Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΟΠΛΩΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΥ Φωτιά στην Α.Μεσόγειο: 100% επιτυχημένες βολές EXOCET, PENGUIN & HELLFIRE από ΠΝ


Aπόλυτα εύστοχες ήταν αυτή την φορά (αντίθετα με προηγούμενες ασκήσεις που παρουσιάστηκαν προβλήματα ειδικά στις βολές των Penguin) οι βολές πυραύλων εδάφους-επιφανείας ΜΜ-38 Exocet, Penguin και AGM-114 Hellfire οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα από επάκτιες πυροβολαρχίες, πυραυλάκατους και ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού.
 
 Οι βολές εντάσσονται στο πλαίσιο των ασκήσεων του ΠΝ "Αστραπή" "Ορμή" και "Γρύπας" και για αυτές κινητοποιήθηκε αριθμός μονάδων επιφανείας του Στόλου, αποτελούμενος από Φρεγάτες  και  Πυραυλάκατους (ΤΠΚ), υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του ΓΕΕΘΑ.
 
Πρόκειται για μια προγραμματισμένη άσκηση στο πλαίσιο εκπαίδευσης πληρωμάτων μονάδων επιφανείας και ελικοπτέρων με ταυτόχρονη διεξαγωγή βολών για την αξιολόγηση οπλικών συστημάτων.  
 
Ταυτόχρονα αποτελεί  μια υπενθύμιση προς πάντες πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα έτοιμές να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.
 
Σημειώνεται ότι οι βολές οπλικών συστημάτων πραγματοποιήθηκαν σε δεσμευμένη περιοχή στο Κρητικό Πέλαγος ανατολικά της Σητείας ,με τις μονάδες επιφανείας και την επάκτια πυροβολαρχία Exocet, να έχουν ανεπτυχθεί σε ειδικές θέσεις για την υλοποίηση του σεναρίου. 
 
ΒΟΛΗ ΕΠΑΚΤΙΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΑΡΧΙΑΣ EXOCET
 
Την αυλαία άνοιξε  η βολή της επάκτιας πυροβολαρχίας Exocet του ΠΝ, με βολή πυραύλου ΜΜ-38. Σημειώνεται ότι ο ΜΜ-38 χρησιμοποιείται εναλλακτικά των πιο προηγμένων ΜΜ-40 που είναι άλλωστε το κύριο οπλικό σύστημα των επάκτιων πυροβολαρχιών Exocet του ΠΝ. Oι εκτοξευτές λεχουν αφαιρεθεί από παροπλισμένες πυραυλακάτους του ΠΝ La Combattante II
 
Ο πύραυλος τροφοδοτήθηκε από στοιχεία βολής που παρείχαν μονάδες του στόλου και εν συνεχεία εκτοξεύτηκε πραγματοποιώντας χαμηλή πτήση πάνω από τα κύματα Sea Skimming πλησιάζοντας αιφνιδιαστικά το στόχο του, ένα παροπλισμένο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.
 
Αφού εγκλώβισε το στόχο του και ξεκίνησε σειρά ελιγμών αποφυγής καταλήγοντας τελικά να το πλήξει στην ίσαλο γραμμή με καταστροφικά αποτελέσματα!
 
Η βολή θεωρήθηκε πλήρως επιτυχημένη επιβεβαιώνοντας την ικανότητα ναυτικής κρούσης που προφέρουν οι επάκτιες πυροβολαρχίες των Exocet, οι οποίες βρίσκονται τοποθετημένες σε στρατηγικά σημεία στο Αν. Αιγαίο.
 
Η ικανότητα άμεσης μετακίνησης προσφέρει υψηλή επιβιωσημότητα και πρακτικά είναι το όπλο το οποίο φοβάται περισσότερο η Άγκυρα σε περίοδο κρίσης, καθώς μπορεί να πλήξει εντελώς αιφνιδιαστικά μονάδες του τουρκικού Ναυτικού από μη αναμενόμενες κατευθύνσεις!
 
Επιγραμματικά θα αναφέρουμε ότι το βλήμα ΜΜ-40 Βlock 2 είναι το πλέον προηγμένο μέλος της οικογένειας των βλημάτων Exocet. Έχει βάρος 850 Kg και μήκος 5.80 μέτρα. 
 
Η εμβέλεια ξεπερνάει τα 70 χιλιόμετρα ενώ το βάρος της πολεμικής κεφαλής είναι 165 Kg! Διαθέτει πυραυλοκινητήρα στερεού καυσίμου, δύο σταδίων. 
 
Για την ενδιάμεση κατεύθυνσή του χρησιμοποιεί αδρανειακό σύστημα ναυτιλίας και στη τελική φάση χρησιμοποιεί ενεργή καθοδήγησης από το ραντάρ του. Κατά την τελική φάση πετά, με ταχύτητα 1,112 χιλιόμετρα την ώρα, σε πολύ μικρό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας καθιστώντας το πολύ δύσκολο στόχο για αντιπυραυλικά συστήματα των φρεγατών.
 
 
Ο ΘΑΝΑΣΙΜΟΣ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΤΠΚ ΜΕ PENGUIN
 
Στη συνέχεια ήταν η σειρά της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών του ΠΝ, η οποία είναι επίσης ένας σχηματισμός που διαθέτει μικρού μεγέθους ναυτικές μονάδες  αλλά με υψηλή κινητικότητα και ισχύ πυρός που βασίζονται στον αιφνιδιασμό για να προσβάλλουν τους στόχους τους!
 
Η αντιμετώπιση του συνδυασμού ΤΠΚ με κατευθυνόμενα βλήματα αποτελεί από τους δυσκολότερους στις ναυτικές επιχειρήσεις καθώς πρόκειται για μονάδες που διακρίνονται για την χαμηλή παρατηρησιμότητας σε συνδυασμό με δυνατότητα εκδήλωσης αιφνιδιαστικής επίθεσης από μη αναμενόμενη κατεύθυνση με τορπίλες η βλήματα επιφάνειας - επιφάνειας (SSM). 
 
Ειδικότερα όσον αφορά τις ΤΠΚ (αλλά και τα υποβρύχια) ο τρόπος δράσης τους βασίζεται στον αιφνιδιασμό τον οποίο επιτυγχάνουν με αποτελεσματική απόκρυψη προτού εκδηλώσουν την επίθεση εναντίον ενός κύριου στόχου των αντίπαλων ναυτικών μονάδων. 
 
Ο συγκεκριμένος τρόπος δράσης καθίσταται ιδιαίτερα αποτελεσματικός από τη στιγμή που υπάρχουν διαθέσιμα πλήθος από νησιά και βραχονησίδες με κολπίσκους και όρμους τους οποίους τα πληρώματα της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών γνωρίζουν άριστα προκειμένου να τα εκμεταλλεύονται αναλόγως της τακτικής κατάστασης. 
 
Η βολή Penguin από ΤΠΚ έγινε επίσης στο μέγιστο βεληνεκές με το βλήμα να πετυχαίνει επίσης το στόχο του προς ικανοποίηση των στελεχών του ΠΝ που σημείωσαν μέχρι εκείνη την ώρα ευστοχία «2 στα 2»!
 
 
ΒΟΛΗ HELLFIRE ΑΠΟ Ε/Π AEGEAN HAWK
 
Τα ελικόπτερα S-70B6 Aegean Hawk της Διοίκησης Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΔΕΝ) είναι ακόμη ένα όπλο που εξασφαλίζει ταχύτητα και αιφνιδιασμό στις ναυτικές επιχειρήσεις!
 
Στις βολές που πραγματοποιήθηκαν σήμερα ένα S 70B Lot 1/Group 2 απονηώθηκε από το ελικοδρόμιο φρεγάτας προκειμένου να πλήξει με τη σειρά του το στόχο που ανατέθηκε με βλήματα HELLFIRE.
 
Πρόκειται για ένα Aegean Hawk εκ των τεσσάρων της τελευταίας παρτίδας που παρέλαβε η ΔΕΝ.
 
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που διαθέτει σε σχέση με τα 8 αρχικά S-70B6 είναι το ψηφιακό πιλοτήριο και  ο καταδείκτης λέιζερ AN/AAS-44 LRD (Laser Range Designator) της Raytheon έναντι του παλαιότερου συστήματος FLIR AN/ΑΑQ-22 Star Safire της FLIR Systems .
 
Το LRD είναι διασυνδεδεμένο με το ραντάρ έρευνας επιφανείας του ελικοπτέρου και εκτελεί παρατήρηση, εγκλοβισμό και κατάδειξη στόχου για βλήματα HELLFIRE.
 
Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η ταχύτητα με την οποία μπορεί να αξιοποιηθεί ο Hellfire επάνω στα νέα Aegean Hawk καθώς υπάρχει διασύνδεση ραντάρ με το καταδείκτη λειζερ. 
 
Σημειώνεται ότι η έκδοση AGM-114K/BF με κεφαλή εκτόνωσης θραυσμάτων που προμηθεύτηκε το Π.Ν., αποτελεί έκδοση βελτιστοποιημένη για προσβολή ναυτικών στόχων και παραγγέλθηκε μαζί με έναν αριθμό Hellfire -K για λογαριασμό της ελληνικής Αεροπορίας Στρατού το 1998. 
 
Έτσι στοιχεία βολής του –Κ/ΒF (απόσταση, διόπτευση, συντεταγμένες κτλ), μπορούν να περαστούν στο πύραυλο για να εγκλωβίσει τον στόχο πριν ή μετά την εκτόξευσή του (Lock On Before Launch-LOBL και Lock On After Launch-LOAL).
 
Tα στοιχεία αυτά διοχετεύονται στο σύστημα καθοδήγησης του πυραύλου, ο οποίος μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορεί να εκτοξευτεί και να προσβάλει τον στόχο είτε μέσω τεχνικής LOBL, είτε μέσω τεχνικής LOAL.
 
Το πλήρωμα του Aegean Hawk αφού εντόπισε το στόχο του, εξαπέλυσε το HELLFIRE το οποίο έπληξε εξίσου με ακρίβεια το στόχο και αφού πραγματοποιήθηκε διέλευση για εκτίμηση αποτελεσμάτων αναχώρησε για να επιστρέψει με ασφάλεια στη φρεγάτα του!
 
 
ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΜΕ ΣΑΠ – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ
 
Όμως ο πλέον θανάσιμος κίνδυνος για εχθρικές μονάδες επιφανείας προέρχεται από μια.. ασύμμετρη απειλή. 
 
Μια απειλή που δεν εντοπίζεται με ραντάρ, κανείς δεν ξέρει για αυτή, και φυσικά κανείς δεν την περιμένει..
 
Αναφερόμαστε φυσικά για τους βατραχανθρώπους της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών οι οποίοι στο πλαίσιο του δόγματος δράσης στον ανορθόδοξο πόλεμο έχουν την ικανότητα να χτυπήσουν πλοία του εχθρού και κυρίως αποβατικές δυνάμεις με φοβερή αποτελεσματικότητα και τρομακτικό όγκο πυρός με τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου (ΣΑΠ) τα οποία διαθέτουν.
 
Περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούν να αναφερθούν για ευνόητους λόγους..
 
Αυτό που μπορούμε να ναφέρουμε είναι οτι στο πλαίσιο της άσκησης με πραγματικά πυρά, που πραγματοποιήθηκε στο Κρητικό Πέλαγος, σκάφος ΣΑΠ της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών πραγματοποίησε εμπλοκή πλωτού στόχου με σφοδρά πυρά τα οποία προκάλεσαν μεγάλη ζημιά, επιβεβαιώνοντας την ικανότητα των ελλήνων βατραχανθρώπων να σπείρουν τον όλεθρο με τρόπους που δεν φαντάζεται οποιοσδήποτε αντίπαλος αμφισβητήσει Εθνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης