Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Β.Πούτιν: "Tελείωσε η κυριαρχία των ΗΠΑ - Κανείς δεν θα μας περικυκλώσει - Οι δυτικοί δεν έχουν στοιχειώδη λογική"

Αποτέλεσμα εικόνας για Β.Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του με αφορμή το ζήτημα της Συρίας προειδοποιεί τη Δύση λέγοντας πως "κανείς δεν θα μας περικυκλώσει, τελείωσε οριστικά ο μονοπολικός κόσμος" (κυριαρχία των ΗΠΑ). Οι δημοσιογράφοι τον παρακολουθούν άναυδοι ενώ εξαπολύει και προσωπική επίθεση κατά του John Mccain λέγοντας πως "τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμα αθώων πολιτών"!

Συγκεκριμένα, ο Β.Πούτιν είπε ότι "κανείς δεν θα μας περικυκλώσει, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ, ο μονοπολικός κόσμος τελείωσε, ο Mccain δεν αναφέρθηκε σε μένα αλλά στη μοίρα της Ρωσίας και γνωρίζουν όλοι πως έχουμε πυρηνικά και γι αυτό άλλωστε ασκούμε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική. Ο Mccain είναι βετεράνος του Βιετνάμ και τα χέρια του είναι βουτηγμένα στο αίμω αθώων πολιτών..."
Αυτό που κάνατε στον Γκαντάφι το λέτε Δημοκρατία; Χωρίς δίκη τον σκοτώσατε...
 ..."Είπατε ότι η Ρωσία έπαιξε τον ρόλο της στην αύξηση των εντάσεων που βλέπουμε στον κόσμο. Η Ρωσία έπαιξε το ρόλο της με μεγαλύτερη πυγμή, στο βαθμό που υποστήριξε τα εθνικά της συμφέροντα όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις.
Δεν εξαπολύουμε επιθέσεις σε κανέναν με την πολιτική έννοια του όρου.
Δεν εισβάλουμε σε καμία χώρα.
Η δυσαρέσκεια των δυτικών φίλων προκύπτει ακριβώς διότι υποστηρίζουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.
Δεν προκύπτει επειδή εμείς ξεκινήσαμε κάτι που προκαλεί αυτές τις εντάσεις. Και εξηγούμαι.
Αναφερθήκατε στην Αεροπορία μας, την Στρατηγική μας Αεροπορία.
Γνωρίζετε ότι η Ρωσία το 1990 σταμάτησε εντελώς κάθε πτήση περιπολίας σε περιοχές στρατηγικού ενδιαφέροντος.
Σταματήσαμε εντελώς αυτές τις δραστηριότητες.
Ωστόσο οι στρατηγικές πτήσεις αεροσκαφών των ΗΠΑ με πυρηνικά όπλα συνέχισαν να μας περικυκλωνουν! Για ποιο λόγο; 
Για ποιον ανησυχείτε; Ή μάλλον γιατί μας απειλείτε;
Συνεχίσαμε χωρίς περιπολίες όλα αυτά τα χρόνια.
Μόνο πριν τρία χρόνια αρχίσαμε πτήσεις περιπολίας πέραν των συνόρων μας.
Ποια πλευρά είναι προκλητική εδώ; Εμείς;
Εμείς έχουμε μόνο δύο στρατιωτικές βάσεις εκτός των συνόρων μας σε περιοχές με γνωστούς κινδύνους τρομοκρατίας.
Μία στο Κυργιστάν όταν αντάρτες από το Αφγανιστάν άρχισαν επιχειρήσεις στην περιοχή. Η χώρα τους μας ζήτησε να είμαστε εκεί με πρόεδρο τον Ακάγιεφ.
Η δεύτερη είναι στο Τατζικιστάν που και αυτό συνορεύει με Αφγανιστάν.
Είναι προς το δικό σας συμφέρον (των ΗΠΑ) να ξέρετε πως επικρατεί ηρεμία εκεί.
Από την άλλη οι ΗΠΑ έχουν βάσεις σε όλον τον κόσμο.
Και μου λέτε ότι εγώ είμαι επιθετικός;
Δεν έχετε κοινή λογική;
Tι κάνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη και μάλιστα με πυρηνικό εξοπλισμό;
Τι δουλειά έχουν εκεί;
Aκούστε...
Αν και ο στρατιωτικός μας προϋπολογισμός αυξήθηκε λίγο πέρυσι κατά 50 δισ. δολάρια, ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ είναι δεκαπλάσιος!
Το Κογκρέσο ενέκρινε 575 δισ. δολάρια!
Και μου λέτε ότι εγώ είμαι ο επιθετικός εδώ;
Δεν έχετε στοιχειώδη κοινή λογική;
Bάζουμε εμείς δυνάμεις μας στα σύνορα των ΗΠΑ; Ή σε άλλες χώρες;
Ή μήπως το ΝΑΤΟ μετακινεί τις βάσεις του πιο κοντά σε εμάς;
Εμάς τελικά μας ακούει κανείς;
Ή προσπαθεί κανείς να κάνει διάλογο μαζί μας;
H απάντηση που δίνουν επανειλημμένα είναι "να κοιτάτε τη δουλειά σας" και "κάθε χώρα επιλέγει μόνη της τα μέτρα ασφαλείας"!
Πολύ καλά αυτό θα κάνουμε και εμείς!
Γιατί απαγορεύεται το ίδιο και για εμάς;
Για το αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα ποιος ήταν που βγήκε από μια συνθήκη ζωτικής σημασίας για όλο το διεθνές σύστημα ασφαλείας;
Φύγαμε εμείς; Όχι οι ΗΠΑ έφυγαν!
Και το έκαναν μονομερώς!
Αποσύρθηκαν από την συνθήκη και τώρα μας απειλούν!
Στρέφουν τους πυραύλους τους σε εμάς, όχι μόνο από την Αλάσκα αλλά και από την Ευρώπη.
Στην Ρουμανία, στην Πολωνία, είμαστε ακριβώς δίπλα!
Και αυτός που επιτίθεται είμαι ακόμη εγώ;
Θέλουμε μια πιο δίκαιη σχέση; Ναι!
Και να συνυπολογίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα! Και σε θέματα ασφαλείας και σε θέματα οικονομίας!
19 χρόνια κάναμε συζητήσεις με τον ΠΟΕ. Συμφωνήσαμε να κάνουμε πολλούς συμβιβασμούς..
Προχωρήσαμε με δεδομένο ότι οι όροι του ΠΟΕ θα ήταν απαράβατοι.
Δεν θα θίξω το Ουκρανικό ζήτημα τώρα αν και η θέση μου είναι δίκαιη ενώ οι δυτικοί φίλοι μας σφάλλουν αλλά θα το αφήσουμε αυτό για χάρη της συζήτησης..
Μπήκαμε λοιπόν στον ΠΟΕ και υπάρχουν κανόνες.. Κατά παραβίαση τους και κατά παραβίαση των διεθνών κανόνων επιβλήθηκαν κυρώσεις στην διεθνή οικονομία. Αυτό είναι παράνομο!
Πάλι εμείς έχουμε άδικο;
Θέλουμε να αναπτύξουμε φυσιολογικές σχέσεις σε ότι αφορά την ασφάλεια και τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και τημη διάδοση των πυρηνικών όπλων.
Να δουλέψουμε μαζί για την διακίνηση ναρκωτικών, το οργανωμένο έγκλημα, τη διάδοση λοιμοδών νοσημάτων όπως Έμπολα.
Θέλουμε να συνεργαστούμε φτάνει αν το θέλετε και εσείς και στην σφαίρα της οικονομίας.
Δείτε τις συνεντεύξεις Β.Πούτιν καθώς και τους κεραυνούς κατά των ΗΠΑ στο θέμα της ISIS (δείτε σχετικά εδώ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης