Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

Και η Ρωσία βλέπει ελληνοτουρκική σύγκρουση – Δεν υπακούουν στις εντολές των ΗΠΑ(;) οι Τούρκοι

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο πέλαγος με «ανοικτό» το ενδεχόμενο τουρκικής εισβολής σε ελληνική νήσο ή  βραχονησίδα από αυτές τις 17 που επίσημα πλέον διεκδικεί η Άγκυρα.

Την  πιο ανησυχητική είδηση όμως μεταφέρει ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων με ισχυρές «διασυνδέσεις» στο Κρεμλίνο, και αφορά άμεσα την Ελλάδα και το Αιγαίο πέλαγος. 
Ρώσοι έγκυροι στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι όντως η Ουάσινγκτον κάλεσε την Άγκυρα να διακόψει τις δραστηριότητές της και τις «προετοιμασίες της»  στο Αιγαίο,…..αλλά «απάντηση» από τον Τούρκο πρόεδρο δεν έχει λάβει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήλθαν  σε επαφή με την Τουρκία φοβούμενες ένα επικίνδυνο περιστατικό στο Αιγαίο, αλλά η πρώτη αντίδραση της Άγκυρας στην πρόταση των ΗΠΑ ήταν,  να απειλήσουν την Ουάσιγκτον ότι θα κλείσουν την βάση του Ιντσιρλίκ εάν οι Αμερικανοί συνεχίσουν να τροφοδοτούν με όπλα τους Κούρδους.
Την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική ακτοφυλακή, αναφέρει  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, εισέβαλε στα ελληνικά χωρικά ύδατα κοντά στις  βραχονησίδες των Ιμίων στο Αιγαίο , ενώ παρακολουθούνταν στενά από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και την Ακτοφυλακή.
Οι ΗΠΑ ενδεχομένως να δώσουν «πρόσβαση» στον Ερντογάν στο Αιγαίο για να υλοποιήσουν το σχέδιο της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν.
Η Μόσχα  «οσφριζόμενη» όμως το τεράστιο παιχνίδι του Ερντογάν με ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία και Ελλάδα ταυτόχρονα,  αποστέλλει εσπευσμένα  την Φρεγάτα «Admiral Grigorovic», έμφορτη με πυραύλους Cruise και πιθανόν ένα υποβρύχιο, υποτίθεται για την Συρία , αλλά στην ουσία για να υπάρχει ρωσική ναυτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε κάθε περίπτωση οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και το επιτελείο μας  είναι σε υψηλή επιφυλακή μέχρι το δημοψήφισμα στην Τουρκία στις 16 Απριλίου , αναμένοντας κλιμάκωση των προκλήσεων.
Την ίδια στιγμή ο Richard Hayden μέλος της αμερικανικής γερουσίας που ανήκει στους  Δημοκρατικούς από την πολιτεία  της Βιρτζίνια  δήλωσε στα ΜΜΕ των ΗΠΑ ευθαρσώς,  «ότι η Τουρκία θέλει «να προσαρτήσει» την βόρεια Συρία με σκοπό να  ελέγξει πλήρως τα νερά του Ευφράτη» και κατά συνέπεια ολόκληρη την Συρία και την Ιορδανία» .
Σε ομιλία του στο PressTV , ο γερουσιαστής δήλωσε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η ISIS και η Αλ-Κάιντα για να πάρει τον έλεγχο της  βόρειας Συρίας.
«Η οργάνωση του ISIS είναι ένα είδος «εργαλείου» της Τουρκίας. Η Άγκυρα δεν  θέλει [Συρία] τελικά να επιβιώσει, επειδή ο Ερντογάν βλέπει τον εαυτό του ως επικεφαλής ενός τεράστιου χαλιφάτου, αναβιώνοντας μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, που θα εκτείνεται από την Ευρώπη έως την Κίνα », είπε ο ίδιος.
«Η Τουρκία ήταν η μεγαλύτερη σύμμαχος του  ISIS κατά το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου των έξι ετών» στη Συρία, τόνισε ο ίδιος ο Αμερικανός Γερουσιαστής.
Ρώσοι ανώτατοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι ο τουρκικός στρατός έχει ήδη δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στην Βόρειο Συρία όπου  μετακινούνται συνεχώς τουρκικές δυνάμεις.  Ενώ τουρκικές δυνάμεις υπάρχουν και στο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένει με το δημοψήφισμα να «αλώσει» τελείως το εσωτερικό της χώρας , παράλληλα κινείται για να υφαρπάξει τεράστιο έδαφος στην Συρία ,  ενώ  θέλει να καταλάβει 17 νησιά και φυσικά το «μισό» Αιγαίο μαζί με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και αυτά της Κύπρου.
Οι Τούρκοι με την χώρα μας να βάλλεται από παντού «βλέπουν» ότι έχουν λόγω οικονομικής κρίσης, την ίδια ευκαιρία όπως και το μακρινό 1974 , και θα επιχειρήσουν να κάνουν  τα σχέδια τους πραγματικότητα στο Αιγαίο όπως και να έχει.
Θα τον αφήσουν όμως τον Ερντογάν οι περιβόητες μεγάλες δυνάμεις να το επιτύχει αυτό;
Δεν νομίζουμε σε καμία περίπτωση μιας και τα δικά τους τεράστια συμφέροντα, είναι πάνω από τον ίδιο τον Σουλτάνο και την Τουρκία σε κάθε περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης