Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

ΤΡΩΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΕΦΕΤ: "Εγκληματική αδιαφορία για τη δημόσια υγεία"


Μήλα, αχλάδια, μπανάνες, αλλά και πατάτες, καρότα, κρεμύδια και κολοκυθάκια βρέθηκαν με υπολλείματα φυτοφαρμάκων και σε αρκετές περιπτώσεις το κοκτείλ των επικίδυνων αυτών,τοξικών ουσιών ξεπερνούσε τα τρία. Σε άλλες περιπτώσεις το επικίνδυνο κοκτέϊλ των φυτοφαρμάκών περιείχε και απαγορευμένες απο την Ε.Ε. δραστικές ουσίες λόγω του ότι είχαν θεωρηθεί ύποπτες για καρκινογενέσεις.

Ολα αυτά αναφέρονται σε ανακοίνωση της Greenpeace η οποία πραγματοποίησε αναλύσεις σε δεκαπέντε προϊόντα ελληνικής προέλευσης και εννέα προϊόντα εισαγωγής, ενώ συνολικά βρέθηκαν εικοσιεπτά διαφορετικές τοξικές δραστικές χημικές ουσίες.
Οι αναλύσεις στα δείγματα όπως αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση έγιναν σε διαπιστευμένα εργαστήρια που σημαίνει ότι δεν αμφισβητούνται, εκτός αυτού, κανένας κρατικός φορέας δεν αμφισβήτησε μέχρι τώρα τα αποτελέσματα των μετρήσεων.
Τα επιχείρηματα των ελεγκτικών μηχανισμών ότι οι μετρήσεις αυτές ήταν κάτω των επιτρεπομένων ορίων για κάθε είδος φυτοφαρμάκου, δεν ευσταθούν για τρείς πολύ σοβαρούς λόγους:
1ον. Γιατί έστω και μικρές ποσότητες φυτοφαρμάκων, κάτω των επιτρεπομένων ορίων προκαλούν βλάβες στον οργανισμό που θα φανούν ενδεχόμενα αργότερα.
2ον. Μπορεί κάθε ένα από τα υπολλείματα φυτοφαρμάκων να ήταν κάτω των ορίων, αλλά το συνολικό αθροισμα όλων των υπολλειμάτων φυτοφαρμάκων αν υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο όριο τότε ειναι εξίσου επικίνδυνο.
3ον. Γιατί οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν τη σχετικότητα των ορίων, δηλαδή τι σημαίνει όταν το όριο π.χ. είναι 3,6 και η ανάλυση δώσει τιμή 3,59 αυτό σημαίνει ότι το προίόν αυτό είναι ασφαλές;
Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι πολλές από τις δραστικές ουσίες που σήμερα θεωρούνται ασφαλείς στα επόμενα χρόνια με την πρόοδο της επιστήμης και περισσότερες μετρήσεις αποδεικνύονται επιβλαβείς και αποσύρονται απο την αγορά. Μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια αποσύρθηκαν από την αγορά περισσότερες απο διακόσιες δραστικές σε φυτοφάρμακα, λόγω κινδύνου στην υγεία των καταναλωτών και αφού κυκλοφορούσαν για περισσότερο απο δέκα χρόνια.
Ας σταματήσουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να υποστηρίζουν τα επιχειρήματα των βιομηχανιών. Φτάνει η υποκρισία. Αναφέρω μόνο ένα παράδειγμα: ενώ απαγορεύεται ένα φυτοφάρμακο δεν επιβάλλεται και η απόσυρση των προϊόντων πού περιέχουν την ουσία αυτή μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων που παράξενα πολλές φορες τα αποθέματα δεν εξαντλούνται.
 
Οι ευθύνες της πολιτείας είναι τεράστιες. Με την δημοσιοποίηση των αναλύσεων σε φρούτα κλπ από τη περιβαλλοντική οργάνωση αποδεικνύεται για άλλη μία φορά οτι έλεγχοι δεν υπάρχουν.
 
Τους ελέγχους αυτούς έπρεπε να κάνει η πολιτεία πολύ νωρίτερα και όχι εκ των υστέρων να λέει οτι θα παρακολουθήσει το θέμα. Ως συνήθως με τους ελέγχους εκ των υστέρων ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων εχει καταναλωθεί. Επιπλέον η πολιτεία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για τα εισαγόμενα τρόφιμα τόσο για την ασφαλεία τους ,όσο και για το βάφτισμα τους σε ελληνικά. Κυρίως πρίν κυκλοφορήσουν στην αγορά, γιατί δύσκολη είναι η εκ των υστέρων απόσυρση τους, αλλά και μέρος αυτών έχει ήδη καταναλωθεί.
 
Συμπερασματικά η πολιτεία δεν διασφαλίζει ούτε την υγεία των καταναλωτών, ούτε προστατεύει την ελληνική παραγωγή.
 
 
[Πηγή: Νίκος Κατσαρός π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ από vivenews.gr]
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης