Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Ίλιγγο προκαλούν στη Δύση τα σχέδια της Ρωσίας για 4.000 ασκήσεις και η κοσμογονία εξοπλιστικών προγραμμάτων

Με μπαράζ εκπαιδευτικών ασκήσεων το 2015 και κοσμογονία υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων η ρωσική «Αρκούδα» δείχνει τα δόντια της στη Δύση, τη στιγμή που οι Στρατοί δε Ευρώπη και ΗΠΑ καταρρέουν ελλείψει χρημάτων και διαθέσιμων κονδυλίων για την άμυνα. Είναι μία επισήμανση που έχουν κάνει και αμερικανοί αμυντικοί αναλυτές, εκφράζοντας τις ανησυχίες τους για τη ρωσική «προσπέραση» κυρίως στον τομέα των πυρηνικών συστημάτων.Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εντός του 2015 προγραμματίζεται η διεξαγωγή 4.000 εκπαιδευτικών στρατιωτικών ασκήσεων σε όλη την επικρατεία και με τη συμμετοχή και ξένων-σύμμαχων δυνάμεων. Αριθμός προκαλεί ίλιγγο διεθνώς.

«Το 2015 σχεδιάζεται η διεξαγωγή περίπου 4.000 εκπαιδευτικών ασκήσεων σε διάφορα επίπεδα και κλίμακες», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου και Πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας. Σημειώνει πως μία από τις μεγαλύτερες ασκήσεις θα αφορά σε κοινά γυμνάσια με τη Λευκορωσία, ενώ θα διεξαχθούν αγώνες που αφορούν σε χερσαία και εναέρια μέσα.

«Κατά τη διάρκεια του 2014 οι ασκήσεις που διεξήχθησαν και προέβλεπαν τη χρήση πραγματικών πυρών ήταν διπλάσιες της προηγούμενης χρονιάς», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Κάτι βέβαια που συνδέεται με την κρίση στην Ουκρανία και την επιχείρηση της Δύσης μέσω των νεοναζί του Κιέβου να προκαλέσουν ζήτημα στην αυλή της Ρωσίας.

Δεν είναι όμως οι ασκήσεις με τις οποίες η Μόσχα στέλνει μήνυμα αποφασιστικότητας στο ΝΑΤΟ που φέρνει γύρο γύρο από την Ουκρανία, τις χώρες της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας στρατιωτικές δυνάμεις του προκειμένου να δείξει ότι μπορεί να είναι σταθεί απέναντι στη Ρωσία (ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον).

Είναι και τα εξοπλιστικά προγράμματα που υλοποιεί η Ρωσία, τα οποία καμία άλλη χώρα της Δύσης δεν μπορεί να προσεγγίσει. Εντός του 2015, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Αεροπορίας Ιγκόρ Κλίμοφ περισσότερα από 150 αεροσκάφη και ελικόπτερα θα παραληφθούν και θα ενταχθούν στα επιχειρησιακά σχέδια.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν ήδη παραληφθεί μαχητικά πολλαπλών αποστολών Su-30CM, Su-30M2, όπως επίσης MIG-29SMT, βομβαρδιστικά Su-34, μαχητικά πολλαπλού ρόλου Su-35S, εκπαιδευτικά προηγμένης τεχνολογίας YAK-130, επιβατηγά αεροπλάνα AN-148, μεταγωγικά Il-76MD-90, ενώ η Αεροπορία Στρατού έχει σε εξέλιξη προγράμματα παραλαβής ελικοπτέρων Ka-52, Mi-28N, Mi-8AMTSh (MTV-5-1), Mi-8MTPR, Mi-35M, Mi-26, Ka-226 και U-Ansat.

Στην Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα επίσης με τον Ιγκόρ Κλίμοφ έχει προγραμματιστεί η άφιξη νέων ραντάρ χαμηλού ύψους και αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Όσον αφορά στον τομέα των στρατηγικών πυραύλων, η Ρωσία αναμένεται να παραλάβει 29 νέα συστήματα, αυξάνοντας σημαντικά την ισχύ πυρός της. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Ιγκόρ Εγκόροβ, μεταξύ άλλων, θα παραληφθούν διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι RS-24 "yars» που αναπτύχθηκαν και βασίζονται στο πρωτόκολλο RS-12m2 κατασκευής των «Topol-M».

Σημειώνεται πώς πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του συγκεκριμένου πυραύλου πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαΐου 2007ο, η δεύτερη στις 25 Ιανουαρίου του ίδιου έτους και η τρίτη ένα χρόνο αργότερα. Πρόκειται για έναν πύραυλο που μπορεί να πλήξει εχθρικό στόχο σε απόσταση 5.500 χιλιομέτρων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης