Εις κάθε Έλληνα το γένος και την παιδείαν "Οἱ δὲ τῶν παίδων διδάσκαλοι ἀνοιγέτωσαν μὲν τὰ διδασκαλεῖα μὴ πρότερον ἡλίου ἀνιόντος, κλειέτωσαν δὲ πρὸ ἡλίου δύνοντος. καὶ μὴ ἐξέστω τοῖς ὑπὲρ τὴν τῶν -παίδων ἡλικίαν οὖσιν εἰσιέναι τῶν παίδων ἔνδον ὄντων, ἐὰν μὴ υἱὸς διδασκάλου ἢ ἀδελφὸς ἢ θυγατρὸς ἀνήρ· ἐὰν δέ τις παρὰ ταῦτ᾽ εἰσίῃ, θανάτῳ ζημιούσθω." Αισχίνης κατά Τιμάρχου παρ.12...- Έτος ιδρύσεως 2006

Ου πάντα τοις πάσι ρητά.

Πυθαγόρας, 580-490 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

δεν μπορούν να ειπωθούν όλα σε όλους

το πως θα Ελευθερώσουμε την Ελλάδα

Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014

«ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗ ΒΙΑΝΝΟ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ» > Παύλος Μπαριτάκης: Λόγο δίνω στο ελληνικό κράτος και όχι στους Γερμανούς

paylos-mparitakhs-logo-dinw-sto-ellhniko-kratos-kai-oxi-stoys-germanoysΣυνέντευξη στη Βασιλική Σιούτη > «Θεωρώ υποχρέωση μου να ενημερώσω ότι την μόνη λίστα που θα λάβει από τον Δήμο Βιάννου είναι εκείνη με τα ονόματα των 461 νεκρών που σφαγιάστηκαν με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής», δήλωσε προχθές ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης,  με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, με το οποίο ζητά από τους δημάρχους της χώρας να καταγράψουν τα περιουσιακά στοιχεία των δήμων τους. 

Στη συνέντευξή του σήμερα στο Newpost ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης δηλώνει ότι είπε τα αυτονόητα και ότι κάποιος έπρεπε να απαντήσει στον Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, η στάση του οποίου είναι προκλητική. Ξεκαθαρίζει πάντως,  ότι ο ίδιος δεν έλαβε το ερωτηματολόγιο αυτό, απλά ενημερώθηκε για την αποστολή του σε άλλους δήμους.
Γιατί κάνατε αυτή τη δήλωση; 
«Δεν είπα τίποτα άλλο, παρά μόνο το αυτονόητο. Για λόγους αξιοπρέπειας  δεν θα μπορούσαμε να απαντήσουμε διαφορετικά στον κ. Φούχτελ.  Ειδικά εμείς εδώ στη Βιάννο, που είναι από τους μεγαλύτερους μαρτυρικούς τόπους. Κάποιος έπρεπε να του το πει. Την Κυριακή, μεθαύριο, έχουμε την επέτειο του ολοκαυτώματος,  που έγινε από τους Γερμανούς πριν από 71 χρόνια. Ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 1943".
Η Βιάννος διεκδικεί πολεμικές αποζημιώσεις όπως το Δίστομο; 
«Ναι, έχουμε κάνει κι εμείς τις ίδιες κινήσεις. Τα πρώτα δικαστήρια έχουν γίνει. Η Βιάννος δεν παραιτείται από τον αγώνα για απόδοση δικαιοσύνης και πολεμικές αποζημιώσεις. Πέρσι το Σεπτέμβριο πραγματοποιήσαμε εδώ ένα διεθνές συνέδριο για τα ολοκαυτώματα και τις πολεμικές αποζημιώσεις και τα συμπεράσματά του τα στείλαμε με υπόμνημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Στη Βιάννο διαπράχθηκαν απίστευτες  θηριωδίες και  εγκλήματα κατά την περίοδο της ναζιστικής κατοχής».
Τι καταστροφές έγιναν; 
«Είχαμε 461 νεκρούς και 4-5 χωριά κάηκαν και ισοπεδώθηκαν. Έγιναν απίστευτες βιαιότητες. Είχαν ξεκοιλιάσει μία έγκυο, βασάνισαν μικρά παιδιά… Ήταν τρία αδέρφια, 9,11 και 13 ετών, τα αδέρφια Βερβελάκη που τα βασάνισαν μέχρι θανάτου. Τους έβγαλαν τα νύχια, τα μάτια, τους έκαιγαν τα πόδια, επειδή δεν μαρτυρούσαν που ήταν ο πατέρας τους. Αυτά που κάνουν τώρα οι φανατικοί τζιχαντιστές τα έκαναν τότε εδώ οι Γερμανοί. Απλά τότε δεν υπήρχαν κάμερες για να τα καταγράψουν».
Τα τελευταία 2-3 χρόνια που έχει ανακινηθεί το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, οι Γερμανοί επιχειρούν μία ιδιαίτερη προσέγγιση των μαρτυρικών περιοχών της χώρας και προβάλλουν έντονα το θέμα της συμφιλίωσης, παρότι αρνούνται κατηγορηματικά ότι υπάρχει θέμα πολεμικών αποζημιώσεων. Εδώ στη Βιάννο ήρθαν;  
«Ναι, είχε έρθει πέρσι ο προηγούμενος γερμανός πρέσβης, ο Β.Ντολτ, αλλά δεν βρήκε το κλίμα που προσδοκούσε. Στη Βιάννο δεν περνάνε αυτά. Εμείς του μιλήσαμε για τις θηριωδίες των Γερμανών και για τον αγώνα μας να αποδοθεί δικαιοσύνη. Βέβαια αυτός ξεκαθάρισε ότι «δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων από τη μεριά τους».
Υπάρχει όμως η πρότασή τους για το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον»  στο οποίο, όπως έχουν πει,  από κοινού θα συγκεντρώνετε  χρήματα  για να  αναλύσετε μαζί τα ιστορικά γεγονότα.  Εσείς το απορρίψατε, όμως,  όπως και η πλειοψηφία των μαρτυρικών δήμων της Ελλάδας. 
«Εμείς δεν ξεπουλούμαστε. Το κεφάλι δεν το σκύβουμε. Καλύτερα να ζήσουμε φτωχοί, παρά να προδώσουμε την ιστορική μνήμη και τη μνήμη όσων σφαγιάστηκαν στην κατοχή. Την τιμή μας και την αξιοπρέπειά μας οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε».
Και γιατί ενοχληθήκατε τόσο πολύ από τα στοιχεία που ζήτησε ο κ.Φούχτελ; 
«Είναι αδιανόητο ένας γερμανός πολιτικός να παρεμβαίνει στα εσωτερικά μιας ξένης χώρας. Γιατί; Με ποιο δικαίωμα;  Δεν καταλαβαίνω γιατί να του δώσω λόγο. Εγώ δίνω λόγο μόνο τους πολίτες και στο ελληνικό κράτος. Από πού και ως πού να λογοδοτήσω στον Φούχτελ;  Η συμπεριφορά αυτή είναι προκλητική. Γιατί δε ζητάνε στοιχεία τότε και οι Αμερικανοί; Και οι Γάλλοι; Και ζητάνε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν αντί να ζητάν να τους δώσουμε λόγο».
Μα, δεν έχουν ζητήσει συγνώμη;  Σήμερα επιδιώκουν τη συμφιλίωση… 
«Αν ήθελαν να δείξουν μετάνοια –πέρα από το θέμα των αποζημιώσεων-  τόσα χρόνια θα είχαν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για αυτόν τον τόπο που κατέστρεψαν. Αλλά δεν έδειξαν και ήρθαν πάλι τώρα. Τώρα όμως αποτελεί πρόκληση».
Γιατί; 
«Η χώρα μας περνάει μια νέα κατοχή. Οικονομική κατοχή αυτή τη φορά».
Την πρόταση της Γερμανικής κυβέρνησης για το ελληνογερμανικό ταμείο (σ.σ προϋπολογισμού 1 εκατομμυρίου ευρώ, όταν οι πολεμικές αποζημιώσεις που διεκδικούνται υπολογίζονται στα 160 δισεκατομμύρια) για το μέλλον τελικά την απορρίψατε;  
«Ναι η πλειοψηφία των μαρτυρικών δήμων αποφασίσαμε –πριν από λίγες μέρες-  να μην το στηρίξουμε. Όσοι μειοψήφησαν και θέλουν να το στηρίξουν, ας πράξουν κατά συνείδηση».Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/382536/paylos-mparitakhs-logo-dinw-sto-ellhniko-kratos-kai-oxi-stoys-germanoys#ixzz3D7ORiOkn
http://greeknation.blogspot.gr/2014/09/blog-post_976.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Γενιά της Ταυτότητας

Η Γενιά της ΤαυτότηταςEίμαστε η γενιά της ταυτότητας. Είμαστε η γενιά που μας σκοτώνουν γιατί κοιτάξαμε το λάθος πρόσωπο. Γιατί αρνηθήκαμε σε κάποιον ένα τσιγάρο ή γιατί είχαμε μια συμπεριφόρα που ενόχλησε κάποιον. Είμαστε η γενιά της εθνικής διασπασής της συνολικής αποτυχίας της συνύπαρξης, και της αναγκαστικής ανάμιξης των φυλών. Είμαστε η γενιά που τιμωρείτε διπλά. Καταδικασμένη να πληρώσει σε ένα κοινωνικο σύστημα που είναι τόσο γενναιόδορο με τους ξένους και που έγινε τόσο δυσβάσταχτο για το δικό μας λαό. Η γενιά μας είναι τα θύματα της γενιάς του Πολυτεχνείου που διοίκησε, μετατρέποντας τις σοσιαλιστικές της ιδέες σε τραπεζικούς λογαριασμούς ξεπουλώντας τον λαό και την πατρίδα. Απορρίπτουμε τα βιβλία της ιστορίας σας, για να ανακτήσουμε τις δικές μας αναμνήσεις μέσα απο τις ηρωικές πράξεις των προγώνων μας που διαγράφετε για να προβάλετε "ολοκαυτώματα" ξένων λαών. Δέν πιστεύουμε πλέον οτι ο Yusuf (αραβικό όνομα) είναι αδελφός μας. Έχουμε σταματήσει να πιστεύουμε σε ένα "Παγκόσμιο χωριό" και στην "Οικογένεια του ανθρώπου" Ανακαλύψαμε ότι έχουμε ρίζες, καταγωγή και ως εκ τούτου έχουμε ένα μέλλον. Η κληρονομιά μας είναι η γή μας, το αίμα μας, η ταυτότητα μας. Είμαστε οι κληρονόμοι του δικού μας μέλλοντος. Κλείσαμε τις τηλεόρασεις για να επιλέξουμε τι να δούμε και τι να διαβάσουμε, για να βγούμε στους δρόμους, να ζωγραφίσουμε τα συνθήματα μας στους τοίχους, να φωνάξουμε απο τα μεγάφωνα εναντίον της διευθαρμένης εξουσίας. Να σηκώσουμε τις σημαίες μας με το Λάμδα ψηλά. Το Λάμδα , που ήταν ζωγραφισμένο στις ασπίδες των περήφανων Σπαρτιατών προγόνων μας! Είναι το συμβολό μας. Δεν υποχωρούμε και δεν ενδίδουμε, κουραστήκαμε και βαρεθήκαμε απο την δειλία σας. Είστε απο τα χρόνια της μεταπολιτευτικής ευημερίας,της μίζας και της κομματοκρατίας, του SOS "Ρατσισμός" και της "ποικιλομορφίας" της σεξουαλικής απελευθέρωσης και της μιας σακούλας πλαστικά τρόφιμα απο τα Lidl. Eίμαστε η γένια με πάνω απο 50% ανεργία κοινωνικό χρέος , πολυπολιτισμική κατάρρευση και μια έκρηξη του αντιλευκού ρατσισμού. Είμαστε η γενιά με διαλυμένες οικογένειες, αυτοκτονίες και χρέη στο "κοινωνικό" σας κράτος και στίς τράπεζες της δημοκρατίας σας Δέν θα μάς εξαγοράσετε με ένα συγκαταβατικό πολιτικάντικο βλέμμα, με μια αμειβόμενη απο το κράτος εργασία της μιζέριας και ένα ελαφρύ κτύπημα στον ώμο. Δέν χρειαζόμαστε την δική σας πολιτική για την Ελλάδα.Η Ελλάδα είναι η πολιτική μας. Είμαστε απο το χτές, είμαστε απο το αύριο...Είμαστε η Γενιά της Ταυτότητας. Κείμενο απο την Γαλλική Γενιά της Ταυτότητας, προσαρμοσμένο με παρεμβάσεις στα Ελληνικά δεδομένα, απο μπλόγκ "απόρρητο" Όσους μπλόγκερ εμπνέει ας το ανεβάσουν.
http://wwwaporrito.blogspot.gr/

ΚΙΚΕΡΩΝ

Ένα έθνος μπορεί να επιζήσει από τους ανόητους και ακόμα και τους φιλόδοξούς του. Αλλά δεν μπορεί να επιζήσει από την προδοσία στο εσωτερικό του.Ένας εχθρός προ των πυλών είναι λιγότερο τρομερός γιατί είναι γνωστός και κρατά την σημαία του υψωμένη. Αλλά οι προδότες που κινούνται μεταξύ των εγκλείστων ελεύθερα, οι δικοί τους ύπουλοι ψίθυροι που σιγοψιθυρίζονται μέσα σ’όλες τις αυλές, ακούονται μέχρι τις αίθουσες της κυβέρνησης της ίδιας... γιατί ο προδότης δεν φαίνεται καθόλου ως προδότης: Μιλά με εκφράσεις γνωστές στα θύματά του, και φορά τα πρόσωπά τους και τα ενδύματά τους, απευθύνεται στη μικροψυχία που βρίσκεται βαθιά στις ψυχές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει τη ψυχή ενός έθνους, εργάζεται κρυφά και άγνωστος στη νύχτα για να υπονομεύσει τους στυλοβάτες της πόλης μολύνει το πολιτικό σώμα έτσι ώστε να μην μπορεί πλέον να αντισταθεί. Ο δολοφόνος πρέπει να είναι λιγώτερο τρομακτικός

Τὸ καθῆκον μας : Περικλής Γιαννόπουλος , επίκαιρος όσο ποτέ

«Δὲν θὰ κρίνετε Σεῖς οἱ Φράγκοι -τὰ χθεσινὰ Ἀγριογούρουνα- Ἐμᾶς, ἀλλ᾿ Ἐμεῖς θὰ κρίνωμε Σᾶς καὶ τὸν Πολιτισμόν σας.»
Ἡμεῖς οἱ Ἰδεολόγοι εἴμεθα οἱ πνευματικοὶ πατέρες τοῦ λαοῦ. Ἡμεῖς εἴμεθα οἱ πραγματικοὶ ποιμένες αὐτοῦ. Ἡμεῖς κρατοῦμεν εἰς τὰ χέρια μας, τὴν ψυχήν του, τὴν καρδιά του, τὸ πνεῦμά του. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν διαφθείρομεν ἔως τὸ κόκκαλον. Ἡμεῖς ἐὰν θέλωμεν τὸν ναρώνομεν, τὸν ἀρρωσταίνομεν, τὸν πεθαίνομεν, τοῦ κόπτομεν κάθε καλόν, κάθε χαράν. Ἡμεῖς ἂν θέλωμεν τὸν βοηθοῦμεν ν᾿ ἀνθίσῃ περίφημα, νὰ εἶνε παραδειγματικός, θαυμάσιος. Οὔτε ὁ Δηλιγιάννης, οὔτε ὁ Τρικούπης, οὔτε κανεὶς ἄλλος πταίει, δι᾿ ὅ,τι ἔγινε, δι᾿ ὅ,τι γίνεται. Πταίουν μόνον, κυρίως, πρῶτοι, οἱ ἄνθρωποι τοῦ πνεύματος, καὶ ἡμᾶς βαρύνει ὁλόκληρος ἡ εὐθύνη της σήμερον, ἡ φοβερὰ εὐθύνη τῆς αὔριον ὁλόκληρος.

"Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης".-Όμηρος

8 - Φεβρουαρίου 2005

"Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης"

Ψαρούδα-Μπενάκη πρός Κάρολο... Παπούλια.

Η Αποκρυπτογράφηση της δήλωσης