Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΕΙΔΗ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

«Όργουελιανό» project χρηματοδοτεί η ΕΕ, για να αναγνωρίζει "μη φυσιολογικές συμπεριφορές" πολιτών
ΕΕ χρηματοδοτεί ένα ερευνητικό Οργουελιανoού τύπου project με χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης που (μέσα από την παρακολούθηση της επικοινωνίας στο διαδίκτυο) θα ανιχνεύειπιθανές απειλές και κινδύνους "αντικανονικής συμπεριφοράς". Το έργο ονομάζεται “Project Indect”, (http://www.indect-project.eu/), έχει 5-ετή διάρκεια και προϋπολογισμό που ξεπερνά τα10 εκ. λίρες. Παρόμοια προγράμματα χρηματοδοτούνται για την ανίχνευση τέτοιων κινδύνων με εικόνες από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV).







Ένα πενταετές ερευνητικό πρόγραμμα, αποκαλούμενο “Project Indect”, στοχεύει στο να αναπτύξει προγράμματα υπολογιστών που θαενεργούν ως “πράκτορες” για να ελέγχουν και να επεξεργάζονται τις πληροφορίες από τους ιστοχώρους, τα φόρουμ συζήτησης, τους servers αρχείων, τα διομότιμα (peer-to-peer) δίκτυα και ακόμη και τους μεμονωμένους υπολογιστές.





Στους κύριους στόχους του προγράμματος περιλαμβάνεται η “αυτόματη ανίχνευση απειλών και αντικανονικής συμπεριφοράς ή βίας/παράβασης”.







Το Project Indect, που έλαβε σχεδόν 10 εκατομμύρια λίρες χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβάνει τη συνδρομή της Αστυνομικής Υπηρεσίας της Βόρειας Ιρλανδίας (Police Service of Northern Ireland - PSNI) και επιστημόνων εξειδικευμένων στους Η/Υ από το πανεπιστήμιο York University, επιπλέον των συναδέλφων τους από εννέα άλλες ευρωπαϊκές χώρες.



Δείτε το βίντεο




Η Shami Chakrabarti, (φωτο), συντονίστρια της ομάδας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ‘Liberty’, περιέγραψε την εισαγωγή τέτοιων τεχνικών μαζικής επιτήρησης ως ένα “δυσοίωνο βήμα”για οποιαδήποτε χώρα, προσθέτοντας ότι “προκάλεσε πολύθετική ανταπόκριση” σε Ευρωπαϊκή κλίμακα.


Η έρευνα Indect, που άρχισε εφέτος, έρχεται καθώς η ΕΕ ανοίγεται δυναμικά στο πεδίο της επέκτασης του ρόλου της στηνμάχη κατά του εγκλήματος, της τρομοκρατίας και της διαχείρισης της μετανάστευσης, αυξάνοντας τον προϋπολογισμό της σε αυτά τα αντικείμενα κατά 13.5%, φτάνοντας σχεδόν στα 900 εκατομμύρια λίρες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά ένα “κοινό τρόπο σκέψης” για την επιβολή του νόμου σε ολόκληρη την ΕΕ και για την εκπαίδευση του ενός τρίτου των αστυνομικών -περισσότερων από 50.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο- στις ευρωπαϊκές υποθέσεις μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την ομάδα σκέψης (think tank) ‘Ανοικτή Ευρώπη’ (Open Europe), η αυξημένη έμφαση στη συνεργασία και την ανταλλαγή πληροφοριών σημαίνει ότι οι Ευρωπαϊκές αστυνομικές δυνάμεις είναι πιθανό να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που τηρεί η βρετανική αστυνομία, συμπεριλαμβανομένης της ΒρετανικήςΒάσης Δεδομένων DNA. Το Open Europe αναμένει επίσης ότι ο αριθμός βρετανών πολιτών που θα εκδίδονται από το αμφισβητούμενο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θα τριπλασιαστεί.


Ο Stephen Booth, (φωτο), αναλυτής του Open Europe που έχει βοηθήσει στη σύνταξη ενός φακέλου για την ατζέντα για τηνΕυρωπαϊκή δικαιοσύνη, είπε ότι αυτές οι εξελίξεις και τα προγράμματα όπως το Indect, ήχησαν "Οργουελιανά" και ήγειραν σοβαρά ζητήματα για την προσωπική ελευθερία.




"Όλα αυτά για μένα, είναι πολύ τρομακτικά. Αυτά τα προγράμματα θα οδηγήσουν σε μια τεράστια εισβολή στην ιδιωτική ζωή και οι πολίτες πρέπει να αναρωτηθούν εάν η ΕΕ πρέπει να ξοδεύει τους φόρους τους σε αυτά," είπε.




“Η ΕΕ στερείται ικανοποιητικών ελέγχων και δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία ότι ρωτήθηκε ποτέ κανείς “ αν όλα αυτά αποσκοπούν προς το συμφέρον των πολιτών μας;”

Η κ. Chakrabarti είπε: “Το να φακελώνεις ολόκληρους πληθυσμούς αντί να ελέγχεις μεμονωμένους υπόπτους είναι ένα δυσοίωνο βήμα σε οποιαδήποτε κοινωνία. Είναι αρκετά επικίνδυνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, καθώς φαίνεται ότι η ιδέα αυτή γίνεται δεκτή με θετικά αισθήματα.


Σύμφωνα με τον επίσημο ιστοχώρο για το πρόγραμμα Indect, που άρχισε εφέτος, οι κύριοι στόχοι του περιλαμβάνουν “την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας για την καταχώριση και την ανταλλαγή λειτουργικών δεδομένων, την καταγραφή πληροφοριών μορφής πολυμέσων (ήχος, εικόνα, κλπ), την ‘ευφυή’ επεξεργασία όλων των πληροφοριών και την αυτόματη ανίχνευση των απειλών και την αναγνώριση αντικανονικών συμπεριφορών ή περιπτώσεων βίας (παράβασης)”.

Μιλά για “την σύσταση ‘πρακτόρων’ επιφορτισμένων με το συνεχή και αυτόματο έλεγχο των δημόσιων πηγών όπως: ιστοχώροι, φόρουμ συζήτησης, ομάδες usenet groups, servers αρχείων, p2p [διομότιμα] δίκτυα καθώς επίσης και μεμονωμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χτίζοντας ένα -βασισμένο Διαδίκτυο- σύστημα συλλογής πληροφοριών, τόσο ενεργό όσο και παθητικό.”


Ο ιστοχώρος του τμήματος Η/Υ του York University, αναφέρει λεπτομερώς πως ο στόχος του είναι να αναπτύξει “υπολογιστικές γλωσσολογικές τεχνικές για τη συλλογή πληροφοριών και την εκμάθηση από το διαδίκτυο.”


Θέλουμε να εστιάσουμε στις νέες τεχνικές για την επαγωγή των λεκτικών εννοιών, την ανάλυση των λεκτικών οντοτήτων, την εις βάθος σχεσιακή τους ανάλυση, την ανάλυση της κοινωνικής δικτύωσης [και] την ανάλυση του συναισθήματος,” λέει.



Ένα ξεχωριστό ερευνητικό πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, που αποκαλείται “Adabts - Automatic Detection of Abnormal Behaviour and Threats in crowded Spaces” (Αυτόματη Ανίχνευση Αντικανονικής Συμπεριφοράς και Απειλών σε Χώρους πολυπληθών συγκεντρώσεων) έχει λάβει επιχορήγησησχεδόν 3 εκατομμυρίων λίρων.


Το πρόγραμμα αυτό έχει έδρα τη Σουηδία αλλά στους συνεργάτες περιλαμβάνονται το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών και η βιομηχανία οπλικών συστημάτων και συστημάτων ασφαλείας BAE Systems.

Επιδίωξή του είναι να αναπτύξει τα πρότυπα “ύποπτης συμπεριφοράς” έτσι ώστε αυτά μπορούν να ανιχνευθούν αυτόματα χρησιμοποιώντας CCTV και άλλες μεθόδους επιτήρησης. Το σύστημα θα μπορούσε να αναλύει τον τόνο της φωνής των ανθρώπων, τον τρόπο που κινούνται και να ανιχνεύουν (και να ακολουθούν) τα άτομα μέσα στα πλήθη.

Ο συντονιστής προγράμματος ο Δρ Jorgen Ahlberg, της σουηδικής αντιπροσωπείας αμυντικής έρευνας, είπε ότι αυτό θα βοηθούσε απλά στην ειδοποίηση των χειριστών CCTV πότε το πρόβλημα θα άρχιζε.


“Οι άνθρωποι συνήθως δεν ξεκινούν να παλεύουν από τη μια στιγμή στην άλλη,” είπε. “Αρχίζουν με το να λογομαχούν και να σπρώχνουν ο ένας τον άλλο. Δεν πρόκειται για ένα, “A!, σπρώχνεστε, άρα συλλαμβάνεστε” αλλά για να προειδοποίηση κάποιου χειριστή ότι κάτι διαδραματίζεται.”




“Εάν πρόκειται για ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο θα μπορούσες να στείλεις ένα φύλακα ασφαλείας στην εγγύς περιοχή και ίσως να αποφευγόταν κάποιο επεισόδιο.”


Το Open Europe θεωρεί ότι οι πληροφορίες που συλλέγονται από το Indect και άλλα τέτοια συστήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από ένα –όχι ευρέως γνωστό- σώμα, το Joint Situation Centre της ΕΕ (SitCen), το οποίο, όπως λέει το Open Europe, είναι “ουσιαστικά η αρχή μιας μυστικής υπηρεσίας της ΕΕ.”


Οι κριτικοί έχουν πει ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί στη “CIA της Ευρώπης”.







Ο φάκελος λέει: “Το Joint Situation Centre της ΕΕ (SitCen) ιδρύθηκε αρχικά προκειμένουνα ελεγχθούν και να αξιολογηθούν τα παγκόσμια γεγονότα και καταστάσεις σε εικοσιτετράωρη βάση με μια εστίαση στις πιθανές περιοχές κρίσεων, την τρομοκρατία και τον πολλαπλασιασμό όπλων μαζικής καταστροφής.


“Εντούτοις, από το 2005, το SitCen έχει χρησιμοποιηθεί για να μοιραστεί τις πληροφορίες αντιτρομοκρατίας.

“Ένας διευρυνόμενος ρόλος για το SitCen πρέπει να δημιουργεί ανησυχία δεδομένου ότι η υπηρεσία καλύπτεται από τόσο μεγάλη μυστικότητα.



“Η επέκταση αυτού που είναι ουσιαστικά η αρχή μιας μυστικής υπηρεσίας της ΕΕ εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα της πολιτικής επιτήρησης στα κράτη μέλη.”







Ο επιθεωρητής Gerry Murray, του PSNI, είπε ότι ο κύριος ρόλος αυτής της δύναμης είναι να εξετάσει εάν το σύστημα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε εθνικό ή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο για την αστυνομία.



“Ένα μεγάλο μέρος του ζητήματος είναι πολύ ακαδημαϊκό και επιστημονικής φύσης [προς το παρόν]. Οι προϋπολογισμοί μας συρρικνώνονται, οι ανθρώπινοι πόροι μας συρρικνώνονται και ψάχνουμε την τεχνολογίες πληροφορικής που θα μας βοηθήσουν σε έναν ορίζοντα πενταετίας στη μείωση του εγκλήματος και την καταπολέμηση των εγκληματικών συμμοριών," είπε.



"Μέσα σε αυτό το Project Indect υπάρχει ένα ηθικό θέμα που θα εξεταστεί: αν είναι επιτρεπτό στο πλαίσιο της νομοθεσίας της χώρας, ποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει, ποιος μπορεί να το επιτηρεί και αν είναι συμβατό με τα ανθρώπινα δικαιώματα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης