Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013

Πλήρως επιχειρησιακά τα τουρκικά Boeing 737MESA στο Αιγαίο με ισραηλινή βοήθεια

Το Ισραήλ τελικά αποφάσισε να προχωρήσει στην προμήθεια ηλεκτρονικών συστημάτων για τα τουρκικά ιπτάμενα ραντάρ κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την πρώτη προμήθεια αμυντικού υλικού με την Τουρκία από το Μάιο του 2010 όταν και σημειώθηκε το επεισόδιο με το Mavi Marmara.  

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την Κυριακή από την τουρκική εφημερίδα Zaman και επιβεβαιώθηκε σήμερα από ανώτατη ισραηλινή πηγή του υπουργείου Άμυνας της χώρας. Η ίδια πηγή ανέφερε στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ότι η συμφωνία επιτεύχθηκε κατόπιν πιέσεων των ΗΠΑ προς την πλευρά του Ισραήλ αφενός και αφετέρου ως μια προσπάθεια του Τελ Αβίβ για επαναπροσέγγιση με την Άγκυρα αναγνωρίζοντας την ένταση μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράν για το θέμα της Συρίας.
Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ως κύριο λόγο για την παραχώρηση των συστημάτων το γεγονός ότι επειδή το συμβόλαιο δεν αφορούσε την ELTA (και την Elisra που είναι θυγατρική της ELTA)  και την τουρκική κυβέρνηση αλλά την ισραηλινή εταιρεία και την Boeing, η αμερικανική εταιρεία αλλά και Αμερικανοί σε πολιτικό επίπεδο –το θέμα έφτασε μέχρι και στον Ισραηλινό υπουργό Άμυνας Ehud Barak- πίεσαν την ισραηλινή πλευρά να προχωρήσει σε αναστολή της απαγόρευσης προμήθειας των ηλεκτρονικών αυτών συστημάτων.
Όπως αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ για ένα χρόνο και πλέον το Ισραήλ «άντεξε» στις πιέσεις αυτέςαλλά τελικά έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην παράδοση των συστημάτων. Μάλιστα αυτή έχει ληφθεί όπως αναφέρουν πριν από κάποιους μήνες, και τα ηλεκτρονικά απάρτια μεταφέρθηκαν πριν από κάποιες εβδομάδες στην Τουρκία.
Τα ηλεκτρονικά συστήματα που πρόκειται να παραδώσει το Ισραήλ προέρχονται από την εταιρεία ELTA –θυγατρική της IAI- και είχαν παραγγελθεί για τα τουρκικά αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου 737 MESA από την κατασκευάστρια Boeing προς εξυπηρέτηση της τουρκικής παραγγελίας.
Τα συστήματα κανονικά θα έπρεπε να είχαν τοποθετηθεί στα τουρκικά αεροσκάφη από το 2011 η επιδείνωση όμως των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και η σκληρή φρασεολόγια που ακολούθησε στη συνέχεια η Άγκυρα έναντι του Τελ Αβίβ περί «συγνώμης» αλλά και εξίσου σκληρές εκφράσεις του Τούρκου πρωθυπουργού R.T. Erdogan όπως «η επίθεση στον στολίσκο είναι αιτία πολέμου» ή ότι «ο κόσμος πρέπει να τιμωρήσει το Ισραήλ για αυτή τη σφαγή» αλλά και στη συνέχεια το επεισόδιο με τον Τούρκο πρεσβευτή στο Τελ Αβιβ ώθησαν την ισραηλινή κυβέρνηση να προχωρήσει σε «εμπάργκο» όπλων προς την Τουρκία.
Η απόφαση αυτή εκτός από το θέμα των τουρκικών Boeing  737MESA είχε ως αποτέλεσμα και την ακύρωση του συμβολαίου της ELTA και της Elbit για την προμήθεια ατρακτιδίων αναγνώρισης (Condor) για την τουρκική Αεροπορία.
Πιο συγκεκριμένα τα ηλεκτρονικά που παραδόθηκαν αφορούν το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών ELTA EL/M-8300 ES/ELINT. Η Τουρκία είχε παραγγείλει πέντε τέτοια συστήματα και μέχρι και πριν από τα γεγονότα στη Γάζα με τον στολίσκο είχε παραδώσει δύο τέτοια ολοκληρωμένα συστήματα τα οποία και τοποθετήθηκαν στα δύο από τα τέσσερα 737MESA. Από εκεί και πέρα η εκκρεμούσε η προμήθεια και των υπολοίπων τριών για την τοποθέτηση στα υπόλοιπα δύο αεροσκάφη ενώ το τρίτο σύστημα προφανώς είχε παραγγελθεί ως εφεδρικό.
Εκτιμάται ότι η τοποθέτηση –υπό την επίβλεψη  της Boeing- των δύο συστημάτων στα υπόλοιπα δύο αεροσκάφη θα απαιτήσει δύο μήνες περίπου και αν ευσταθούν οι πληροφορίες ότι η παραπάνω διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτό σημαίνει ότι τα αεροσκάφη θα είναι έτοιμα για δοκιμές με το EL/M-8300 το αργότερο στα τέλη Μαρτίου ή αρχές Απριλίου.
Μάλιστα και όσο διαρκούσε η ισραηλινή άρνηση για την παράδοση των συστημάτων και για την αντιμετώπιση του προβλήματος τουρκική Αεροπορία αποφάσισε να απευθυνθεί στην κρατική εταιρεία ηλεκτρονικών Aselsan, ζητώντας από την τελευταία την κατασκευή ενός τουρκικού συστήματος αντίστοιχου του ισραηλινού.
Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε και προφανώς η κίνηση αυτή είχε μόνο έννοια πίεσης προς το Ισραήλ πως τάχα η τουρκική βιομηχανία θα αναπληρώσει το ισραηλινό σύστημα με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να χάσουν τη δουλειά. Αλλά φυσικά επρόκειτο περί μπλόφας των Τούρκων αλλά και για να δείξουν στο εσωτερικό της χώρας ότι μπορούν να παράγουν εξίσου άρτια ηλεκτρονικά με αυτά του Ισραήλ.
Σε σχέση με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αεροσκαφών σύμφωνα με εκτιμήσεις  αναμένεται να κηρυχθούν πλήρως επιχειρησιακά τον ερχόμενο Νοέμβριο (για τα δύο πρώτα) και δύο μήνες αργότερα για τα επόμενα δύο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης