Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Αρχίζει και επίσημα η κυπροποίηση της Θράκης



Με άρθρο που αποτελεί "εισαγωγικό σημείωμα" και προάγγελο δυσχερέστατων εξελίξεων, τούρκος αρθρογράφος στην εφημερίδα "Βολκάν" επιχειρεί να εισάγει θέμα Θράκης, παρομοιάζοντάς την με τα "δεινά" -πριν από την τουρκική εισβολή- των τουρκοκυπρίων.

Ο "φάκελος Θράκη" φαίνεται πως ανοίγει διάπλατα στην τουρκική εξωτερική πολιτική, αφού το "αντίπαλο δέος", η Ελληνική κυβέρνηση, εκτός από αδύνατη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, ενώ υπάρχουν σαφείς υπόνοιες για χειρισμούς της που έχουν εκθέσει την ακριτική γωνιά της Ελλάδας σε μεγάλους κινδύνους. Προφανώς, επειδή η κυβέρνηση των Αθηνών δεν ακούει -ή δεν επιθυμεί να ακούσει- τα μηνύματα κινδύνου που αποστέλει επί σειρά ετών η Θράκη, ενδέχεται να "ξυπνήσει" μία ημέρα ακούγοντας κάποια ηχηρή διπλωματική (ελπίζουμε μόνο διπλωματική...) επίθεση κατά της Ελληνικότητας της Θράκης. Τότε θα είναι αργά... πολύ αργά... για την οποιαδήποτε συγνώμη, για την οποιαδήποτε παραδοχή λάθους. Στην Θράκη συντελείται εδώ και χρόνια ένα εθνικό έγκλημα και η παράσταση δείχνει πως φτάνει στο τέλος της.

Ο ΔΥΤΙΚΟΣΙμπεριαλισμός, τον οποίο εγώ αποκαλώ «Αγρια Δύση», στοχεύει να επανενώσει τους Ε/κ και Τ/κ. Οι Τ/κ παρουσιάζουν στους δυτικούς τα όσαυποφέρουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και διαμηνύουν ότι θέλουν να ζουν ελεύθερα και κυρίαρχα, υπό την προστασία της Τουρκίας. Ποιος όμως αντιλαμβάνεται την κατάσταση; Όταν μιλούμε για δυτικό πολιτισμό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. 

Ο πολιτισμός αυτός εφαρμόζεται μόνο στα σύνορα των χωρών που ανήκουν σε αυτόν. Εκτός συνόρων είναι ιμπεριαλιστής, επιθετικός και εργάζεται αποκλειστικάκαι μόνο για τα συμφέροντά του. Με άλλα λόγια, σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιθετική Δύση, στην «Άγρια Δύση». Αυτό θα πρέπει να το χωνέψουμε. Ο Ατατούρκ μας συνέστησε να φθάσουμε στα επίπεδα της πολιτισμένων κρατών χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επιβάλλεται να ενταχθούμε στην Ε.Ε. ή ναπαραδοθούμε στην Άγρια Δύση. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’60 στο Πολυτεχνείο της Κων/πολης είχα αρκετούς συμφοιτητές από τη Δ. Θράκη.Τότε ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης ήταν 120.000. Και σήμερα είναι ο ίδιος. 

Τίθεται το ερώτημα: Στα 51 αυτά χρόνια ο πληθυσμός αυτός δεν αυξήθηκε; Σήμερα η Κων/πολη, Προύσσα κ.λπ. είναι γεμάτες με Τούρκους από την Δ. Θράκη. Μέχρι τελευταία η Τουρκική Δημοκρατία δεν τους εξέδιδε άδεια παραμονής για να μην μειωθεί ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης. Η Ελλάδα, δεν επέτρεπε την επανεγκατάσταση των Τούρκων που εγκατέλειπαν την περιοχή αυτή. Το δράμα των Τούρκων της Δ. Θράκης αρχίζει με την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως συνέβη και με τους Τ/κ. Αυτών η μοίρα άλλαξε με την ίδρυση της ΤΔΒΚ ενώ οι Τούρκοι της Δ. Θράκης είχαν την ατυχία να παραμείνουν σε εδάφη που ελέγχει η ρατσιστική Ελλάδα. Όταν υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάνης ο τουρκικός πληθυσμός της Δ. Θράκης αριθμούσε 750.000 ψυχές. Τι απέγιναν; 

Αυτή είναι η ανθρωπιά της Αγριας Δύσης. Η Άγρια Δύση συνεχίζει και θα συνεχίσει να επιτίθεται κατά την Ανατολής. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να παύσουμε να ζούμε με την ιδέα ότι εντασσόμενοι στην Ε.Ε. οδηγούμεθα στον Παράδεισο. Η κατάρρευση του τουρκικού έθνους θα αρχίσει με την ένταξή του στην Ε.Ε. Στόχος της Άγριας Δύσης είναι η παγκόσμια κυριαρχία των Χριστιανών και Ευαγγελιστών. Ο στόχος προχωρά με τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σεκαζάνι που βράζει. Στον στόχο αυτό οφείλεται και η επιμονή της Δύσης για να επανενώσεις τις δύο κοινότητες της Κύπρου που έχουν τελείως διαφορετικήγλώσσα, θρησκεία, κοινωνική ζωή. Η Άγρια Δύση δεν θα καταλάβει και τίποτα αν της εξηγήσεις το δράμα της Δυτικής Θράκης. Και αν ακόμη το καταλάβει θα προσποιηθεί το αντίθετο επειδή έχουν μεγάλα σχέδια.

* Επισήμανση: Η παρουσία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της Συνθήκης της Λωζάνης και, ειδικότερα, της εξαιρέσεώς της από την υποχρεωτική ανταλλαγή των πληθυσμών, με αντιστάθμισμα την αντίστοιχη εξαίρεση των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως, της Ιμβρου και της Τενέδου.
Με βάση την απογραφή του 1991, η μουσουλμανική μειονότητα αποτελεί το 33% (περίπου 115.000) του συνολικού πληθυσμού της Θράκης (338.000 κάτοικοι), με διαφοροποιημένα, κατά νομό, ποσοστά. Στον Ν. Ξάνθης αποτελεί το 47,2%, στον Ν. Ροδόπης το 59,6% και στον Ν. Εβρου το 6,6% του τοπικού πληθυσμού. 
Η φυλετική σύνθεση της μειονότητας είναι, κατά βάση, τριπλής προελεύσεως.
 Οι Τουρκογενείς, αποτελούν το 47, 37%, οι Πομάκοι το 31,58% και οι Αθίγγανοι το 21,05% των μουσουλμάνων της Θράκης.
Κωνσταντίνος

Πληροφορίες από Αντίβαρο
kostasxan


Αρχίζει και επίσημα η κυπροποίηση της Θράκης | Άμυνα-Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης