Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ; - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η Άγκυρα θεωρεί ότι 16 ελληνικά νησιά ανήκουν στις νομαρχίες Σμύρνης και Αϊδινίου!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Αποτέλεσμα εικόνας για Η Άγκυρα θεωρεί ότι 16 ελληνικά νησιά ανήκουν στις νομαρχίες Σμύρνης και Αϊδινίου!Συνεχίζει η Άγκυρα τις ενορχηστρωμένες προκλήσεις με ευθεία πλέον αμφισβήτηση των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων καθώς τώρα ο κατευθυνόμενος τουρκικός Τύπος «ανακάλυψε» ότι «όχι μόνο η Ελλάδα κατέλαβε παρανόμως δεκαεπτά νησιά αλλά και ότι αυτά ανήκουν στις νομαρχίες Σμύρνης, Αϊδινίου και Μούγλας»!
Δεν θέτουν πια καθεστώς αμφισβήτησης, το έχουν ξεπεράσει αυτό, αλλά καθεστώς ιδιοποίησης «είναι δικά μας και τα θέλουμε».
Την «ανάλυση» αυτή την έκαναν μέσω του γνωστού στην ΕΥΠ απόστρατου συνταγματάρχη των τουρκικών ΕΔ Ümit Yalım, ο οποίος προέβη σε μια εις βάθος «αναλυτική» συνέντευξη στην οποία φυσικά «επιβεβαίωσε» τα λεγόμενα του Κιλιντσάρογλου ότι « από το 2004 η Ελλάδα παρανόμως και προκλητικά ατέλαβε 17 τουρκικά νησιά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο υψώνοντας την ελληνική Σημαία σε αυτά και αποστέλλοντας στρατιωτικά αποσπάσματα, στρατιωτικοποιώντας τα»
Για να θυμήσουμε ποιος είναι αυτός θα θυμίσουμε ένα περιστατικό του όχι και τόσο μακρινού 2011.
Τότε ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός και υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) ο οποίος σημειωτέον έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την ΜΙΤ, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις τότε προκλητικές δηλώσεις του Αρχηγού του κόμματος Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι
Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε από το ΓΕΕΘΑ και τότε το Pronews.gr σύμφωνα με πηγή του Γενικού Επιτελείου έγραψε ότι συνέβησαν τα εξής: 
"Ένα τουρκικό σκάφος δέκα μέτρων περίπου, εντοπίστηκε από την φρουρά του νησιού να πλέει με κατεύθυνση προς το λιμάνι του νησιού.  Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων επέβαιναν πέντε άτομα.
Το σκάφος μπήκε στον κολπίσκο του λιμανιού, αλλά δεν έφτασε στην προκυμαία καθώς σκάφος του λιμενικού το προσέγγισε για έλεγχο. Από τους επιβαίνοντες τέθηκε θέμα αποβίβασής τους στο νησί, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση από τον ελέγχοντα λιμενικό και ενώ άνδρες της φρουράς είχαν θέσει στο σκόπευτρο τους το σκάφος.
Τους ζητήθηκαν χαρτιά και ειδικές άδειες εισόδου τις οποίες δεν είχαν. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν και αυτό έγινε χωρίς να προβάλουν αντίσταση». 
Δηλαδή ο συγκεκριμένος προφανώς βάση σχεδίου από τότε επιχειρούσε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία σε ελληνικό νησί.
Τώρα ο Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, λέει ότι αποδέχεται την Συνθήκης της Λοζάνης την οποία χαρακτηρίζει ως μεγάλη τουρκική νίκη αφού ακύρωσε την Συνθήκη των Σεβρών (δίκιο έχει σε αυτό),αλλά επικεντρώνεται στην «κατάληψη» από το 2004 και το 2006 των 17 νησιών και νησίδων χωρίς να αντιδράσει η τουρκική κυβέρνηση.
Προφανώς ο Ümit Yalım, είναι κεμαλικός και απλά χρησιμοποιώντας τον «ξένο αχυρώνα» τσακώνεται με τον «γάϊδαρο» του ΑΚΡ.
Ο συγκεκριμένος ήταν στρατιωτικός ακόλουθος και στο ΝΑΤΟ και κατηγορεί την Ελλάδα ότι ενώ υπήρχαν «γκρίζες ζώνες» η Ελλάδα προχώρησε στην κίνηση αυτή.
Προφανώς ενοούσε την εθνική ήττα στην οποία μας οδήγησε η κυβέρνηση Σημίτη το 1996 την νύχτα των Ιμίων
Θεωρεί ότι η Ελλάδα «παραβίασε» όλες τις διεθνείς σνυθήκες και αναφέρει συγκεκριμένα ότι το 2009 στο Γαιδουρονήσι, εγκαταστάθηκε «παράνομα» ελληνικό στρατιωτικό απόσπασμα χωρίς να υπάρξει αντίδραση από την τουρκική κυβέρνηση.
Aναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά την επίσκεψη του τότε προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο νησί.
Τώρα ο ίδιος άνθρωπος που πήγε να δημιουργήσει ελληνοτουκικό επεισόδιο το 2011 τώρα θεωρεί ότι τα ελληνικά νησιά ανήκουν σε τουρκικές νομαρχίες επίσημα!
Δεν είναι τυχαία όλα αυτά. 
Σημειώνεται ότι επισήμως πριν από λίγο το τουρκικό ΥΠΕΞ αμφισβήτησε τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα και 16 ελληνικά νησιά και νησίδες (συν ένα παραπάνω ο απόστρατος συνταγματάρχης)
Πολλοί στην Ελλάδα κακώς σκέφτηκαν διάφορα περί «εσωτερικής» αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνώντος ΑΚΡ και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Στην ουσία ο Κιλιντσάρογλου έδωσε «λαβή» για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός στόχος. Τα συγκεκριμένα νησιά και νησίδες. Η Τουρκία θέλει να «γκριζάρει» κι άλλο το Αιγαίο πριν την ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ. Αιγύπτιοι και Ισραηλινοί πλεόν πιέζουν πολύ για την άμεση ανακήρυξη από την ελληνική κυβέρνηση.
Aκολουθεί βίντεο με τις φετινές ασκήσεις απόβασης στην Efes 2016 των τουρκικών ΕΔ, για να μην ξεχνιόμαστε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης