Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Tι «προβλέπει» το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ για το 2030

Αποτέλεσμα εικόνας για Παγκόσμιο Οικονομικό ΦόρουμΌταν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ «προβλέπει» εσύ πρέπει να ακούς προσεκτικά. Γιατί δεν είναι ούτε μέντιουμ, ούτε προφήτες. Είναι το Φόρουμ των ισχυρών της γης που συναντιόνται κάθε χρόνο υπό άκρα μυστικότητα στο Νταβός και οι «προβλέψεις» τους είναι τα σχέδια που πάντα εφαρμόζουν με επιτυχία

Άνοιξε λοιπόν καλά τα μάτια και δες τι προβλέπουν οι εμπειρογνώμονες τους από τα Παγκόσμια Συμβούλια του Μέλλοντος για τον κόσμο το 2030, και αυτά είναι όλα όσα περιγράφονται στην περίφημη Ατζέντα 21 του ΟΗΕ και όπως ΑΚΡΙΒΏΣ τα ανέλυαν οι «συνωμοσιολόγοι» από την πρώτη μέρα υπογραφής της, το 1992.
Από την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας, στην επιβολή των μεταλλαγμένων και από τη δημιουργία μεγαλουπόλεων που θα ελέγχουν τα πάντα και την ερήμωση της υπαίθρου, μέχρι τις μαζικές μετακινήσεις μεταναστών για το ανακάτεμα των λαών. Τα έθνη «επανέρχονται» με ενέσεις παγκοσμιοποίησης και τις ΜΚΟ να κάνουν πλέον κουμάντο.
1. Όλα τα προϊόντα θα έχουν γίνει υπηρεσίες. «Δεν κατέχω τίποτα. Δεν έχω στην ιδιοκτησία μου ούτε ένα αυτοκίνητο. Δεν έχω στην ιδιοκτησία μου ούτε ένα σπίτι. Αλλά δεν έχω καν συσκευές ή οποιαδήποτε ρούχα», γράφει η Ida Auken από τη Δανία. Τα ψώνια είναι μια μακρινή ανάμνηση στην πόλη του 2030, οι κάτοικοι της οποίας έχουν κατακτήσει την καθαρή ενέργεια και δανείζονται ό, τι χρειάζονται σε πρώτη ζήτηση. Ακούγεται ουτοπικό, μέχρι που αναφέρει ότι κάθε της κίνηση παρακολουθείται και έξω από την πόλη, ζωντανές εκτάσεις δυσαρέσκειες, το απόλυτο όραμα μιας διάσπασης της κοινωνίας σε δύο.
2. Υπάρχει μια παγκόσμια τιμή στον άνθρακα. Η Κίνα πήρε το προβάδισμα το 2017 με μια αγορά δικαιώματος να εκπέμπει έναν τόνο CO2, θέτοντας τον κόσμο σε μια πορεία προς μια ενιαία τιμή του άνθρακα και ένα ισχυρό κίνητρο για να ξεφορτωθούν τα ορυκτά καύσιμα, προβλέπει η Jane Burston, επικεφαλής για το κλίμα και το περιβάλλον στο Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Ευρώπη, εν τω μεταξύ, βρίσκεται στο κέντρο του εμπορίου για φθηνούς, αποτελεσματικούς ηλιακούς συλλέκτες, καθώς οι τιμές για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μειώθηκαν απότομα.
3 . Η κυριαρχία των ΗΠΑ έχει τελειώσει. Έχουμε μια χούφτα παγκόσμιων δυνάμεων. Οι χώρες – έθνη θα έχουν οργάνωσει μια επιστροφή, γράφει ο Robert Muggah, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Igarapé. Αντί για μια ενιαία δύναμη, μια χούφτα χώρες – οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία και η Ιαπωνία επικεφαλής ανάμεσά τους – δείχνουν ημι-αυτοκρατορικές τάσεις. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο ρόλος του κράτους απειλείται από τις τάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των πόλεων και την εξάπλωση των online ταυτοτήτων.
Σημαίες έξω από μια συνεδρίαση του ΝΑΤΟ 
4. Αντίο νοσοκομείο, γειά σου το ‘σπίτοκομείο’. Η τεχνολογία θα έχει περαιτέρω διαταράξει τη νόσο, γράφει η Melanie Walker, ιατρός και σύμβουλος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το νοσοκομείο όπως το ξέρουμε φεύγει, με λιγότερα ατυχήματα, χάρη στην αυτο-οδηγούμενα αυτοκίνητα και τα μεγάλα βήματα στην προληπτική και εξατομικευμένη ιατρική. Νυστέρια και δότες οργάνων φεύγουν, μικροσκοπικά ρομπότ και βιο-τυπωμένα όργανα έρχονται.

5. Θα τρώμε πολύ λιγότερο κρέας. Μάλλον όπως οι παππούδες μας, θα αντιμετωπίζουμε το κρέας ως θεραπεία αντί για ένα βασικό είδος, γράφει ο Tim Benton, καθηγητής του πληθυσμού Οικολογίας στο βρετανικό Πανεπιστήμιο του Leeds. Δεν θα είναι μεγάλη η γεωργία ή οι λίγοι παραγωγοί που κερδίζουν, αλλά μάλλον ένας συνδυασμός των δύο, με τρόφιμα ευκολίας επανασχεδιασμένα ώστε να είναι πιο υγιεινά και λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον.
6. Οι σημερινοί πρόσφυγες από τη Συρία σημερινή, οι CEOs του 2030. Εξαιρετικά μορφωμένοι πρόσφυγες από τη Συρία θα έχουν ενηλικιωθεί μέχρι το 2030, στα πλαίσια της οικονομικής ένταξης των ατόμων που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις συγκρούσεις. Ο κόσμος πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για τους πληθυσμούς σε κίνηση, γράφει η Lorna Solis, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΚΟ Blue Rose Compass, καθώς η κλιματική αλλαγή θα έχει εκτοπιστεί από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους.
7. Οι αξίες που της Δύσης θα έχουν δοκιμαστεί σε οριακό σημείο. Ξεχνάμε τους ελέγχους και τις ισορροπίες που ενισχύουν τις δημοκρατίες μας, γράφει ο Kenneth Roth, εκτελεστικός διευθυντής της Human Rights Watch. Αδέσμευτος πλειοψηφισμός, και οι επιθέσεις στο σύστημα ελέγχων και ισορροπιών, είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος σήμερα για το μέλλον των δυτικών δημοκρατιών
8. «Μέχρι τη δεκαετία του 2030, θα είμαστε έτοιμοι να πάμε ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη.» Τι περισσότερο, όταν θα φτάσουμε εκεί, θα χρειαστεί κατά πάσα πιθανότητα να ανακαλύψετε την απόδειξη της εξωγήινης ζωής, γράφει η Ellen Stofan, επικεφαλής επιστήμονας της NASA. Η μεγάλη επιστήμη θα μας βοηθήσει να απαντήσουμε μεγάλα ερωτήματα για τη ζωή στη γη, καθώς και το άνοιγμα των πρακτικών εφαρμογών για τη διαστημική τεχνολογία.
Κι εδώ τελειώνουν οι προβλέψεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Βέβαια για να μην «κατέχεις» και να μπορείς να δανείζεσαι, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις μόνιμα δουλειά και κάρτα που θα μπορείς να εξασφαλίζεις δανεισμό όλων των απαραίτητων ειδών για τη ζωή. Χάνεις δουλειά; Χάνεις όχι μόνο κατοικία και Ι.Χ., αλλά και τη καφετιέρα σου! Και βγαίνεις εκτός πόλης αυτομάτως, εκεί που θα ζουν οι άποροι. Μήπως θα υπάρχουν και τείχη ανάμεσα στις δυο κοινωνίες;
Αυτό που δεν μας λένε είναι ότι μόλις εξασφαλίσουν διαφυγή της παγκόσμιας ελίτ σε άλλο πλανήτη, η… έκπληξη δεν θα είναι η ανακάλυψη της εξωγήινης ζωής, αλλά η εξαφάνιση της γήινης. Ένας πυρηνικός πόλεμος, μια πανδημία ή κάποιο «ατύχημα», όσο αυτή θα απουσιάζει, θα μειώσει δραστικά τον πληθυσμό στο ποθητό για αυτούς νούμερο των 500.000 μόνο ανθρώπων.
Θα το πουν στους επιζήσαντες «έτυχε», αλλά θα είναι «πέτυχε»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης