Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Κριμαία τέλος για την Ουκρανία - Υπέγραψε διακήρυξη ανεξαρτησίας και προσάρτησης στη Ρωσία

Κριμαία τέλος οριστικά για την Ουκρανία. Αυτό που απομένει τυπικά για να σφραγισθεί η ιστορική ρήξη και η προσάρτηση της Χερσονήσου στη Ρωσία είναι το δημοψήφισμα της Κυριακής με τις πληροφορίες να λένε πώς το «ναι» στην εξέλιξη αυτή θα είναι συντριπτικό και πιθανότατα θα «ανοίγει» το δρόμο και σε άλλες περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας να επιλέξουν την απόσχιση.

  
Σε κλειστή συνεδρίαση του το Κοινοβούλιο της Κριμαίας ενέκρινε τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της, η οποία βασίζεται στο προηγούμενο του Κοσόβου. «Το γεγονός αυτό καθιστά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος μια τυπική διαδικασία», σημειώνει το ουκρανικό πρακτορείο Unian.
  
«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε ένα πολύ σημαντικό έγγραφο. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Το έγγραφο αυτό ζητά τη νόμιμη εισδοχή της Κριμαίας στη Ρωσία καθώς και τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», ανακοίνωσε το Ανώτατο Συμβούλιο της Κριμαίας.
Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου της Κριμαίας, ο πρόεδρος του Βλαντίμιρ Κωνσταντίνοφ δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Itar Tass ότι, «η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία είναι αδύνατη».
Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης έχει ως εξής :
"Εμείς, τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και το Δημοτικό Συμβούλιο της Σεβαστούπολης, με βάση τις διατάξεις του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και πολλών άλλων διεθνών μέσων αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη την υποστήριξη του διεθνούς Δικαστηρίου για το Κόσοβο της 22ας Ιουλίου 2010, το γεγονός της μονομερούς ανακήρυξης της ανεξαρτησίας τμήματος μιας πολιτείας, που δεν παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, αποφασίζουμε από κοινού:
1. Στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της επερχόμενης στις 16 Μαρτίου άμεσης ψήφου του λαού της Κριμαίας αποφασιστεί  η ένταξη της Κριμαίας, συμπεριλαμβανομένης της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης ως τμήμα στη Ρωσία, η Κριμαία μετά το δημοψήφισμα θα δηλώσει ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος με μια δημοκρατική μορφή διακυβέρνησης.
2. Η Δημοκρατία της Κριμαίας είναι ένα δημοκρατικό, κοσμικό και πολυεθνικό κράτος, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί την ειρήνη μεταξύ των εθνοτήτων και τη θρησκευτική αρμονία στο έδαφός της.
3. Η Δημοκρατία της Κριμαίας, ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, στην περίπτωση του σχετικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, θα προβεί σε έκκληση προς τη Ρωσική Ομοσπονδία με πρόταση της Δημοκρατίας της Κριμαίας και με βάση μιας διεθνούς συμφωνίας, ώστε να καταστεί  ένα νέο τμήμα (θέμα) της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Η δήλωση εγκρίθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας κατά την έκτακτη σύνοδο της 11 Μαρτίου 2014. (υπογράφεται από τον πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου της Κριμαίας, Βλαντίμιρ Κωνσταντίνοφ) και από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Σεβαστούπολης στην έκτακτη σύνολο της ολομέλειας της 11ης Μαρτίου 2014 (υπογράφεται από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της Σεβαστούπολης Γ. Ντοινίκοβ".
Η Κριμαία λοιπόν περνάει οριστικά στο ρωσικό κορμό και αυτό που μένει να απαντηθεί είναι τι θα γίνει με άλλες περιοχές στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου κυριαρχούν οι Ρωσόφωνοι. Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο σχέδιο της απαντώντας στην τεράστια πρόκληση της Δύσης στην «αυλή» της Ρωσίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης