Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Κανείς δεν θέλει τους λαούς να συνειδητοποιήσουν πως παίζεται το παιχνίδι- Ο Bill Gates και o “Πόλεμος ενάντια στα μετρητά” αποτελούν απειλή για την ελευθερία μας, οικονομολόγος προειδοποιεί

Κανείς δεν θέλει τους λαούς να συνειδητοποιήσουν πως παίζεται το παιχνίδι

Οι τοκογλύφοι καταφέρνουν να ματώνουν όσους λαούς συμμαχήσουν με τη Ρωσία. Και μάλιστα ξέρουν να κρατούν αυτά τα εγκλήματα μακριά από τη δημοσιότητα …εφόσον οι ίδιοι ελέγχουν και τα περισσότερα ΜΜΕ. Παραδίδουν μαθήματα θανάτου που μένουν αξέχαστα στους ανθρώπους …όσους δηλαδή επιζήσουν από την εκδικητικότητά τους. Φυσικά οι ίδιοι κρύβονται πίσω από άλλα καταχρεωμένα έθνη που τα χειραγωγούν λόγω των χρεών τους και λόγω των διεφθαρμένων ηγετών τους. Ακόμα κι αν θελήσουν τα θύματα να εκδικηθούν … δεν μπορούν να φανταστούν ποιος είναι ο πραγματικός εντολέας κι έτσι ο οργή διοχετεύεται αλλού.
Έβαλαν τους Αμερικανούς να ισοπεδώσουν το Ιράκ και τη Λιβύη, έβαλαν τους Σαουδάραβες να χρηματοδοτήσουν το ISIS , έβαλαν τους Άγγλους να επιτεθούν στους Κινέζους, έβαλαν τους Βέλγους να αφανίσουν 20.000.000 Κονγκολέζους, έβαλαν τους Οθωμανούς να αφανίσουν τους Αρμένιους, έβαλαν τους Κεμαλιστές να αφανίσουν τους Έλληνες , έβαλαν τους Γάλλους να ισοπεδώσουν την Αλγερία κοκ …
Ο Γερμανός Πρέσβης Hans Freiherr von Wangenheim είχε φίλο τον περιούσιο έμπορο όπλων Alexander Parvus … μέσω του οποίου η Μοναρχική Γερμανία …χρηματοδότησε τους «αυθόρμητους αντικαπιταλιστές» να ανατρέψουν τον Τσάρο.
Και κάπως έτσι πέθαναν εκατομμύρια Ρώσοι …προκειμένου να αποκτήσουν κυβέρνηση από ΜΗ Ρώσους.
Τα αποσπάσματα είναι από εδώ:
https://ardin-rixi.gr/archives/219155
Κανείς δεν τολμάει να αποδομήσει την Κόκκινη Επανάσταση… Ούτε καν ο «παντοδύναμος» Πούτιν … Κανείς δεν θέλει τους λαούς να συνειδητοποιήσουν πως παίζεται το παιχνίδι …γιατί όταν κληθούν να πάνε πολεμήσουν για την πατρίδα, για την «ελευθερία και την ανεξαρτησία» ή ενάντια στον ταξικό εχθρό , … προφανώς θα φέρουν αντιρρήσεις.
Για την ιστορία του Alexander Parvus ..του οποίου το όνομα το έχουν διαγράψει από παντού στα χιλιάδες βιβλία που γράφτηκαν για την Κόκκινη Επανάσταση μπορείτε να μάθετε σ’αυτό το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από την Κρατική Ρωσική Τηλεόραση.
Δεν πάει σε βάθος αλλά τώρα που έχουμε καταλάβει πως γίνονται οι «αυθόρμητες» επαναστάσεις … είναι όλα τόσο αυτονόητα.
Leon Trotsky The sold out revoluton Who paid Trotsky? Secrets of the World Revolution

grothia.gr

Ο Bill Gates και o “Πόλεμος ενάντια στα μετρητά” αποτελούν απειλή για την ελευθερία μας, οικονομολόγος προειδοποιεί

Ο Bill Gates και o “Πόλεμος ενάντια στα μετρητά” αποτελούν απειλή για την ελευθερία μας, οικονομολόγος προειδοποιεί
ΠΗΓΗ : SPUTNIK
Μια κοινοπραξία ισχυρών συμφερόντων που περιλαμβάνει τη Visa και τη Mastercard, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς και το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ πιέζουν σιγά-σιγά για την αφαίρεση μετρητών παγκοσμίως και την αντικατάσταση τους με ψηφιακά νομίσματα.
Ο Norbert Haring έχει διδακτορικό στα οικονομικά και είναι συνιδρυτής και συν-διευθυντής της Παγκόσμιας Ένωσης Οικονομικών, της δεύτερης μεγαλύτερης ένωσης οικονομολόγων στον κόσμο. Ο Δρ Haring είναι οικονομικός δημοσιογράφος, blogger και συγγραφέας δημοφιλών βιβλίων για τα οικονομικά.
Τα δύο πιο πρόσφατα βιβλία του καλύπτουν την εκστρατεία κατάργησης των μετρητών. Το τελευταίο “Schs neues Geld” (Brave New Money) που δημοσιεύθηκε στα γερμανικά το 2018 μόλις βγήκε στα κινέζικα.
Το 2015, ο Δρ Haring κατέθεσε αγωγή για το δικαίωμα καταβολής των αμοιβών του σε δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς σε μετρητά, η οποία έκτοτε έχει φτάσει στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΕ). Η ημερομηνία της ακρόασης στο ΔΕΕ έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου 2020.
Sputnik: Παρακαλώ εξηγήστε – για όσους δεν γνωρίζουν τίποτα γι ‘αυτό – ποια είναι η εκστρατεία για την κατάργηση των μετρητών περίπου και οι οποίοι είναι οι κύριοι παίκτες.
Norbert Haring: Ξεκινώντας από το 2005, ο “πόλεμος στα μετρητά”, όπως τον αποκαλούσαν, ήταν απλώς μια δηλωμένη επιχειρηματική στρατηγική της Visa και της Mastercard για να αποτρέψουν τη χρήση των μετρητών, επειδή το βλέπουν ως τον κύριο ανταγωνιστή των πιστωτικών καρτών τους. Από περίπου το 2011 αυτό το είδος των συζητήσεων είχε εντελώς σταματήσει.
Αντ ‘αυτού, μπήκαν σε έναν συνασπισμό με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates και τη Citibank και ίδρυσαν την Better Than Cash Alliance για να επιδιώξουν την εξάλειψη των μετρητών. Αλλά τώρα, το κάνουν με τον προσποιητό στόχο να βοηθήσουν τους φτωχούς συμπεριλαμβάνοντας το οικονομικά.
Υπάρχουν πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα, ρυθμιστικά ιδρύματα, και κυβερνήσεις που έχουν καταταγεί σε αυτόν τον αγώνα κατά των μετρητών, είτε με τα χρήματα του Γκέιτς και των άλλων μελών της
Better Than Cash Alliance ή με το διπλωματικό τρόπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ή και τα δύο.
Σπούτνικ: Γιατί το κάνουν αυτό;
Norbert Haring: Το ενδιαφέρον του χρηματοπιστωτικού τομέα για την πώληση των δικών του προϊόντων αντί για μετρητά είναι προφανές. Οι επιχειρήσεις πληροφορικής θέλουν τα στοιχεία που λαμβάνονται από την ψηφιοποίηση, και η αμερικανική κυβέρνηση θέλει την επιτήρηση και τη δύναμη της κύρωσης που προέρχεται από την ψηφιοποίηση των πληρωμών. Σε άλλες συνεργαζόμενες χώρες αρέσει επίσης η πτυχή της απόκτησης μεγαλύτερης εξουσίας επιτήρησης επί των πληθυσμών τους.
Sputnik: Έχετε γράψει για το πώς η Ινδία χρησιμοποιήθηκε ως μεγάλης κλίμακας “ινδικό χοιρίδιο” για την εξάλειψη των μετρητών. Μπορείτε να περιγράψετε εν συντομία τι συνέβη εκεί και ποιος ήταν πίσω από αυτό;
Norbert Häring: Τον Νοέμβριο του 2016, ο Πρωθυπουργός Narendra Modi πήγε στην τηλεόραση, δηλώνοντας ότι όλα τα μικρότερα τραπεζογραμμάτια ονομαστικής αξίας «δαιμονοποιήθηκαν» με ειδοποίηση μόνο 4 ωρών. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαν πλέον να πληρώσουν με αυτά. Έπρεπε να πάνε στην τράπεζα. Αυτό οδήγησε σε ημέρες χάους και μήνες ακραίας έλλειψης μετρητών σε μια χώρα όπου ο μισός πληθυσμός δεν έχει καν τραπεζικό λογαριασμό και το 90% των πληρωμών πραγματοποιούνται σε μετρητά.
Ο υποτιθέμενος στόχος ήταν να βλάψουν εκείνους που συσσώρευαν [χρήματα από τη μαύρη αγορά]. Αυτό απέτυχε εντελώς. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση άλλαξε τον δηλωμένο στόχο της «οικονομικής ένταξης» και τον εκσυγχρονισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Φύτεψαν ιστορίες στα μέσα ενημέρωσης για να κάνουν ότι φαίνεται ότι ήταν μια μικρή ομάδα Ινδών γύρω από το Modi που το σκέφτηκε.
Ωστόσο, στο blog μου και στο βιβλίο μου, παρατήρησα μια σειρά από πολύ στενή συνεργασία για την “οικονομική ένταξη” της ινδικής κεντρικής τράπεζας με το Ίδρυμα Gates, την κυβέρνηση των ΗΠΑ, και άλλα αντι-μετρητά ιδρύματα των ΗΠΑ.
Sputnik: Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates φαίνεται να είναι ένας από τους βασικούς παίκτες σε αυτή την κίνηση για ένα κόσμο χωρίς μετρητά. Ξέρουμε γιατί φαίνονται τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό το έργο;
Norbert Haring: Εάν μιλάμε για τον Gates ως πρόσωπο της Microsoft, υπάρχει το ενδιαφέρον της Microsoft, και των άλλων Αμερικανικών επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που περιλαμβάνονται, στην ψηφιοποίηση όλων για να κάνουν περισσότερες επιχειρήσεις και να λάβουν περισσότερα στοιχεία. Τα οικονομικά δεδομένα είναι από τα πιο πολύτιμα δεδομένα.
Ο Bill Gates είναι επίσης εξέχων συμμετέχων σε πολλές ομάδες και συγκεντρώσεις εθνικής ασφάλειας. Είναι σαφώς πατριώτης, που κρατά τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ πολύ κοντά στην καρδιά του. Και αυτά είναι κατανοητά ότι ευνοούνται από περισσότερα δεδομένα και περισσότερο έλεγχο για το τι κάνει ο υπόλοιπος κόσμος.
Σπούτνικ: Χρησιμοποιούνται τα COVID-19 και “The Great lockdown” για να τροφοδοτήσουν περαιτέρω τον “πόλεμο ενάντια στα μετρητά”;
Norbert Haring: Ναι, φυσικά, χρησιμοποιείται ευρέως από αυτή την άποψη. Οι τράπεζες κάνουν εκστρατεία για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το Διαδίκτυο, λέγοντας στους πελάτες τους ότι τα μετρητά είναι βρώμικα και οι κινητές κάρτες ή οι λύσεις πληρωμής δεν είναι. Το κάνουν παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων ότι ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από τα μετρητά. Οι περισσότεροι ειδικοί σε θέματα υγείας λένε ότι [μετρητά] δεν είναι ένα σχετικό κανάλι [για τον ιό].
Σπούτνικ: Ποια είναι η ανησυχία σας για τον κόσμο που απομακρύνεται από τα μετρητά. Δεν θα ήταν πιο βολικό αν μπορούσαμε όλοι να έχουμε και να χρησιμοποιήσουμε το νόμισμά μας ψηφιακά;
Norbert Häring: Σίγουρα, είναι βολικό. Κανείς δεν εμποδίζει κανέναν να χρησιμοποιεί ψηφιακό χρήμα. Το χρησιμοποιώ επίσης. Μόνο ορισμένες επιχειρήσεις, που θεωρούν υψηλές τις αμοιβές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεν θα δέχονταν ψηφιακό χρήμα. Αυτός είναι ένας λόγος, γιατί αυτοί οι ενδιάμεσοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί θέλουν να καταργήσουν τα μετρητά. Για να αυξήσουν τα χρήματα τους, κάτι που δεν μας ενδιαφέρει.
Το πιο σημαντικό είναι ότι όλα όσα πληρώνουμε [για] ψηφιακά χρήματα καταγράφονται, προβάλλονται και αποθηκεύονται από διάφορους παρόχους υπηρεσιών και καταλήγουν στα στοιχεία του τραπεζικού μας λογαριασμού. Εάν δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα χρήσης μετρητών, τα στοιχεία του τραπεζικού μας λογαριασμού θα είναι ένα σχεδόν πλήρες αρχείο της ζωής μας. Όποιος έχει τη δύναμη να ερευνήσει, ο οποίος αναπτύσσει ενδιαφέρον για εμάς ανά πάσα στιγμή, μπορεί να δει πού ήμασταν και τι έχουμε κάνει κάθε μέρα και ώρα, δεκαετίες στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης