Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

ο μπουνταλάς είναι πάντα μπουνταλάς

του Πάνου Σπαγόπουλου
Αποτέλεσμα εικόνας για ο μπουνταλάς είναι πάντα μπουνταλάςΣοβαρά προβλήματα συντονισμού και απόδοσης προσωπικού και συστημάτων αντιμετωπίζει ο τουρκικός Στρατός εισβολής στις μάχες στην Συρία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα προδιαγράφεται υπέρ του, λόγω τεράστιας υπεροχής σε εκπαιδευμένο υλικό και μέσα, εκτιμούν οι ελληνικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών που παρακολουθούν πολύ στενά την επιχείρησηση "Ασπίδα στον Ευφράτη" από την πρώτη ημέρα της.
Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση Ελληνα ανώτερου αξιωματικού, βαθύ γνώστη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στο pronews.gr: "Νομίζω ότι βλέπουμε το ίδιο έργο που είδαμε σε γενικές γραμμές στην Κύπρο σε ότι αφορά τα μέσα, αλλά σαφώς λιγότερες απώλειες σε προσωπικό.
Οι απώλειές τους σε προσωπικό είναι περιορισμένες και σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν να τους απασχολούν. Λιγότεροι από 40 νεκροί δεν είναι πρόβλημα για μια ευρεία επιχείρηση, ειδικά στον τουρκικό Στρατό που ουδέποτε φείσθηκε τις ανθρώπινες απώλειες.
Πολύ περισσότεροι είναι οι νεκροί από τις βόμβες στο εσωτερικό της Τουρκίας. Αλλά σε επιχειρησικά μέσα, έχουν πολύ σημαντικές απώλειες στην όλη επιχείρηση.
Το να χάσεις το 25% των κύριων αρμάτων μάχης και μάλιστα Leopard-2A4 σε μία μάχη με αντάρτες, όπως έγινε στην αλ Μπαμπ, είναι εντυπωσιακό.
Σημαίνει ότι δεν ήσουν έτοιμος να τους αντιμετωπίσεις, ούτε με  τις κατάλληλες τακτικές, ούτε είχες εξοπλίσει με τον κατάλληλο τρόπο τα άρματά σου. Π.χ. έστω απλές σχάρες περιμετρικά του άρματος θα μείωναν κατά πολύ την απόδοση των αντιαρματικών όπλων.
Είδαμε παλιά σοβιετικά αντιαρματικά συστήματα Fagot να "θερίζουν" τα LEO2A4. Ακόμα και τα 9K115-2 Metis-M, που αντικατέστησαν τα Fagot λειτούργησαν πολύ καλά στα χέρια των ανταρτών.
Εχουμε εντυπωσιαστεί, πραγματικά από τις απώλειες τους σε άρματα μάχης. Απουσίαζε η υποστήριξη του Πεζικού με οχήματα-φορείς αντιαρματικών όπλων. Τις φωλεές αντιαρματικών τις αντιμετωπίζεις με κατευθυνόμενα όπλα.
Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε ότι μάχονται χωρίς υποστήριξη από ενάερια μέσα, κάτι για το οποίο ίσως δεν έχουν καν εκπαιδευθεί να αντιμετωπίζουν. Τυχόν συμμετοχή στην μάχη επιθετικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών υποστήριξης σίγουρα θα είχε άλλα αποτελέσματα".
Εκτιμάται ότι 38-45 Leopard-2A4 αναπτύχθηκαν σε συριακό έδαφος προς ενίσχυση των 27(;) Μ60Τ Sabra, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 17 δέχθηκαν βλήματα αντιαρματικών ή υπέστησαν ζημιές από VB/IED και τα δέκα απωλέσθηκαν ολοσχερώς στην μάχη της αλ Μπαμπ
Ο τουρκικός Στρατός στην μάχη της αλ Μπαμπ υπέστη συνολικές απώλειες δέκα αρμάτων μάχης Leopard-2A4 της 1ης ΕΜΑ της 2ης ΤΘΤ, ενός ακόμη άρματος μάχης M60T της 16ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ, δύο ΤΟΜΑ AIFV-AFV, ενός ΤΟΜΠ AAPC του 3ου Μ/Κ Τάγματος της 39ης Μ/Κ ΤΑΞΠΖ και ενός οχήματος Cobra της 20ης ΤΘΤ. 
Από 24 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκαν 80 άρματα μάχης Leopard-2A4 της 2ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας του 3ου Σώματος Στρατού της 1ης Στρατιάς από το Maltepe της Κωνσταντινούπολης στο Gaziantep της ΝΑ Τουρκίας. 
Για τα λοιπά άρματα μάχης και για την γενική απόδοση του τουρκικού Στρατού ο ίδιος Ελληνας αξιωματικός σημειώνει: "Και  τα Μ60Τ Sabra της 1ης ΕΜΑ της 16ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας είχαν απώλειες, αλλά όχι τόσο μεγάλες, γιατί δεν ενεπλάκησαν σε μείζονες συγκρούσεις, όπως συνέβη στην αλ Μπαμπ.
Αυτό που είναι αρνητικό για τον τουρκικό Στρατό είναι ο συντονισμός του με τον FSA. Το σχέδιο επίθεσης για την κατάληψη του στρατηγικής σημασίας υψώματος Aqeel δυτικά της Αl-Bab προέβλεπε τη συμμετοχή συνολικά 400 ανταρτών και Τούρκων στρατιωτικών.
Ωστόσο, οι μισθοφόροι αντάρτες εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στις πρώτες ανταλλαγές πυρών με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόλις 40 μαζί με τα στελέχη του τουρκικού Στρατού, κάπου 100 άνδρες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εσπευσμένη αποστολή τμήματος της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών που απροετοίμαστο για κάτι τέτοιο "έγραψε" απώλειες.
Πάντως γενικά ακόμα και η λογιστική υποστήριξη της συγκεκριμένης επιχείρησης δεν είναι η πρέπουσα. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε και την απόδοση του τουρκικού πυροβολικού. Συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός σωλήνων, ακόμα και 203mm και φυσικά των 155mm, γύρω από την αλ Μπαμπ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ο ISIS θα αντιμετωπίσει αυτή την καταιγίδα".
  
Για την απόδοση του τουρκικού Στρατού στην επιχειρήσεις "Ασπίδα του Ευφράτη" έχει καταρτιστεί ήδη σειρά αναφορών προς τις ηγεσίες των Επιτελείων από την Διακλαδική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών, που στο τέλος θα συνενωθούν σε μία ολοκληρωμένη έκθεση, προκειμένου να αξιολογηθούν και οι κίνδυνοι για τα ομοειδή ελληνικά οπλικά συστήματα, όπως π.χ.των LEO2A4...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης