Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Για ελληνοτουρκικό πόλεμο μίλησε η Ρωσία και στέλνει μήνυμα στην Αθήνα: «Συμβάλαμε στην ανεξαρτησία σας και είμαστε δίπλα σας ξανά»

ΕΚΤΑΚΤΟ: Για ελληνοτουρκικό πόλεμο μίλησε η Ρωσία και στέλνει μήνυμα στην Αθήνα: «Συμβάλαμε στην ανεξαρτησία σας και είμαστε δίπλα σας ξανά»Για ελληνοτουρκικό πόλεμο μίλησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, ο οποίος έρχεται εσπευσμένα στην Ελλάδα και έστειλε ήδη σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκία: «Χαίρομαι που στην Αθήνα υπενθυμίζουν την ρωσική συμβολή ως την πιο  σημαντική στιγμή στην απόκτηση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας, είπε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, αλλά η συνέχεια είναι εξίσου το ίδιο συγκλονιστική.  

Η προτομή του Ιωάννη  Καποδίστρια (1776-1831), πληρεξούσιου υπουργού  εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και  πρώτου κυβερνήτη της  ανεξάρτητης Ελλάδα, δημιουργήθηκε από το γλύπτη grigory Pototsky, παρουσιάστηκε σήμερα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στέλνοντας ηχηρό μήνυμα…
Σήμερα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο Σ.Λαβρόφ εξέδωσε ανακοίνωση «καταπέλτη» για τα σχέδια της Τουρκίας και κατ’ επέκταση των ΗΠΑ στην περιοχή,  μιλώντας για «εθνοτική σύγκρουση» που είναι σε εξέλιξη στην Μεσόγειο και για τον τεράστιο  κίνδυνο για την παγκόσμια ασφάλεια που απορρέει από αυτήν.
Πρόκειται για έμμεση αναφορά σε ένα πιθανό ελληνοτουρκικό πόλεμο από την προκλητική στάση του Ερντογάν και την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης.   
«Κεραυνό» εν αιθρία από τον Ρώσο υπουργό εξωτερικών ο οποίος  έρχεται εσπευσμένα στην χώρα μας  για «επίσημη επίσκεψη», με αφορμή το ελληνο-ρωσικό  φόρουμ φιλίας , αλλά οι λόγοι φυσικά είναι άλλοι και αφορούν τα σχέδια των νέο-Οθωμανών .
«Τα τελευταία χρόνια, η περιοχή της Μεσογείου, δυστυχώς, έχει γίνει μια πηγή απειλών για την ασφάλεια. Η πολιτική αστάθεια σε ορισμένες χώρες οδήγησε σε μια δίνη των ένοπλων συγκρούσεων, την οικονομική κατάρρευση και την εξαθλίωση του πληθυσμού. Υπάρχει μια αυξανόμενη εθνοτική  και θρησκευτική ένταση στην περιοχή. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η τύχη των χριστιανών και άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων, που υπόκεινται σε παρενοχλήσεις και διώξεις από τους ιστορικούς τόπους διαμονής. Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται και επιδείνωσε η κόντρα σιιτών-σουνιτών η οποία επιδεινώνει  τις ήδη υψηλές εντάσεις στον αραβικό-μουσουλμανική κοινότητα στη Μέση Ανατολή ως σύνολο. Οι μεταναστευτικές πιέσεις προκαλούν αλλοίωση εθνολογική.
Κυρίες και Κύριοι,
Είμαι πεπεισμένος ότι η επιτυχής ανταπόκριση στις προκλήσεις της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, πάνω απ “όλα, πρέπει να κάνουμε μια σαφή επιλογή υπέρ των πολιτικών που είναι απαραίτητες για την πρόληψη και την επίλυση συγκρούσεων, τον συντονισμό των διεθνών προσπαθειών στον πολιτικό, κοινωνικο-οικονομικό και ανθρωπιστικό τομέα. Εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών θα πρέπει να αποκλείεται», καταλήγει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Πρόκειται για σαφή αναφορά του «τοτέμ» της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής  στην άθλια επεκτατική πολιτική που ασκεί η Άγκυρα , η οποία προφανώς είναι έτοιμη να επιτεθεί στο Αιγαίο, ικανοποιώντας τις αυτοκρατορικές επιδιώξεις του «ονειροπόλου» προέδρου της.
Άλλωστε το ίδιο ακριβώς έπραξαν οι Τούρκοι τόσο στην Συρία όσο και στο Ιράκ.   
Η επίσκεψη του «δεινόσαυρου» της ρωσικής πολιτικής  στην Ελλάδα, επαναλαμβάνουμε, την επόμενη εβδομάδα μόνο τυχαία δεν είναι.
Οι πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «σήκωσαν  τον Λαβρόφ από την καρέκλα του» στο Κρεμλίνο και τον στέλνουν άρον-άρον στην Αθήνα , ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου».  
Οι κινήσεις της Τουρκίας , και οι πληροφορίες για επικείμενο τεχνητό επεισόδιο στο Αιγαίο λίαν συντόμως , θα έδινε την αφορμή να κλείσουν τα στενά και να διακοπεί  ο κατάπλους ρωσικών πολεμικών πλοίων από και προς την Συρία. Αυτό δεν το επιθυμεί σε καμία περίπτωση η Μόσχα και «τρέχει να προλάβει τις εξελίξεις , κάτι που κάνει πάντοτε.
Αφορμή της επίσκεψης  βρέθηκε και αυτή είναι το ρωσο-ελληνικό φόρουμ πολιτών, το οποίο διοργανώθηκε από τη ρωσική ένωση διεθνούς συνεργασίας (RAMS) και τον σύνδεσμο φιλίας πολιτιστικής και επιχειρηματικής συνεργασίας , που πραγματοποιήθηκε στις 5 Οκτωβρίου στο κτίριο του υπουργείο εξωτερικών  στη Μόσχα, έθεσε τις σχέσεις των δύο χωρών σε νέο επίπεδο.
Κύριος ομιλητής από το συμβούλιο της  ρωσικής ομοσπονδίας ήταν η  Βαλεντίνα Ματβιένκο,η οποία εκ μέρους του  υπουργού εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έστειλε τους χαιρετισμούς τους στους συμμετέχοντες του φόρουμ, ενώ χαιρετισμό  απηύθυνε και ο υφυπουργός εξωτερικών Aleksey Meshkov και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Konstantin Kosachev.

Το φόρουμ καταδεικνύει για άλλη μια φορά την  σημαντική  συμβολή στην ελληνο-ρωσική διπλωματία και ενισχύει τις ρωσο-ελληνικές σχέσεις .
«Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης», είχε δηλώσει ο ίδιος ο Καποδίστριας . Κάτι που μέχρι σήμερα είναι πάντα επίκαιρο.
Πρόκειται για επιβεβαίωση του άρθρου μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Τον Σ.Λαβρόφ στέλνει εκτάκτως ο Β.Πούτιν στην Ελλάδα εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων – Θέλει συμμαχία η Ρωσία, θα τολμήσει η Ελλάδα;

pentapostagma
http://katohika.gr/diethni/ektakto-ellinotourkiko-polemo-milise-rosia-stelnei-minima-stin-athina-simvalame-stin-aneksartisia-eimaste-dipla-ksana/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης