Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΩΝ ΙΑΧΩΒΑΔΩΝ;


Ο Κάρολος Τέηζ Ρώσσελ (ή Ράσσελ), (αγγλικά Charles Taze Russell) (1852 – 1916), γνωστός και ως ‘πάστορας Ρώσσελ, ήταν ο ιδρυτής της οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Το γνωστό περιοδικό «Σκοπιά» πρωτοεκδόθηκε το 1879 από τον Ρώσσελ με την ονομασία «Η Σκοπιά της Σιών και Κήρυξ της του Χριστού Παρουσίας».

Το παρακάτω είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Φριτζ Σπρινκμάιερ (Fritz Springmeier)«Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ – Σχέσεις Μαρτύρων του Ιεχωβά και της Μασονίας», εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ (ο αγγλικός τίτλος είναι ‘The Watchtower and the Masons’).


Ο Fritz Springmeier (γεννημένος το 1955) είναι Αμερικάνος συγγραφέας αρκετών αποκαλυπτικών βιβλίων που θεωρούνται ότι κινούνται στον χώρο της «συνομωσίας». Σκοπός των βιβλίων του, όπως λέει ο ίδιος, είναι το ξεσκέπασμα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Το πιογνωστό του είναι το ‘Bloodlines of the Illuminati’. Κατηγορήθηκε για καλλιέργεια χασίς και για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια ημέρα που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το χασίς, οδηγήθηκε στην φυλακή με βάση τις κατηγορίες για την ληστεία. Έμεινε στην φυλακή 9 χρόνια και 3 μήνες.

Ρώσσελ: Ένας Μασόνος Σιωνιστής;

Στα 1910-1911 οι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν να ακούσουν «ένα χριστιανό κήρυκα». Το μήνυμά του στο Σαιντ Λιούις στις 11-12 Ιουνίου 1911 ήταν “Σιωνισμός η Ελπίδα του Κόσμου”.
Η βιβλική μορφή του Κ. Τ. Ράσσελ δεν έμοιαζε με καμμία από αυτές που είχαν δει μέχρι τότεοι Εβραίοι. Έτσι αιχμαλώτισε πολλών την προσοχή αν όχι την καρδιά.
Οι Εβραίοι συνέρρεαν στις συναθροίσεις του. 4.000 Εβραίοι συγκεντρώθηκαν στο Ιπποδρόμιο της Νέας Υόρκης στις 9 Οκτωβρίου του 1910 για να ακούσουν αυτόν τον‘χριστιανό κήρυκα’. Αργότερα στο Λονδίνο συγκεντρώθηκαν στο Ρόαγιαλ Άλμπερτ Χωλλ για να τον ακούσουν 4.600 και άλλοι 800 στο Σόρεντιτς Τάουν Χωλλ. 12.000 Εβραίοι ήλθανστο Μάντσεστερ, 1.400 στη Γλασκώβη της Σκωτίας και 5.000 στο Σινσινάτι του Οχάιο.
Τι αιχμαλώτισε τις καρδιές τους; Ο Ράσσελ δίνει περιληπτικά το μήνυμά του στον Ιππόδρομο: “Δεν κηρύττουμε τον Ιησού σ’ αυτούς. Το μήνυμά μας στους Εβραίους είναι σαν Εβραίοι προς Εβραίους από το Ησαϊας 40:1,2 Κουράγιο, κουράγιο Λαέ μου”. (“Κάρολος Τ. Ράσσελ, ‘Ενας Πρώϊμος Αμερικανός Σιωνιστής”, σελ. 69).

Ο Ράσσελ επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του, πως ο στόχος του δεν ήταν να προσηλυτίσει τους Εβραίους και έτσι κατεύναζε τους φόβους τους. Επίσης ο Ράσσελ είχε ένα σημαντικό μήνυμα τον καιρό εκείνο. Το μήνυμά του ήταν ο Σιωνισμός. Ο Ράσσελ υπήρξε Σιωνιστής, πριν ακόμη υπάρξει η λέξη.
Στα 1880 ο Ρώσσελ άρχισε να “προβλέπει” πως οι Εβραίοι θα επέστρεφαν στην Παλαιστίνη. Το τρίτο του βιβλίο “Η επιστροφή της Βασιλείας του Θεού” (1889) αφιερώνει ολόκληρο το 8ο κεφάλαιο στην “αναβίωση του κράτους του Ισραήλ”.
Η “προφητεία” του για την επιστροφή των Εβραίων στο Ισραήλ είναι κατά τη γνώμη του συγγραφέα, η πιο σωστή (οι άλλες απέτυχαν). Η προφητεία όμως αυτή αγνοήθηκε από την Εταιρία Σκοπιά διότι σύμφωνα με το παρόν “Φως” το έθνος του Ισραήλ δεν βρίσκεται στα σχέδια του Θεού.


Ο Ρώσσελ επιδοκιμάστηκε όταν είδαν πως οι “προβλέψεις” του άρχισαν να πραγματοποιούνται. Ο Ρώσσελ διαφήμιζε τη Σιωνιστική κίνηση του Δρ. Τ. Χερτζλ(Theodor Herzl, ο ‘πατέρας’ του Σιωνισμού). Εξέδωσε επίσης μια εφημερίδα στη γλώσσα Γίντις, (η γλώσσα των Εβραίων Ασκενάζι) με τίτλο “Di Shtimme” που κυκλοφόρησε επίσης στην Ευρώπη και τη Ρωσία. Αργότερα έγραψε το “Κουράγιο στους Εβραίους” λέγοντας πως στη Βίβλο ο Θεός υποσχέθηκε πως θα επανίδρυε το κράτος τους.
Μια από τις μεγαλύτερες επιθυμίες του Ρώσσελ ήταν η προώθηση της ίδρυσης του σύγχρονου Ισραήλ. Ο συγγραφέας πιστεύει πως ο Εβραϊκός λαός επειδή αντιδρούσε από φόβο προς τους χριστιανούς, απέτυχε να συνειδητοποιήσει την βοήθεια που έδιναν οι Χιλιαστές στο κράτος του Ισραήλ.
Επειδή ο Ελευθεροτεκτονισμός σχετίζεται με τον Εβραϊσμό, το ερώτημα είναι εάν η προώθηση των Σιωνιστικών σχεδίων προήρχετο από Μασονική επιρροή.

Διάφοροι Χιλιαστές υπήρξαν πρόθυμοι να υποστηρίξουν τον Σιωνισμό. Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε πως ο Ρώσσελ συνεργαζόταν με Εβραιομασώνους, τότε είναι δυνατόν να πιστέψουμε πως ο Σιωνισμός του Ρώσσελ ήταν κάποια τυχαία σκέψη. Ο Σιωνισμός δεν εκφράστηκε σαν Μασονικό κίνημα. Ή έπαιξε και αυτός κάποιο ρόλο;
Η πραγματική σύνδεση αφορά το Ναό του Σολομώντα. Ο Ναός αυτός έπαιξε μεγάλο ρόλο στον Ελευθεροτεκτονισμό. Περιγράφεται λεπτομερειακά στις διάφορες Ελευθεροτεκτονικές εκδόσεις της Χριστιανικής Βίβλου και οι Ελευθεροτέκτονες έχουν γράψει πολυάριθμα βιβλία και άρθρα γύρω από το Ναό. Έχει επίσης γίνει αντικείμενο μεγάλου ενδιαφέροντος για τους Χιλιαστές και τους Σιωνιστές. Και οι δυο περιμένουν την ανακατασκευή του.
Η Μασονική έκδοση της Βίβλου, αναφέρει κάποιον Δρ. Τζον Γουέσλεϋ Κέλχνερ, που συνέλεξε στα 1923 το απαραίτητο υλικό για να χτιστεί ένας νέος ναός. Η Μασωνική Βίβλος του Χόλμαν, είναι εικονογραφημένη με εικόνες που βασίζονται στα αρχιτεκτονικά σχέδια του Κέλχνερ.
Στα 1861 ένα Εβραϊκό περιοδικό που εκδίδετο στο Παρίσι με τίτλο “ La Vérité Israélite ” (τόμος ν, σελ. 74), αποκαλύπτει πως οι Μασόνοι και οι Εβραίοι έχουν παρόμοιους στόχους.
“Οι σχέσεις είναι περισσότερο στενές από ό,τι θα μπορούσε κανείς να φανταστεί. Ο Εβραϊσμός πρέπει να διατηρεί μια έντονη και βαθιά συμπάθεια για τον Ελευθεροτεκτονισμό γενικά και δεν θα έπρεπε να υπάρχει αδιαφορία όσον αφορά το ισχυρό αυτό ίδρυμα.
Για πολύ μεγάλο διάστημα εξ αιτίας της προόδου στην ηθική και την λαϊκή ελευθερία ο Ελεθεροτεκτονισμός μπόρεσε να εγκαταλείψει το ρόλο μιας μυστηριώδους μυστικής εταιρίας που αναγκάστηκε να είναι εξ αιτίας του φόβου και της τυραννίας των παλαιών κυβερνήσεων. Οι αρχές και οι μέθοδοί του έγιναν γνωστές στο κοινό έτσι ώστε να μην είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το πνεύμα και τους στόχους του.

Το πνεύμα του Ελευθεροτεκτονισμού είναι εβραϊκό στα θεμέλιά του, οι ιδέες του είναι εβραϊκές, η γλώσσα του είναι εβραϊκή και η πραγματική του οργάνωση είναι σχεδόν εβραϊκή. Όταν πλησιάζει κανείς το Θυσιαστήριο στο οποίο το Μασονικό Τάγμα πραγματοποιεί τα έργα του, ακούει από παντού το όνομα του Σολομώντα όπως και την ηχώ του Ισραήλ. Οι συμβολικές κολώνες είναι οι κολώνες του ναού αυτού όπου κάθε μέρα οι εργάτες του Χιράμ παρελάμβαναν το μισθό τους. Το σύνολο της Μασονικής παράδοσης με γυρίζει πίσω στη λαμπρή εποχή, όταν ο Εβραίος μονάρχης σύμφωνα με τις υποσχέσεις του Δαυΐδ έκτισε στο Θεό του Αβραάμ, του Ισαάκ, και του Ιακώβ ένα θρησκευτικό μνημείο, αντάξιο του Δημιουργού των Ουρανών και της γης…
Ο ναός αυτός πρέπει να κτιστεί αφού το θυσιαστήριο στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε. Το μυστικό οικοδόμημα για το οποίο όλοι οι Μασόνοι στη γη εργάζονται ομόθυμα με σημεία αναγνώρισης και μυστικά συνθήματα είναι το ηθικό θυσιαστήριο, το θείο άσυλο όπου όλοι οι άνθρωποι θα ενωθούν μια μέρα σε ιερές και αδελφικές Αγάπες. Είναι το κοινωνικό τάγμα το οποίο δεν θα γνωρίζει πολέμους φατριών, ούτε κάστες, ούτε φατρίες και στο οποίο η ανθρώπινη φυλή θα αναγνωρίσει ξανά τη γνήσια μοναδικότητά της. Αυτό είναι το έργο στο οποίο κάθε μυημένος είναι αφιερωμένος και αναλαμβάνει να θέσει τον λίθο του σε ένα ιερό το οποίο διατηρήθηκε για αιώνες”.


Εάν πραγματικά οι Ελευθεροτέκτονες αισθανόταν τόσο έντονη την ανάγκη να ξαναχτίσουν το ναό όπως το περιγράφει το Εβραϊκό αυτό άρθρο στα 1821, τότε ίσως η Μασονία να έδωσε την ώθηση στον Κ. Τ. Ρώσσελ να δημιουργήσει αυτήν την ισχυρή πεποίθηση πως οι Εβραίοι πρέπει να επιστρέψουν στο Ισραήλ για να επανορθώσουν την θρησκεία τους, αφού αυτό είναι μέρος από το σχέδιο του Θεού.
Μιλώντας με αριθμούς, οι περισσότεροι χριστιανοί δεν είναι χιλιαστές. Το μεγαλύτερο μέρος των Χιλιαστικών εκδόσεων, τείνει να κρύβει το γεγονός αυτό. Για το αν η Μασονία ενθάρρυνε τον Σιωνισμό του Ρώσσελ, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, πως η επιθυμία του Ρώσσελ να δει το ναό ανακατασκευασμένο τον τοποθετεί πιο κοντά στη Μασονία από ό,τι στον πραγματικό Χριστιανό.
Το Μασονικό βιβλίο “Ηθική και Δόγμα”, στις σελ. 321, 744-745 περιγράφει τη σημασία τηςΚαμπάλα για τη Μασονία.
Η Καμπάλα υπήρξε ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του Χασιδισμού. Οι Εβραίοι Χασίδ είναι μία μυστική μειοψηφία των Εβραίων που ισχυρίζονται ότι κατέχουν μυστική γνώση.
Ο Ιακώβ Ντε Χάας, ένας Χασιδιστής Εβραίος, επισκέφθηκε τον Κ.Τ. Ράσσελ και βρήκε ομοιότητες ανάμεσα στις απόψεις του Ρώσσελ και τις θεωρίες του Χασιδισμού.
Τι είναι η Καμπάλα; Η Εβραϊκή θεολογία διαιρέθηκε σε τρία μέρη. Το πρώτο ήταν ο Νόμος. Το δεύτερο ήταν η Ψυχή του Νόμου. Το Τρίτο ήταν η Ψυχή της Ψυχής του Νόμου. Ο Νόμος διδάσκεται σε όλα τα τέκνα του Ισραήλ. Το Μίσνα, η Ψυχή του Νόμου, αποκαλύπτεται στους Ραβίνους και τους διδασκάλους. Η Καμπάλα όμως, η Ψυχή της Ψυχής του Νόμου, είναι επιδέξια κρυμμένη, και μόνον οι υψηλά μυημένοι ανάμεσα στους Εβραίους γνωρίζουν τις μυστικές της αρχές. (“Μασωνική… Συμβολική Φιλοσοφία”, σελ. ΧΙΙ1).
Ο συγγραφέας αναζήτησε ίχνη της Καμπάλα στα γραπτά του Ράσσελ που σε γενικές γραμμές είναι απούσα. Μόνο λίγα πράγματα είναι παρόμοια.
Η χρήση της Καμπάλα για την ερμηνεία της Ψυχής του Νόμου, φαίνεται να αντικαταστάθηκε από τις ιδέες και τα γραπτά του Ράσσελ, τα οποία παίζουν έναν ιδανικό ρόλο. Ο Ράσσελ ισχυρίστηκε πως τα έξι του βιβλία μιλούν πρακτικά για τη Βίβλο.
ΦΩΤΟ: Ο μασονικού τύπου Τάφος – Πυραμίδα του Κ. Ρώσσελ

Οι Εβραίοι και οι Ελευθεροτέκτονες εισήλθαν στις “εκκλησίες των Διεθνών Βιβλικών Σπουδαστών” του Ράσσελ. Η επίδραση όμως που είχαν στον Ράσσελ και το κίνημα, είναι δύσκολο να ανακαλυφθεί. Ακόμη και ο χαρακτηριστικός πρώιμος Σιωνισμός του Ράσσελ είχε ελάχιστη επίδραση στους σύγχρονους Μάρτυρες του Ιεχωβά. Οι ομάδες Βιβλικών Σπουδαστών όμως παρέμειναν πιστές στον Σιωνισμό του Ράσσελ.
Σαν συμπέρασμα μπορούμε να πούμε πως υπάρχουν ορισμένες ομοιότητες στη σκέψη κάποιων Εβραίων, κάποιων Μασόνων και του Ράσσελ. Πέρα όμως από αυτό, ο συγγραφέας δεν βρίσκει καμία σχέση. Μάλλον ο Σιωνισμός του Ράσσελ είναι το αποτέλεσμα της Χιλιαστικής προοπτικής και όχι το αποτέλεσμα Μασονικών επαφών.

Πηγή:
redskywarning.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης