Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ…ΤΡΕΛΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

ΦωτοΓράφει ο Νίκος  - Ενώ η επίσημη Τουρκία θέλει ναπροβάλλεται σαν παγκόσμια υπερδύναμη με ένα πανίσχυρο στρατό, οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου αποκαλύπτουν μια διαφορετική και πολύ προβληματική εικόνα για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Και ποια είναι η εικόνα αυτή ; Σύμφωνα με μια πραγματικά πρωτοφανή δήλωση που έκανε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, που δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Türkiye, (16/2/2015), ομολόγησε ότι οι αυτοκτονίες στον τουρκικό στρατό τα τελευταία δέκα χρόνια ξεπέρασαν κάθε όριο και μάλιστα ξεπέρασαν ακόμα και τα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων με τους Κούρδους αντάρτες καθώς και των πάσης φύσεως στρατιωτικών επιχειρήσεων της Τουρκίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το φαινόμενο αυτό έχει ανησυχήσει έντονα την ηγεσία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και ανέθεσε στο πανεπιστήμιο της Άγκυρας να εξετάσει το θέμα. Το συμπέρασμα ήταν πολύ απλό. Ψυχολογικοί λόγοι που κυρίως συνδέονται με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις οδηγούν ένα αξιοσημείωτο μέρος των Τούρκων στρατιωτικών στην αυτοκτονία.

Εκτός όμως απ ότι αυτοκτονίες υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα στον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με ένα εντυπωσιακό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, αποκαλύφτηκε ότι όλο και περισσότερο Τούρκοι στρατιωτικοί… τρελαίνονται. Η αποκάλυψη αυτή είναι άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει το μεγάλο αδιέξοδο στο όποιο έχει περιέλθει η Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, παραπάνω από 6.000 Τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια σημεία διανοητικής διαταραχής εξ αιτίας της συμμετοχής τους σε πολεμικές συγκρούσεις στην νοτιοανατολική και όχι μόνο Τουρκία. Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Θυμάτων του Πολέμου κατά των Κούρδων», Hamit Köse, στην ουσία κανένας Τούρκος στρατιωτικός που έχει πάρει μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις, (οι οποίες συνήθως διεξάγονται με σκληρό και ανορθόδοξο τρόπο), είναι χωρίς διανοητικά προβλήματα, ενώ οι περισσότεροι παρουσιάζουν σημεία τρέλας και επικίνδυνης διανοητικής διαταραχής. Ο Köse ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες ψήφισης ειδικού νομοσχέδιου που θα προβλέπει την διανοητική αλλά και υλική υποστήριξη όλων αυτών των διανοητικών θυμάτων ενός χρόνιου πολέμου με αμέτρητα θύματα. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι ο πρόεδρος της «Ομοσπονδίας Θυμάτων του Πολέμου κατά των Κούρδων» υποστήριξε πως ο αριθμός των 6.000 διανοητικά αναπήρων εξ αιτίας του πολέμου είναι ο επίσημος, ενώ ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
Το θέμα πρόεκυψε μετά την δημοσιοποίηση της περίπτωσης ενός στρατιωτικού, με το όνομα Ριζά Γκιουλ, (Rıza Gül), ο οποίος παρουσίασε μετά από την συμμετοχή του σε πολεμική επιχείρηση κατά των Κούρδων σοβαρά διανοητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να κριθεί διανοητικά ανάπηρος και στην ουσία ανίκανος να επιβιώσει με φυσιολογικό τρόπο με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεση ψυχολογική και υλική υποστήριξη, (η περίπτωση μας θυμίζει τους Αμερικανούς στρατιώτες που πολέμησαν στο Ιράκ και στη συνέχεια παρουσίασαν συμπτώματα έντονων διανοητικών διαταραχών).
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι παράλληλα με τα διανοητικά προβλήματα που δημιουργούνται στον τουρκικό στρατό εξ’ αιτίας των πολεμικών επιχειρήσεων που διεξάγει τα τελευταία χρόνια, υπάρχει και το πρόβλημα της συνειδητής άρνησης πολλών στρατιωτών να πάρουν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις, επικαλούμενοι πρόβλημα συνείδησης, γεγονός που δημιουργεί άλλο μεγάλο ζήτημα στις τάξεις τουρκικού στρατού. Επίσης μεγάλο πρόβλημα είναι η αύξηση τα τελευταία χρόνια των περιστατικών λιποταξίας που έχουν σε ορισμένες περιπτώσεις αποδεκατίσει ακόμα και ολόκληρες μονάδες στα ανατολικά σύνορα.
Όλα αυτά αποκαλύπτουν μια άλλη εικόνα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τελελίως διαφορετική από αυτή που η τουρκική ηγεσία θέλει να τις προβάλει σαν φόβητρο και στήριγμα στις τουρκικές διεκδικήσεις προς όλες σχεδόν τις γειτονικές χώρες.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


www.nikosxeiladakis.gr

http://greeknation.blogspot.gr/2015/02/blog-post_356.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης