαν» άσχημα στην Κύπρο.
Και την πάτησαν άσχημα διότι, όπως έχουμε ξαναγράψει, κατέλαβαν τη λάθος πλευρά του νησιού.
Γιατί η βόρεια πλευρά είναι η… «λάθος»; Γιατί δεν έχει υδρογονάνθρακες.

Όλα τα υποθαλάσσια κοιτάσματα της Κύπρου βρίσκονται στα νότια του νησιού, που σημαίνει ότι οι Τουρκοκύπριοι (δηλαδή οι Έλληνες εξισλαμισμένοι-τουρκεμένοι Κύπριοι), θα έχουν μερίδιο από αυτό τον πλούτο μόνο εάν αποτελέσουν ένα και αδιαίρετο κράτος με τα ελεύθερα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εάν τα Κατεχόμενα ενωθούν με την Τουρκία ή εάν το ψευδοκράτος αναγνωριστεί διεθνώς ως κράτος, τότε οι Τουρκοκύπριοι δεν λαμβάνουν τίποτα.
Ναι, η Κύπρος θα έχει και τυπικά διχοτομηθεί αλλά η νότια θα είναι ακόμα πιο πλούσια, ένα άλλο Ντουμπάι, ενώ στη βόρεια Κύπρο θα βουλιάζουν στη φτώχεια και την ανέχεια.
Οπότε, οι απειλές του κατοχικού ηγέτη Ακιντζί, ότι «αν δεν υπάρξει λύση, θα υποχρεωθούν να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ [ψευδοκράτος]», είναι κενές περιεχομένου εάν απευθύνονται προς την ελληνική πλευρά αλλά άκρως ανησυχητικές εάν απευθύνονται προς τους Τουρκοκύπριους.
Διότι οι Τουρκοκύπριοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το μοναδικό τους συμφέρον για την ευημερία τους είναι να ζήσουν σε μια ενωμένη και αδιαίρετη πατρίδα με τους χριστιανούς συμπατριώτες τους.
Μια διεθνώς αναγνωρισμένη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» όχι μόνο δεν θα βελτιώσει την κατάστασή τους αλλά θα την επιδεινώσει και μάλιστα επίσημα και δίχως διαφυγή, αφού δεν θα μπορούν να επικαλεστούν ποτέ ξανά ότι είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκείνης που έχει και τους υδρογονάνθρακες.
Αξίζει να παραθέσουμε τι δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί:
«Αν δεν αλλάξουν τη στάση τους, δύο χωριστά κράτη εδραιώνονται στο νησί και θα υποχρεωθούν εντέλει να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ […]. Ως ΤΔΒΚ είμαστε έτοιμοι να ενωθούμε υπό μία ομοσπονδιακή σκέπη και να μετατρέψουμε την ΤΔΒΚ σε ιδρυτικό τουρκοκυπριακό κρατίδιο. Το έχουμε δηλώσει επανειλημμένως. Αλλά ακόμα κι αν δε συμβεί, η ΤΔΒΚ δεν καταργείται. Σε αυτή την περίπτωση θα γίνει υποχρεωτικά αποδεκτή η ύπαρξη δύο διαφορετικών κρατών στις δύο περιοχές. Τόσο απ’ αυτούς, αλλά και απ’ όσους εθελοτυφλούν σήμερα σε αυτό το λάθος».
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Ακιντζί και στον Σεφά Καραχασάν της Milliyet.
«Στόχος μου είναι η επίλυση. Η ζωή κυλάει. Και αυτή η διαδικασία είναι η τελευταία δοκιμασία της ομοσπονδιακή λύσης… Δεν είναι μόνο οι τουρκοκύπριοι που αισθάνονται την ανάγκη [της λύσης]. Και οι δύο πλευρές θα πρέπει να αισθάνονται αναγκαία τη λύση».
Προφανώς και δεν έχει καταλάβει κάτι σημαντικό ο Ακιντζί.
Από τη στιγμή που οι υδρογονάνθρακες βρέθηκαν στα νότια της Κύπρου, δηλαδή στην ελληνοκυπριακή πλευρά, δεν είναι αναγκαία καμία λύση.
Μόνο για τα τουρκικά συμφέροντα είναι αναγκαία, για να βάλουν χέρι σε κοιτάσματα που δεν τους ανήκουν.
Οι πληγές του πολέμου, ύστερα από 43 χρόνια, έχουν γιατρευτεί. Οι σημερινοί 40άρηδες της Κύπρου δεν γνώρισαν ποτέ τα σπίτια των οικογενειών τους που χάθηκαν στην εισβολή. Γνώρισαν άλλα σπίτια και άλλη ζωή.
Η επιθυμία της επιστροφής έχει «ξεθυμάνει», εξάλλου και με τη λύση που προωθείται δεν υπάρχει επιστροφή.
Γιατί λοιπόν η Κυπριακή Δημοκρατία να συμβιβαστεί με τη λύση που εξυπηρετεί τον κατακτητή και εισβολέα της Κύπρου; Για να μοιραστεί με τον εισβολέα τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, σε μια συμφωνία που η Τουρκία επιδιώκει να έχει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη;
Να ξεσηκωθεί ο τουρκοκυπριακός λαός, να διώξει τους πράκτορες της Τουρκίας και τον κατοχικό στρατό και να ζητήσει να ενωθεί με τις ελεύθερες περιοχές, σε μια ενιαία αδιαίρετη πατρίδα, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα είναι όλοι ίσοι πολίτες της ίδιας κοινότητας, της κυπριακής.
Η λύση που προωθούν οι Τούρκοι είναι νομιμοποίηση της κατοχής και της εισβολής και μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες.
Αυτή η λύση δεν είναι αναγκαία για την ελληνική πλευρά. Είναι και αδιάφορη.
Όταν η ελεύθερη Κύπρος θα αρχίσει να ωφελείται από τους υδρογονάνθρακες και η κατεχόμενη θα είναι βυθισμένη στη φτώχεια, τότε τον λόγο θα έχει ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Κύπρου για να πει επιτέλους εκείνος τι πραγματικά επιθυμεί και όχι οι εντολοδόχοι των κατακτητών που τον ορίζουν και τον οδηγούν στη δυστυχία.
Οπότε αγαπητέ Μουσταφά Ακιντζί χαλάρωσε με τις βαρύγδουπες δηλώσεις. Δεν τσιμπάμε…
Εσύ έχεις ανάγκη κι εσύ πρέπει να δώσεις. Δεν είσαι σε θέση να απαιτείς. Εξάλλου σε λίγο θα είσαι αναγκασμένος Μουσταφά Ακιντζί να έρθεις γονατιστός και να εκλιπαρείς για το έλεος της ελληνικής πλευράς, με όλα αυτά που είναι να συμβούν στη «μητέρα πατρίδα» σου.
Τότε μια χαρά θα θυμηθείς και εσύ και οι άλλοι στα Κατεχόμενα την ελληνική σας καταγωγή, πότε εξισλαμίστηκαν οι πρόγονοί σας, θα θυμηθείτε και τα ελληνικά που μιλάγατε σπίτια σας πριν σας επιβάλλουν τα τουρκικά, όλα θα τα θυμηθείτε
http://olastifora.gr/archives/56812

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης