Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αμερικανικά μεταγωγικά μεταφέρουν οπλισμό στην Ουκρανία παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις...

Στην Ουκρανία άρχισαν να φτάνουν μαζικά, μεταγωγικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που μεταφέρουν οπλισμό για τον ουκρανικό Στρατό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ρωσικές δυνάμεις να τεθούν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

Ολα ξεκίνησαν μετά το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στο Κογκρέσο περί παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία και την έγκρισή του από τον πρόεδρο Μ.Ομπάμα.


Χθες η Μόσχα με την σειρά της έδειξε ότι είναι έτοιμη για επέμβαση σε περίπτωση που ξεκινήσει η ροή αμερικανικών όπλων στο καθεστώς του Κιέβου: Στελέχη της Δούμα, δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν νομοσχέδιο το οποίος θα εγκρίνει την χρήση στρατιωτικής βίας από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα αποτελέσει η περίμετρος της χώρας πεδίο αποθήκευσης ΝΑΤΟϊκών όπλων που μελλοντικά θα χρησιμοποιηθούν εναντίον της ρωσικής ασφάλειας.

Στα τέλη Ιουνίου, η Δούμα ανέστειλε την απόφαση σχετικά με τη χρήση του ρωσικού Στρατού στην Ουκρανία, αλλά με την υποσημείωση ότι "η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει αν η Ουκρανία δεν ακολουθήσει πολιτική που να συνάδει με τους σκοπούς της ειρηνικής διαβίωσης των δύο χωρών και επιτρέψει σε ξένες δυνάμεις να αναπτυχθούν στο έδαφός της".

Είναι φανερό ότι στην Ουάσιγκτον δεν προβληματίζονται από την πιθανότητα ενός β' γύρου συγκρούσεων, στον οποίο όμως ο ουκρανικός Στρατός θα αντιμετωπίσει την ρωσική στρατιωτική μηχανή.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει και το 2008 με την εισβολή της Γεωγίας σε Οσετία-Αμπχαζία και ακολούθησαν τα γνωστά αποτελέσματα.

Τα αεροδρόμια του Χάρκοβο, του Dnipropetrovsk και της Zaporizhia έκλεισαν την πολιτική τους λειτουργία για αόριστο χρονικό διάστημα, κατόπιν αιτήματος του ουκρανικού Στρατου.

Και οταν μιλάμε για Χάρκοβο αναφερόμαστε στην πλέον "ρωσική" περιοχή της Ουκρανίας, περισσότερο και από το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, η οποία δεν ακολούθησε στην εξέγερση της άνοιξης πιθανότατα γιατί δεν υπάρχει καν ανάγκη να υπάρξει εκεί εξέγερση: Το 80% των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι...

"Κλείστε τα κατά την διάρκεια παραλαβής των φορτίων από τα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη"

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι "Η εκφόρτωση εξελίσσεται του αμερικανικού οπλισμού ξεκίνησε". ενώ η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών  Σ.Λαβρόφ και Τ.Κέρι, η οποία αναμένοταν στις 15 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε επειγόντως σήμερα σε μία ύστατη προσπάθεια να βρεθεί διπλωματική λύση.

Στο αεροδρόμιο του Zaporozhye τοποθετήθηκαν αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk M1 και έχει οχυρωθεί η περίμετρός του.

Ένας από τους υπαλλήλους του αεροδρομίου δήλωσε ότι το αεροδρόμιο είναι έτοιμο για την υποδοχή των στρατιωτικών αεροσκαφών που μεταφέρουν τον οπλισμό,
συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο Χάρκοβο και το Δνείπερο. Ο οπλισμός αναμένεται από τις ΗΠΑ. Παρόμοια η κατάσταση και στο Dnepropetrovsk.

Στα αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη σύμφωνα με πληροφορίες μεταβαίνουν και Αμερικανοί στρατιωτικοί-εκπαιδευτές. Το ρωσικό ΥΠΕΞ απάντησε με προειδοποίηση για "ριζοσπαστική απάντηση" 

Σημειώνεται ότι στην περιοχή του Χάρκοβο εμφανίστηκαν 50 στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, οι οποίοι μιλούσαν πολωνικά, ένας από αυτούς μάλιστα επιτέθηκε στους ρωσόφωνους κατοίκους όταν πήγαν να τον φωτογραφήσουν και τους απείλησε "Μην τολμήσετε να το κάνετε αυτό".

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov δήλωσε ότι η χώρα του ανησυχεί για την κινητικότητα του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορά της.

Σύμφωνα με επίσημες στρατιωτικές πηγές της Μόσχας που επικαλούνται τα ρωσικά ΜΜΕ, η ρωσική αεράμυνα στην Κριμαία έχει καταρρίψει τον τελευταίο μήνα αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη  που είχαν εισέλθει στον εναέριο χώρο της χερσονήσου από την Χερσώνα, την περιοχή που είναι μέχρι σήμερα υπό ουκρανικό έλεγχο στα βόρεια της χερσονήσου. 

Αυτά τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη  είναι ξένης προέλευσης, δεδομένου ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει ούτε αναγνωριστικά αεροσκάφη ούτε στρατιωτικό προσωπικό που να γνωρίζει το χειρισμό τους, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ

Οι ουκρανικές μονάδες διεξάγουν κατασκοπευτικές επιχειρήσεις μέσω των ξένων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών ενώ παράλληλα ενισχύουν τα στρατεύματά τους κοντά στην Κριμαία, όπου σήμερα οριοθετούνται τα ρωσικά σύνορα. 

Υπάρχουν μαρτυρίες των κατοίκων ότι νέες μονάδες εφέδρων έχουν εγκασταθεί στις  γειτονικές ουκρανικές περιοχές . Ο υπουργός Άμυνας  της Ουκρανίας, Stepan Poltorak επιβεβαιώσε  ένα νέο κύμα »κινητοποιήσεων» σε αυτές τις  περιοχές. Όλη αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση στην χερσόνησο της Κριμαίας που η Ρωσία επανέκτησε εδώ και έξι μήνες.

Ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής οικονομικής βοήθειας θα δπανηθεί για την ενίσχυση του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού και την εκπαίδευση 150 βατραχανθρώπων. Ως γνωστόν οι Ουκρανοί βατραχάνθρωποι είναι κάτι σαν ανέκδοτο οπότε αυτό σημαίνει, ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να σχεδιάσουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς όχι μόνο στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, αλλά και στην ίδια την Κριμαία.

Το ερώτημα έιναι γιατί οι Αμερικανοί θέλουν να σπρώξουν τους Ουκρανούς προς μια βέβαιη αυτοκτονία. Ίσως γιατί είναι διαθέσιμοι να χάσουν και την ανατολική Ουκρανία και να εντάξουν ότι απομεινει από την δυτική Ουκρανία στο ΝΑΤΟ.

Ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» στην ρωσική Δούμα Μ.Emelyanov μόλις χθες δήλωσε ότι "Η Δούμα μπορεί να δώσει στον πρόεδρο την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στο έδαφος της Ουκρανίας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες προμηθεύσουν με όπλα το Κίεβο" . 

"Η απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ (για την δυνατότητα χορήγησης όπλων προς την Ουκρανία) είναι εξαιρετικά επικίνδυνη".

Η απόφαση αυτή υποστηρίζεται από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων και υπογράφεται από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πιέζοντας παράλληλα την Ρωσική Ομοσπονδία να λάβει και αυτή με την σειρά της τα αντίστοιχα μέτρα. 

"Θα συζητηθεί η χορήγηση του δικαιώματος αυτού, από την Δούμα στον Ρώσο πρόεδρο, ώστε να δύναται να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Ουκρανίας σε περίπτωση ουσιαστικής απειλής για την Ρωσία, και όχι να περιμένει την ώρα που Ουκρανία θα είναι πλήρως εξοπλισμένη, αποτελώντας κίνδυνο για την Ρωσική Ομοσπονδία", δήλωσε ο Emelyanov, στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση των ΗΠΑ καταδεικνύει ότι "η Ουάσιγκτον δεν ενδιαφέρεται για την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία. Επιπλέον, αν κρίνουμε από τις ενέργειες του αμερικανικού Κογκρέσου, οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την μετατροπή της Ουκρανίας σε πυριτιδαποθήκη κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας", είπε ο βουλευτής.

"Σε λίγα χρόνια, η Ουκρανία θα είναι μια φτωχή και πεινασμένη χώρα, με ρωσοφοβική κυβέρνηση , η οποία θα έχει μεταφέρει στον πληθυσμό της το μίσος κατά της Ρωσίας , θα είναι οπλισμένη μέχρι τα δόντια, και η απροθυμία της ίδιας, αλλά κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών να αναγνωρίσουν τα πραγματικά σημερινά σύνορα της Ρωσίας, θα προκαλέσει μια τεράστια σύγκρουση", πρόσθεσε ο ίδιος .

Η ρωσική Δούμα σε έκτακτη συνεδρίαση της 1η Μαρτίου είχε εγκρίνει ομόφωνα έκκληση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σχετικά με τη χρήση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος της Ουκρανίας.

Δεδομένου ότι ο αμερικανικός Στρατός συγκεντρώνεται σε Πολωνία , βαλτικές χώρες, και ότι το ΝΑΤΟ ετοιμάζει δύναμη ταχείας επεμβάσεως, ενώ από την άλλη πλευρά η Ρωσία εξοπλίζει σαν "αστακό" την Κριμαία, η Μόσχα δεν θα έχει την πολυτέλεια να επιτρέψει την ύπαρξη ενός επανεξολισμένου και εχθρικού κρατικού μορφώματος σαν την Ουκρανία στα σύνορά της.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης