Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

"Μαύρα σύννεφα" στην παγκόσμια οικονομία - Οι οιωνοί δείχνουν μόνο άσχημες εξελίξεις - Trends Research Institute: "Τα Χριστούγεννα έρχεται κραχ στις ΗΠΑ""

Αποτέλεσμα εικόνας για καμενο δολαριοO Gerald Celente ένας από τους βασικούς αναλυτές του αμερικανικού ερευνητικού κέντρου Trends Research Institute προχώρησε σε μια εξόχως ανησυχητική πρόβλεψη για επικείμενη μείζονα οικονομική κρίση στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος της χρονιάς η οποία θα προκληθεί από κατάρρευση του χρηματιστηρίου κάτι που θα πυροδοτήσει μια παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα αλλάξει τον πλανήτη όπως τον ξέρουμε.
 
Ο G.Celente, δεν είναι τυχαίος αναλυτής. Πρόκειται για μια από τις πιο αξιοσέβαστες προσωπικότητες σε ολόκληρο τον κόσμο με σειρά εμφανίσεων σχεδόν σε όλα τα αμερικανικά δίκτυα.
 
Στο παλμαρέ του είναι η πρόβλεψη για το χρηματιστηριακό κραχ του 1987, για το σκάσιμο της φούσκας των dotcom και για τον οικονομικό πανικό του 2008.
 
Πριν από λίγες μέρες, λοιπόν, έκανε λόγο για ένα παγκόσμιο χρηματιστηριακό κραχ πριν από το τέλος του έτους, κάτι που δεν θα αφορα μόνο τα αποθέματα των ΗΠΑ. Ο Celente πιστεύει ότι θα επηρεαστούν ο DAX, ο δείκτης FTSE, ο CAC, το χρηματιστήριο στη Σαγκάη και ο δείκτης Nikkei.
 
Θα πρόκειται, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, για μια πραγματικά παγκόσμια οικονομική κρίση και όπως λέει θα επικρατήσει ” πανικός στους δρόμους από την Wall Street έως τη Σαγκάη και από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τη Βραζιλία”.
 
Βέβαια ο Celente δεν είναι ο μόνος που προβλέπει έναν “οικονομικό Αρμαγεδδώνα”… Ο David Stockman δήλωσε πρόσφατα στο CNBC ότι η χρηματιστηριακή αγορά είναι στα πρόθυρα της μαζικής κατάρρευσης.
 
Γενικότερα, ουκ ολίγοι αναλυτές παγκοσμίως θεωρούν πως η υπερβολική νομισματική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχει δημιουργήσει ένα «σουπερνόβα χρέους» και όλα τα σημάδια δείχνουν να σκάει η φούσκα των κεντρικών τραπεζών κάτι το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει μια παγκόσμια ύφεση.
 
Αυτή η πρόβλεψη έρχεται την στιγμή που η υποτίμηση του κινεζικού γουάν προκάλεσε οικονομικό σοκ στις αγορές, καθώς επί της ουσίας η Κίνα ξεκίνησε έναν παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο, οδηγώντας τις κεφαλαιαγορές σε σημαντική υποχώρηση και σε γενικότερη επιβάρυνση του ήδη προβληματικού παγκόσμιου οικονομικού περιβάλλοντος.
 
Τα πρώτα δείγματα ανησυχίας διεφάνησαν με όσα συνέβησαν προ μηνός στο χρηματιστήριο της Σαγκάης με τρισεκατομμύρια δολάρια απωλεσθέντων αξιών και χιλιάδες κινεζικές εταιρείες να τίθενται εκτός διαπραγμάτευσης.
 
Στο ναδίρ και οι αγορές εμπορευμάτων. Κάτι που προβληματίζει ιδιαίτερα τους πιο έμπειρους αναλυτές μιας και τα ίδια φαινόμενα είχαμε και πριν από την κρίση του 2008.
 
Και τα εσχατολογικά οικονομικά σενάρια συνεχίζουν αφού αναλυτές ισχυρίζονται πως “Η ύφεση που βιώσαμε το 2008 και το 2009 θα φαίνεται σαν κυριακάτικο πικ-νικ σε σύγκριση με ό, τι έρχεται”…
 
Αιτία νομισματικού πολέμου «βλέπουν» μεγάλα διεθνή δίκτυα μετά την υποτίμηση του κινεζικού γουάν σχεδόν 2% έναντι του δολαρίου, που προκάλεσε σοκ σε αγορές και επενδυτές σε ολόκληρο τον κόσμο. 
 
Τη στιγμή που η κρίση του ευρώ δεν δείχνει σημάδια ύφεσης, η απόφαση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να προχωρήσει στην υποτίμηση του νομίσματος θέτοντας το καθημερινό όριο διακύμανσης του γουαν στο 1,9% (τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί) οδήγησε τα χρηματιστήρια σε «ελεύθερη πτώση».
 
Αναμενόμενο ήταν να αποδυναμωθεί και το πετρέλαιο, με το brent να φτάνει τα 1,29 δολ. στα 49,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ ισχυρότερο ήταν το πλήγμα για το αμερικανικό αργό, με πτώση άνω του 4% στα 43,01 δολάρια, φθάνοντας κοντά στο χαμηλότερο επίπεδό του από την αρχή του 2015. Στο ίδιο «μήκος κύματος» και τα περισσότερα βασικά μέταλλα, καθώς νικέλιο και χαλκός αποδυναμώθηκαν άνω του 3%.
 
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η υποτίμηση έχει προκαλέσει σοκ στις διεθνείς αγορές τη στιγμή που η κρίση σε Ασία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έδειχνε σημάδια εκτόνωσης.
 
Από την άλλη, το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η αγωνία που έχει προκαλέσει μία τέτοια ενέργεια έχει ενισχυθεί, ενώ την ίδια στιγμή το Bloomberg γράφει πως η Κίνα είχε σχηματίσει την εντύπωση και την προσδοκία ότι θα διατηρούσε σταθερό το νόμισμά της.
 
«Και τότε ξαφνικά ανοιγόκλεισαν τα μάτια τους. Και επειδή το έκαναν, οι αγορές θα συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες στο μέλλον. Αν οι εξαγωγές καταρρεύσουν, ανεξαρτήτως αυτής της εξέλιξης, τότε οι αγορές θα πρέπει να περιμένουν περισσότερα», γράφει το δίκτυο. 
 
Την ίδια στιγμή, ο Κρις Τζέφερι της εταιρίας Legal & General Investment Management παραχωρώντας δηλώσεις στην Wall Street Journal δήλωσε πως επικρατεί ανησυχία για αυτό που μπορεί να προκληθεί στην ανταγωνιστικότητα της Δύσης απέναντι στην Ανατολή, με τις εταιρίες ειδών πολυτελείας, αυτοκινήτων και εταιρίες εξόρυξης δέχονται ισχυρότατες πιέσεις.
 
Βέβαια, η υποτίμηση, σύμφωνα με τους LA Times ενδέχεται να βοηθήσει την υπό ύφεση εξαγωγική δραστηριότητα και να ενισχύσει την ανάπτυξη της οικονομίας. 
 
Εντούτοις, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που δείχνουν διστακτικοί σχετικά με την ενέργεια αυτή, καθώς εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο σημειώθηκε μόνο και μόνο για τους Κινέζους εξαγωγείς. Άλλωστε, η αύξηση στα κόστη εισαγωγής προϊόντων, εκ των οποίων και του πετρελαίου, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερική αναταραχή.
 
Την ώρα που οι συζητήσεις για «νομισματικό πόλεμο» παίρνουν φωτιά, υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν λόγο για στροφή προς οικονομική απελευθέρωση.
 
Ωστόσο, ένα από τα ζητήματα που προκύπτουν, όπως επισημαίνουν οι Financial Times είναι αν τελικά η Κίνα θα επιτρέψει πραγματικά στο νόμισμα να διαπραγματεύεται πιο ελεύθερα. 
 
Τον περασμένο μήνα είδαμε ότι η κινεζική χρηματιστηριακή αγορά κατέρρευσε εντελώς, πρέπει να έχασε 13,5 τρις! Η τιμή των πρώτων υλών έπεσε και συνεχίζει να πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα χρέη των κρατών αυξάνονται καθημερινά σε τιμές που πριν 10 χρόνια κανείς δεν είχε ξανακούσει.
 
Ο Αύγουστος θα είναι ένας μεταβατικός μήνας και τα χειρότερα έρχονται.
 
Εδώ μερικά από τα σημάδια:
 
1), Το Πουέρτο Ρίκο, μια χώρα 3 εκατομμυρίων κατοίκων, δεν μπόρεσε να πληρώσει το χρέος των περίπου 85 δισ. ευρώ και πτώχευσε για μία δόση χρέους 58 εκατ. δολ.. Η πληρωμή αυτή έπρεπε να γίνει και παρά το γεγονός ότι αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες για τις ΗΠΑ, ο Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι η αμερικανική πολιτεία θα πρέπει να πληρώσει το χρέος της. Στην πραγματικότητα όμως ο αντίκτυπος μετράει στις ίδιες τις ΗΠΑ.
 
2) Η κύρια τάση, σύμφωνα με τους ιδικούς, για το S&P 500 πέφτει μετά από έξι χρόνια. Πλησιάζει έτσι σε μια κρίσιμη καμπή, το σημάδι για πολλούς επενδυτές, ότι θα αρχίσουν να πωλούν τις μετοχές τους.
 
3) Το ΔΝΤ έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο σενάριο ελληνικής κατάρρευσης που θα πυροδοτήσει τις επόμενες οικονομίες των άλλων χωρών…
 
Τα μέλη του ΔΝΤ διαφωνούν μεταξύ τους και έχουν πολλές αμφιβολίες κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να επιβάλει τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις…δεδομένου ότι το ελληνικό χρέος θα ανέλθει πάνω από τα 200% του ΑΕΠ!
 
Η Μέρκελ συμφώνησε την υποστήριξη της Ελλάδα, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει σε αυτήν την στήριξη!
 
4) Η Ιταλία βρίσκεται ακριβώς στον ιδιο δρόμο που βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά αυτή έχει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή η χώρα έχει μια πολύ μεγαλύτερη οικονομία. Αυτή την εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η ανεργία των νέων έχει φτάσει στο 44 τοις εκατό και ότι το ιταλικό χρέος αυξήθηκε στα 135 τοις εκατό του ΑΕΠ!
 
Και προσέξτε, η χώρα αυτή δεν έχει Μνημόνιο! Εάν αποκτήσει το χρέος της αυτόματα θα ανέβει σε...γαλαξιακά επίπεδα.
 
5) Η οικονομία του Καναδά βρίσκεται επίσημα σε ύφεση. Αυτό είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός για τους συστημικούς οικονομολόγους και είναι επομένως ένα νέο φιτίλι σε μια εύφλεκτη περιοχή και δίπλα στις ΗΠΑ. Υποτίθεται βέβαια ότι ο Καναδάς είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα κράτη του κόσμου με απίστευτο κράτος πρόνοιας, που οι Αμερικανοί το βλέπουν και το ζηλεύουν.
 
6) Τον Ιούλιο η τιμή του πετρελαίου έπεσε κατακόρυφα με 20 τοις εκατό. Είναι η μεγαλύτερη πτώση τιμής του από τον Οκτώβριο του 2008. Τον μήνα της προηγούμενης οικονομικής κρίσης.
 
7) Οι τιμές των πρώτων υλων βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Πριν ξεκινήσει η προηγούμενη κρίση, κατέρρευσε η τιμή των πρώτων υλών εντελώς.
 
8) Η αμερικανική ανθρακοβιομηχανία εχει διαλυθεί, μερικοί από τους μεγαλύτερους παραγωγούς άνθρακα της χώρας υπέβαλαν αίτηση για πτώχευση. Κατα τ'αλλα τα εγχώρια ΜΜΕ προς ικανοποίηση της αυταρέσκειας της αμερικανικής υπερδύναμης κάνουν λόγο για την ανάπτυξη που επέφερε η προεδρία Μ.Ομπάμα, το άκρον άωτον του παραλόγου.
 
Το Bloomberg αναφέρει οτι ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα των ΗΠΑ, που ονομάζεται Alpha είναι ήδη σε πτώχευση. Τι άλλο να προσθέσουμε
 
9) Τον Ιούλιο, το χρηματιστήριο στη Σαγκάη έχασε 13,4 τοις εκατό της αξίας του.
 
10) Η Exxon Mobile είχε το χειρότερο τρίμηνο από το 2009. Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους βρίσκεται 51 τοις εκατό χαμηλότερα.
 
11) Η chevron ένας άλλος γίγαντας εξόρυξης πετρελαίου βλέπει τα κέρδη της να πέφτουν κατακόρυφα. Κατά το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους, βρίσκεται στα 90 τοις εκατό χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι.
 
Τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους όλες αυτές οι επιχειρήσεις; Θα τους βγάλουν όπως συνήθως στον δρόμο όπως έκαναν πάντα… στην χώρα μας σε λίγο καιρό οι τράπεζες θα βγάζουν τους Έλληνες από τα σπίτια τους από τα πολλά απλήρωτα χρέη που τους φόρτωσαν οι πολιτικοί μας
 
Παρόλα αυτά η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος εν σχέση με άλλες χώρες. Έχει ήλιο, θάλασσα, βουνά, κάμπους, και ο Έλληνας όταν σφίγγουν τα "γάλατα" ξέρει να γίνεται σκληρός και υπομονετικός, κάτι που δεν ξέρουν να κάνουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί. 
 
12) Το χρέος των ΗΠΑ έχει ξεφύγει πέρα από κάθε λογικό όριο και έχει αγγίξει τα 18 τρισ.δολάρια! Προσθέστε και τα 12 τρισ.δολάρια εταιρκού χρέους μιλάμε πλέον για 30 τρισ.δολάρια στο σύνολο,πρόκειται για ΤΗΝ..."ΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑ"
 
13) Παρομοίως η Κίνα έχει εταιρικά χρέη 13,1 τρισ.δολάρια, και αυτός ήταν ο βασικός λόγος της κατάρρευσης των χρηματιστηρίων της, καθώς έπεσαν οι ρυθμοί ανάπτυξης που το αναχρηματοδοτούσαν.
 
14) Συν τοις άλλοις οι μεγαλύτερες οικονομίες τους πλανήτη όπως ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα,Γερμανία, κ.λ.π αυξάνουν τα αποθέματα τους σε χρυσό με έντονους ρυθμούς σαν να γνωρίζουν ότι σύντομα τα χρήματα που κυκλοφορούν θα καταστούν...παλιόχαρτα. Γνωρίζουν κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό;
 
Πριν 250 χρόνια ο Εθνομάρτυρας Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πει "οι πλούσιοι θα γίνουν φτωχοί και οι φτωχοί θα πεθάνουν" και όπως φαίνεται η παγκόσμια φούσκα είναι έτοιμη να "σκάσει" και χώρες όπως η Ελλάδα την κρατάνε ακόμα ζωντανή, αφού το ελληνικό πολιτικό σύστημα έχει βάλει τον ελληνικό λαό να τραβάει "κουπί" συντηρώντας έτσι όλα τα "αερομόλογα" του πλανήτη.
 
Μέχρι πότε όμως όλος ο πλανήτης θα κρύβει τα προβλήματα που δημιούργησε με την παραγωγή "αεροχρήματος" φορτώνοντάς τα στην πλάτη των λεγόμενων failed states;
 
Όλος ο πλανήτης έχει ένα τεράστιο πρόβλημα υπερχρέωσης και αυτό θα λυθεί όπως και της Ελλάδας: Με ένα παγκόσμιο "κούρεμα" χρέους
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης